İnsanları İdam Etmek Kötü Bi' Şey

150101

Kilopat
Makaleler
5
Arkadaşlar lütfen bakın. En basit örnek. Elon Musk gibi önemli bir yatırımcı hâlâ idamın uygulandığı bir ülkeye yatırım yapmak için gelir mi?
Turizmi de kötü etkiler, ekonomiyi de. Ayrıca Avrupa ülkesi olmaktan çıkarız. Ne kadar Avrupa ülkesi sayılıyoruz tartışılır ama hiç yoktan iyidir. Ya da Nintendo gelir mi? Batılı insanlar için geride kalmış İran ve/veya Suriye'den fark olmaz. Yani onların gözünde. Bir de sosyal medya üzerinden o kadar laf atılır ki inanılmaz.
Tam anlatamadım ama gerek ekonomi, gerek turizm, gerek ise batılı ülkelerin gözlerinden iyice düşeriz. Bu bizim için iyi olmaz. En iyi ve tek yol daha çocukluktan başlayan iyi bir eğitim ve ağır cezalar, idam değil. Babam hakim (Hekim ya da hakem değil, hakim.) ve o da savunmuyor ki idamı. Ki ülkenin geleceğini düşünen birisinin bunu desteklemesi cidden saçmalık olur.

Bu arada Elon Musk ülkemize geldi.

Batılı ülkelerin gözüne girebilmen için ülkeyi anahtar teslim satman gerekiyor zaten :) Bu yüzden geçelim artık birilerine yaranma çabalarını. Aynı şey avrupa birliği için de geçerli. Aynı şartlara sahip başka bir Avrupa ülkesi olsa 35 kez almışlardı aralarına. Büyük harfle yazmıyorum onları kasıtlı olarak.
ABD ne diye göstere göstere terör örgütlerini destekliyor sanıyorsun? Türk sevdalısı olduğu için mi?

İnsanları idam etmek kötü diyorsun da ; Sorarım sana, kundaktaki bebeği öldürüp tecavüz eden bir sapığa insan demek doğru mu? Ben de dahil olmak üzre halkın büyük kesimi idamın gelmesini acilen istiyor.

Türk milleti için şeref - namus - aile denen kavramlar önemlidir. Cezasını çekip ceza evinden çıktıktan sonra bile kapanmaz bu mevzular, yine kanlı biter sonu. Bu değerlere sahip çıkmazsak sonumuz felaket olur. Bu yüzden gerçekçi düşünmek lazım. Sırf ağır tecavüz vakalarında idam uygulanıyor diye yatırımdan vazgeçecek biri olacağını sanmıyorum.

Evet, idam kötü bir şeydir. Bir insan eceliyle ölmelidir, bu fikri savunurum. Fakat;

Bu ülke o kadar yaşanılmaz bir yer haline geldi ki artık zaten uygulanmayan yaptırımlar insanları caydırmıyor ve suç işleme rahatlığı daha da artıyor. Adamın hırsızlıktan 30 suç kaydı var ve yine ceza almadan serbest bırakıyorlar.

İdamın gelmesi zaten zor bir uygulama, bunun yerine işlenen suçlara verilmesi gereken cezalar artırılmalı ve insanları caydırıcı nitelikte olmalıdır.

Avrupa ülkesi olmayı boş verin. Bir manşet paylaşayım da durumu anlayın.

en geç 98.jpg

Dikkat edin gazete tarihi 7 Mayıs 1996.

Sanırım 2098 yılını kast etmişler.

Ekleme: Rıza Baba'ya katılıyorum, adaylığınızı koyun cumhurbaşkanlığı seçimine, oy vermeyeni banlasınlar burada. Binlerce oyunuz garanti efendim. :)

A.B.D. nin dünyayı yönettiğinin farkında değil sanırım arkadaşlar. Ona bakılırsa adamlar teröristlerin başı? Adamlar Hristiyan, adamların LGS adlı sınavı yok, adamlarda 16 yaşında ehliyet alınıyor... HEY! Kendi işinize geleni alıyor, ama diğer şeyler yokmuş gibi davranıyorsunuz. O zaman on tane terör örgütü kurup, bütün camileri yıkıp, ehliyeti 14 de verip, bütün sınavları kaldırıp merkez bankasını buraya getirirsek mutlu son?
@Random.Person @Awhlind @H. Hüseyin

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı