iPhone 14 vs iPhone 14 Pro VS S23

Günlük kullanımda CPU farkını kullanıcının fark edeceğini sanmıyorum ki A15'in 8 Gen 2 For Galaxy'den daha iyi olması da mümkün değil. iPhone'un batarya kapasitesini daha az yapması işletim sistemine güvenmelerinden dolayıdır, daha az batarya kapasitesine sahip olup daha yakın performans vermesi avantaj sayılmaz. Ayrıca konumuz S23 ve 14 Pro, Pro Max ve Ultra modelleri değildir. Aradaki fiyat farkına bakınca 14 Pro'ya göre kamera, işlemci ve batarya performansı konusundaki başarısına bakarsak S23 almak daha mantıklı bir karar olur.
Geekbench sonuçlarına bakın o zaman. A15’in gerisinde veriler gün gibi ortada. SD8G2 Geekbench’te tek çekirdekte ortalama 1800 civarlarında puan alıyor. A15 ise ortalama 2300 civarı puan alıyor. A16 ise 2500 alıyor. Çoklu çekirdekte de benzer sonuçları görebilirsiniz. Ama performans konusunda hak veriyorum. Günlük kullanımda hissedilebilecek bir fark değil. Fakat oyunlarda bariz bir üstünlüğü var. Oyun oynayan biri kesinlikle S23’ü tercih etmeli. Ayrıca fiyat konusunda da hak veriyorum. Yurt dışı iPhone 14 Pro almaktansa yurt içi garantili S23 bence de daha mantıklı bir seçim.

Geekbench sonuçlarına bakın o zaman. A15’in gerisinde veriler gün gibi ortada. SD8G2 Geekbench’te tek çekirdekte ortalama 1800 civarlarında puan alıyor. A15 ise ortalama 2300 civarı puan alıyor. A16 ise 2500 alıyor. Çoklu çekirdekte de benzer sonuçları görebilirsiniz. Ama performans konusunda hak veriyorum. Günlük kullanımda hissedilebilecek bir fark değil. Fakat oyunlarda bariz bir üstünlüğü var. Oyun oynayan biri kesinlikle S23’ü tercih etmeli. Ayrıca fiyat konusunda da hak veriyorum. Yurt dışı iPhone 14 Pro almaktansa yurt içi garantili S23 bence de daha mantıklı bir seçim.
İkisininde birbirine göre çok iyi özellikleri var artık konu sahibine kalmış ama aradaki fiyat farkı çok gereksiz fazla.

Valla kamera konusunda kararsızım s23 konusundaki en büyük şüphem o zaten renkleri çok doğru verememesi samsung kameralarının genel olarak. O yüzden iphone 14e yönelicem sanırım. Fotoğraf örneklerini göndermek istersen mdaghan07@gmail.com yollayabilirsin özellikle insan cilt tonu örnekleri
İnsan resmi gönderemem maalesef ama bunlar var.

Yapabiliriz hocam İnstagrama bir resim yükleyeyim ama kalitesinin bozulup bozulmadığı anlamak için 2. resmi nereye yükleyebilirim?

Hocam hem İnstagrama hemde Drive'a yükledim HEIC biçimiyle.

İnstagramı ise "amontanatest" olarak bulabilirsiniz.

İkisininde birbirine göre çok iyi özellikleri var artık konu sahibine kalmış ama aradaki fiyat farkı çok gereksiz fazla.
Aradaki fiyat farkının ben de gereksiz fazla olduğunu düşünüyorum. Odak noktam kamera olmasaydı s23 alır geçerdim çok da memnun olurdum. Ama şimdi iphone 14 pronun kamera konusunda çok daha tatmin edici olduğu ortada 20 yerine 28 vererek kamera konusunda memnun olacağımı garantilemek istiyorum. Evet aradaki fark devasa yurtdışından alıp kar etmeme rağmen normal fiyatı 42 üzerinden alsam değmezdi farka ama bu haliyle bence kabul edilebilir. Şöyle de düşünmek lazım 20bin daha ucuz ama az para mı onu alınca da en az 3 4 yıl kullanıcam 20 bin verdiğin bir şeyin kafanda soru işareti ve pişmanlık bırakmasını istemezsin. Ben bi aksilik olmadıkça 14 prodan devam edicem olur da bi aksilik çıkarsa tanıdık getiremem derse s23 alır geçerim o zaman.
Kararım belli gibi olsa da konu hakkında bilgisi olan arkadaşlar bilgilerinden esirgememeye devam etsinler hala bir şeyler değişebilir.
Bu arada bilen kişiler amerikadaki e simli modelin tamirini parayla bile yapmıyo apple diye biliyorum yetkili servisler var ya apple anlaşmalı onlardaki duruma hakim misiniz? Ya da ne bileyim fppro gibi servisler destek olur mu aradaki donanım farkını tam bilmiyorum çünkü apple ülkelerarası garantinin geçerli olmamasını buna bağlıyor.

Ek olarak bilgi vereyim arkadaşlar 9.nesil ipadim var karar almama da tabii ki etkileri var
-büyük ekrana ihtiyacım yok dizi film telefondan izlemem muhtemelen
-iphone ipad arası etkileşim kullanışlı olabilir drivela uğraşmak yordu artık
-şuan oynadığım tek iki oyun var birkaç aydır oynamasam da pes2019dan beri pes ve hayday ikisi de tablettten sorunsuz oynanabiliyor şuanlık tahmin edebileceğiniz gibi.
şuan telefonu alınca aktif oyun oynayacağımı sanmıyorum ama belki bi iki yıla güzel bi oyun çıkar herkes oynar onu oynarım zamanın pubgsi gibi
Eklemek istediğim hem benim için hem benzer durumdaki arkadaşlar için işlemci gücü üzerinde çok fazla durmaya gerek yok bence çağ atlatan bi kırılma yaşanmıştır ya da ne bileyim batarya optimizasyonu kötü olan bi modelin üstüne daha iyisi çıkmıştır o zaman işlemci belirleyici olabilir ama hepimiz biliyoruz ki a15 de a16 da sd8g2 de pratikte çok fark yaratmayacak hepsi cayır cayır çalışacak benim kullandığım süre boyunca. şuan tabletimde a13 var uzun bir süre sıkıntı yaratacağını düşünmüyorum.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı