iPhone 14 Pro Max mi Samsung S23 Ultra mı?

Yeni bir telefona geçmeyi düşünüyorum fakat Samsung S23 Ultra ve iPhone 14 Pro Max arasında kararsız kaldım, sizce hangisini almalıyım?
Ben olsam iPhone 15 serisini beklerdim. Ama bu kur ve fiyatları da düşünmek gerek…
 
Birazda zevk meselesi. S23 Ultra gerçekten kaliteli bir telefon ama 14 Pro Max’de yanında boru değil.
 
Dostum bu ezbere konusmaktan baska bir şey degil. S5 zamanlarinda degiliz, gunumuz Pixel, OnePlus ve Samsung amiralleri en az iPhone kadar uzun omurlu. iPhone 12 kullanicisiyim bu arada.
Samsungun amiral gemisi olan s9 Plus cihazını kullanıyprdum bi aralar. Tenk paleti özelliği bile gelmemişti telefona. Ama a11 gibi çöplere geliyor. Samsung bu işte. Çıkan yıla göre iş yapıyor. Ayrıca telefon youtubede sıkıntı çıkarıyordu.

Aynı dönemde çıkan XS şu an iOS 17 alacak ve bu güncellemeden sonra da en az 4 yıl kullanılabilir olacak. Gariban ülkemde iPhone6 kullanan bile var. Bu arada arkadaş hangisi alınmalı diye sormuş. Parasını dert etmiyor sanırım. Bu yüzden aralarından 14 Pro Max daha iyi bir tercih olacaktır.
 
Sundan sonrasını okumadım.

iOS 12 de kalan iPhone 5SE zamanında YouTube yüklediyseniz hala akıcı bir şekilde çalıştırabiliyor. Babaannemde var birane. Desteğini yitireli 4 yıl olmasına rağmen hala Facebook WhatsApp Messenger subway surfers Discord çalıştırabiliyor.
1687982353483.png


Bir de bu 5s. Şu an 6S in işlemcisi A22'nin Helio G80 ninden çok daha iyi ve test ettiğimde cidden 6sin oyun performansının a22 den daha iyi olduğunu gördüm. Bu cihazlar uzun ömürlü. 2013 yılında çıkan 10 yaşında bir telefon bu gibi temel görevleri rahatlıkla yapabiliyor. Fazla söze gerek yok. Her iki markanın fanboyuna da laf anlatamazsınız.
 
Kesinlikle iPhone. Kağıt üstündeki verilere bakıp da Samsung'a azabilirsiniz ama deneyim apayrı bir şey.
iPhone'un kullanıcı dostu olmadığını biliyoruz hocam. En ufak şeyde para kitleme çabası. Arayüzü ve kullanışı güzel evet ama genel olarak S23 Ultra tabii ki.

O zaman 14 pro max alın. Cidden rakibi olmayan kaliteli bir cihaz. Yanına AirTag, AirPods gibi aksesuarlar alıp nasıl birbirlerine senkronize çalıştıklarına bakabilirsiniz.
Hocam adam ekonomiden yakınıyor siz gidip AirTag, AirPods öneriyorsunuz :D
 
Ya içerik üreticisi olmayan biri şu an s23 ultra alıp geçmeli işte, 13 bin TL fiyat farkına değer bir şey mi var ortada? Yok. Kafa kafayalar bu sene iki telefon da, yoksa ben de 14pm seviyorum ama uzun süre kullanacaksa 13 bin lirası cebinde kalsın. Gider onunla da elektrikli scooter falan alır ne bileyim.
 

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı