İnsanları İdam Etmek Kötü Bi' Şey

@150101, ülkenin anahtarlarını verelim direkt, daha iyi olur. :)

@BilgisayarKurdu nun dediği gibi, bahsettiğiniz Elon Musk, idamın olduğu bir ülkede yaşıyor. Kaçması gerekirdi şimdiye kadar.

Kaldı ki sosyal medyada da Türkiye'ye saldıranların büyük çoğunluğu, yine Türkiye'nin vatandaşları.

Bu iş ''benim babam hakim, senin baban savcı'' ile olmuyor. Bu acıları çeken insanların yerine koymamız lazım kendi.

Oturduğumuz yerden sahte insancılık oynamayalım. Madem idamı istemeyen bir kitle var, birazda ABD için protesto yapsınlar...

@BilgisayarKurdu abicim haklısın ama dediğim gibi öyle bir eğitim olmalı ki zaten herifin teki gidip bebeğe tecavüz etmemeli. Avrupa ülkeleri bunu çok iyi yapıyor. Ama idam yok.
Ayrıca ABD de idam var diyorlar. Türkiye'den daha mı az tecavüz var orada ya da şiddet?

@Random.Person o kafa ile bakacaksak yürümez bu iş. O zaman R.T.E. ın çocuğu doğuda şehit olsa mecliste o kadar rahat savunabilecek mi bu operasyonları? Ya da Trump ın oğlu terör örgütü tarafından öldürülünce o kadar rahat savunabilecek mi? Ya da eğitim bakanının oğlu bu yıl sınava girecek olsa TEOG u apar topar kaldırıp ne olduğu belli olmayan bir sınav koyarlar mıydı? Haksız mıyım?

öyle bir eğitim olmalı ki zaten herifin teki gidip bebeğe tecavüz etmemeli.

Bazı şeyler eğitim ile öğrenilmez/uygulanmaz. Önce ''insan'' olmak gerekir. Yani eşeğe altın semer vursan eşek, yine eşektir. Bilinçli bir insan, zaten bir insana tecavüz etmemesi gerektiğini bilir.

Bilirsiniz bu ülkede okumuş milyonlarca ''cahil'' var. Okumuş cahil, okumamış cahilden daha beterdir.

ABD isimli ülkede yaşayan kişiler zaten tek bir ırk değildir, hatta Amerikalı tanımı ABD'de yaşayanlar için yakıştırılması zor bir sıfattır.

1492 yılı ve sonrasında ABD'ye kimlerin göç ettiğine bakarsanız, orada yaşayanlardan kimin nereli olduğunu görebilirsiniz.

Son düzenleme:
Bazı şeyler eğitim ile öğrenilmez/uygulanmaz. Önce ''insan'' olmak gerekir. Yani eşeğe altın semer vursan eşek, yine eşektir. Bilinçli bir insan, zaten bir insana tecavüz etmemesi gerektiğini bilir.
O zaman adam akıllı cezalandırma sistemi gelmesi lazım. İlla idam olacak diye bi' durum yok. Ayrıca zaten kâğıt üzerinde hafif bulunan bu cezalar tam uygulanmıyor. Ondan dolayı insanlar çözümü idam düşünüyor.

Aşağıdaki resime bakıp, sonra ilgili haberi okuyabilirsiniz.
Resim : https://fm.cnbc.com/applications/cn...tyImages-844384432.1910x1000.jpg?v=1504966839
Haber : Hurricane Irma will restrengthen and batter Florida with 'catastrophic, life threatening' weather
Tahmin ediyorum ki boş şeritten biri gaza basıp gitse ilaçla uyutulup, darağacında asılarak, elektrik verilerek öldürülmez.

İyi bir eğitim aldıklarından ve kurallarınında çok katı bir sistematiği olduğu için yapılmaması gereken her neyse en aptalından en zekisine kadar her çeşit zümreye uygulanabiliyor ki o doğal afet anında bile kimse o yolu tercih dahi edemiyor. Aslolan işte budur değerli arkadaşlar. Suistimal edilemeyen eğitim ve yasalar.

O zaman adam akıllı cezalandırma sistemi gelmesi lazım. İlla idam olacak diye bi' durum yok. Ayrıca zaten kâğıt üzerinde hafif bulunan bu cezalar tam uygulanmıyor. Ondan dolayı insanlar çözümü idam düşünüyor.
Adam akıllı cezalandırma sistemi en son bu oluyor işte, hapise tıkmak.

Ve bu da caydırmıyor artık.

Aynı hukukçu gibi konuşuyorsun...

@150101 Ben de bu fikre sıcak bakıyorum ama bu ülkede ''adalet'' bazı konularda işlemiyor. Katiller, tecavüzcüler birkaç sene hapiste yatıyor sonra elini kolunu sallaya sallaya sokaklarda geziyor. Böyle bir yerde çocuğunun, eşinin-dostunun emniyeti nasıl sağlayabilir insanlar?

Güvenlik önlemlerini artırmak gerekir, her sokağa polisler dikmek gerekir ama bu imkansız.

İdam getirilmese de suçluları caydıracak cezalar olmalı ve uygulanmalıdır. Değişim şart, bir yerden başlanması gerekiyor.

Hayatının çoğunu sosyal medyada gördüklerinden tecrübe edinip, burada yazması kolay. 3 yaşında bir bebeğe, istismar yapan bir insanın nasıl avukatı varsa şu anda bu forumda da o şekilde insanlar var.
Kolay mı bir kız babası olmak? Kolay mı “Kızım sen çık dışarı gönlünce gez, bişey olmaz zaten.” demek?
Bu idam dediğimiz olayla turizmin ne alakası var? Turizm geziler insanların ülkelere giderek oralarda ki tarihi yerleri, o coğrafyayı, kültürü yerinde görmeleridir. “Bu ülkede idam var, biz en iyisi şuna gidelim.”
İdam dediğimiz yöntem hırsızlık yapana mı uygulanacak? Hayır. Suçu ağır olanlar için; tecavüz, vatan hainliği vs. Lütfen yorum yaparken bunları da göz önünde bulundurun.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı