iPhone 6S mi Samsung S7 Edge mi ?

Evet olabilir. :D Ama z5 ile gün ışığında acayip keskin görüntüler alınabiliyor. Zaten karanlık ortamlar telefonlar için çok zorlayıcı bu yüzden 1. olmuş olabilir. :) Bende tesadüfen gördüm bu bağlantıyı. :D 5 ülkenin lider tüketici medyaları felan diyor güvenilebilecek bir habere benziyor. :D
Gün ışığında kendine göre güzel sonuçlar alıyor, G4 ile kıyaslanamaz dahi. :)

Neden okumamız gerek ki ? :rolleyes: Xperia Z5'de 2015'in en iyi mobil kamerası seçilmişti. Bu tür testleri fazla dikkate almamak gerek.
S7 ve S7 Edge'in tabiki de en iyi olma ihtimali var lakin bu tür testlere fazla kulak asmamanız yararınıza olur.

Hocam, hatırlamıyorum. Fakat bir testte, S6, M9, G4, 6S ve Z5 Premium karşılaştırılırken, ilk olarak adamlar, Z5 Premium'u profesyonel kamera olarak saydığı için, testte direk zirveyi verdiler. Fakat linki hatırlamıyorum. Hatırlasam gönderirdim.

Son düzenleme:
Hocam, hatırlamıyorum. Fakat bir testte, S6, M9, G4, 6S ve Z5 karşılaştırılırken, ilk olarak adamlar, Z5'i profesyonel kamera olarak saydığı için, testte direk zirveyi verdiler. Fakat linki hatırlamıyorum. Hatırlasam gönderirdim.
Şöyle anlatayım. Z5'in kamerası G4, 6S ve S6'ya yaklaşamaz dahi. M9'u kullanmadığımdan birşey diyemeyeceğim fakat Z5'in kamerası ciddi anlamda rezalet.

Şöyle anlatayım. Z5'in kamerası G4, 6S ve S6'ya yaklaşamaz dahi. M9'u kullanmadığımdan birşey diyemeyeceğim fakat Z5'in kamerası ciddi anlamda rezalet.

Pardon. Z5 Premium demek istedim. Yanlış yazmışım. Premium'un gerçekten mükemmel kamerası var.

Yalnız konu dışına adım atıyoruz. Bence konuya dönelim.
Bu arada oylamayı da izliyorum, berabere gidiyor. 6S'e oy veren arkadaşlar, burada nedenini anlatmaya yüz bulamıyor mu?

S7 Gerçekten iyi ama her ay fiyatı düşüyor. İlk çıktığında 2800 iken bir ay geçmeden düşmeye başladı bile. Seneye 6S fiyatı belki zamlanır ama S7 diğer Samsung telefonlar gibi fiyatı baya düşer. Samsung Galaxy S7 (Samsung Türkiye Garantili) Fiyatı
2450 lira olmuş, 2799 liradan çıktı. Daha şimdiden böyle :) O yüzden bunu alırsan 2 ay sonra bir bakmışsın 2000 TL olmuş.
2 ay sonra enayi gibi kalırsın ortada. Aldığın malın fiyatı kısa sürede düşmesi insana çok koyar...
Güncellemeler konusunda zaten IOS, hata çıkarsa 1 gün sonra güncelleme gelir.
Android'in kronik sorunları var. 2 yıl olduğunda donanımdan bağımsız olarak arayüz kasmalarından başlıyor 3. yıl kullanamazsın. Arkadaşım var 5 kullanıyor oyun oynayamıyor ama arayüzde olan rahatlık 2 yıllık android telefonlarda yok.
IOS işletim sisteminin kullandığı düşük donanımı ve 6S'te donanımın arttırılması çok iyi. 1 GB RAM yeter iken 2 GB RAM var ve IOS için çok çok uzun bir süre yeter. Iphone 5 o donanımla şuan bile iyi ise 6S ondan daha iyi bir performans gösterebilir.
Samsung yılda kaç amiral gemisi ve kaç telefon çıkartıyor ve Türkiye en son güncelleme alan ülkelerden biri, sana güncelleme gelecek süreyi hesapla.
Çin malı cihazlarda testler çok iyi performans gösteriyor iş günlük hayata gelince görüyoruz sonuçları o yüzden kağıt üstünden konuşmanın AMD ve İntel işlemciler gibi GHZ karşılaştırmanın farkı yok.
Garanti açısından söylemeye bile gerek yok, Apple senin hatan olsa bile kendi karşılıyor belli şeyleri, Samsung ise savaşmadan işini halledemezsin.
Tasarım, ele alış, dış görünüş konusunda Apple ile yarıştırmaya kalkmayın bile, Apple'ın tasarım mühendisleri Apple'da en fazla parayı alanlardır.
Güncelleme çıkış tarihlerine veya sözlere de kanma. 6 7 ay gecikmeli gelebilir Android'de, Sony ve HTC değil ise.
Bende 2K ekranlı Tab S var, çözünürlüğü daha düşük olan Apple tabletler benim ekranımdan kat kat iyi, pil mAh değeri benim tabletin yüksek ancak onların tableti kat kat daya uzun süre dayanıyor. Bizdeki donanımların 3 ay sonraki sonuçları ile ilk gün arasında dağlar kadar fark var iken Apple'da bu sonuç değişmiyor. Örneğin Samsung telefon ilk ay 5 saat dayanıyorsa 3 ay sonra 4 saat oluyor ama Apple ürünlerinde bu yok. Samsung S7 fiyatına bak 2799 TL'den 2450 liraya geçeli ne kadar olmuş acaba ? Acaba neden düşmüş ve neden daha da düşecek ? Apple'a bak birde fiyat artıyor :) Karar sana kalmış, kağıt üstünde karşılaştırma yapıp hata yaparsan bir daha yapmazsın, her şeyin bir ilki var. Bende öyle yaptım pişmanım. S7'de değişmiştir dedim ama yine aynı 1 ayda fiyatta 350 lira düşüş nedir ya.
@Ysuf Buyur.

Samsung önce geçen ay 2799 TL'ye S7 alan müşterilerine hesap versin. 1 Ayda 350 lira düşüş...

Yanlış Bilgi
S7 Gerçekten iyi ama her ay fiyatı düşüyor. İlk çıktığında 2800 iken bir ay geçmeden düşmeye başladı bile. Seneye 6S fiyatı belki zamlanır ama S7 diğer Samsung telefonlar gibi fiyatı baya düşer. Samsung Galaxy S7 (Samsung Türkiye Garantili) Fiyatı
2450 lira olmuş, 2799 liradan çıktı. Daha şimdiden böyle :) O yüzden bunu alırsan 2 ay sonra bir bakmışsın 2000 TL olmuş.
2 ay sonra enayi gibi kalırsın ortada. Aldığın malın fiyatı kısa sürede düşmesi insana çok koyar...
Güncellemeler konusunda zaten IOS, hata çıkarsa 1 gün sonra güncelleme gelir.
Android'in kronik sorunları var. 2 yıl olduğunda donanımdan bağımsız olarak arayüz kasmalarından başlıyor 3. yıl kullanamazsın. Arkadaşım var 5 kullanıyor oyun oynayamıyor ama arayüzde olan rahatlık 2 yıllık android telefonlarda yok.
IOS işletim sisteminin kullandığı düşük donanımı ve 6S'te donanımın arttırılması çok iyi. 1 GB RAM yeter iken 2 GB RAM var ve IOS için çok çok uzun bir süre yeter. Iphone 5 o donanımla şuan bile iyi ise 6S ondan daha iyi bir performans gösterebilir.
Samsung yılda kaç amiral gemisi ve kaç telefon çıkartıyor ve Türkiye en son güncelleme alan ülkelerden biri, sana güncelleme gelecek süreyi hesapla.
Çin malı cihazlarda testler çok iyi performans gösteriyor iş günlük hayata gelince görüyoruz sonuçları o yüzden kağıt üstünden konuşmanın AMD ve İntel işlemciler gibi GHZ karşılaştırmanın farkı yok.
Garanti açısından söylemeye bile gerek yok, Apple senin hatan olsa bile kendi karşılıyor belli şeyleri, Samsung ise savaşmadan işini halledemezsin.
Tasarım, ele alış, dış görünüş konusunda Apple ile yarıştırmaya kalkmayın bile, Apple'ın tasarım mühendisleri Apple'da en fazla parayı alanlardır.
Güncelleme çıkış tarihlerine veya sözlere de kanma. 6 7 ay gecikmeli gelebilir Android'de, Sony ve HTC değil ise.
Bende 2K ekranlı Tab S var, çözünürlüğü daha düşük olan Apple tabletler benim ekranımdan kat kat iyi, pil mAh değeri benim tabletin yüksek ancak onların tableti kat kat daya uzun süre dayanıyor. Bizdeki donanımların 3 ay sonraki sonuçları ile ilk gün arasında dağlar kadar fark var iken Apple'da bu sonuç değişmiyor. Örneğin Samsung telefon ilk ay 5 saat dayanıyorsa 3 ay sonra 4 saat oluyor ama Apple ürünlerinde bu yok. Samsung S7 fiyatına bak 2799 TL'den 2450 liraya geçeli ne kadar olmuş acaba ? Acaba neden düşmüş ve neden daha da düşecek ? Apple'a bak birde fiyat artıyor :) Karar sana kalmış, kağıt üstünde karşılaştırma yapıp hata yaparsan bir daha yapmazsın, her şeyin bir ilki var. Bende öyle yaptım pişmanım. S7'de değişmiştir dedim ama yine aynı 1 ayda fiyatta 350 lira düşüş nedir ya.
@Ysuf Buyur.

Samsung önce geçen ay 2799 TL'ye S7 alan müşterilerine hesap versin. 1 Ayda 350 lira düşüş...

Yanlış bilgi vermeyin. S7 2200- 2100 ₺. Ve Android Marshmallow ile "Kronik" sorunlar ortadan kalktı. Bilmeden konuşmamalıyız. Günümüzde, uzun kullanımda Iphone ile Android aynı sonucu veriyor. Fiyat düşüşüne gelirsek. Bir telefonu, fiyatı ile karşılaştırıyor iseniz, lütfen görüşlerinizi kendinize saklayın. Düşüşün nedeni Samsung'un çok fazla sayıda telefonu olmasıdır. Apple'ın da Samsung'unki kadar telefonu olsa, o da düşer.

Ayrıca, Iphone'un ekran ve tasarım hariç, neredeyse bütün donanımını Samsung üretmekte, bilginize. Hatta seneye, Iphone 7S için, Samsung, Apple'a Oled ekran satacağı gündemde. Hocam çok mantıksız karşılaştırmıyor musunuz?

Düşüşün nedeni Samsung'un çok fazla sayıda telefonu olmasıdır. Apple'ın da Samsung'unki kadar telefonu olsa, o da düşer.
Yapsın veya yapmasın müşteriyi ilgilendiren onun kaç telefon ürettiği değil satış sonrası hizmet.
Yanlış bilgi vermeyin. S7 2200- 2100 ₺.
Hadi yolla bakalm 2100 Tl'ye fiyat görelim. İthalatçı garantili HB fiyatı 2300 lira. Samsung Galaxy S7 (İthalatçı Garantili) Fiyatı - Taksit Seçenekleri
Yanlış bilgi veriyormuşum :)
yrıca, Iphone'un ekran ve tasarım hariç, neredeyse bütün donanımını Samsung üretmekte
Üretim dediğin şey fabrikada çıkartmak ise evet olabilir, önemli olan teknolojiyi geliştiren, projeyi oraya koyan. Samsung kendi çizimlerini yapmıyor ki sadece fabrikalarında verilen ürünü çıkartıyor. Şimdi adı aklıma gelmedi AMD'nin işlemci fabrikasına (bir detay vardı unuttum) İntel kendi işlemcisini bastırdı. İntel, AMD'nin işlemcilerini mi satıyor ? Mantık bu mu ? Teknoloji ürünlerinin çoğunda bu var. Ayakkabı işinde de aynı olay var, tasarım yapılır ve çizimler, ölçüler anlaşılan fabrikaya yollanır. Tekstil ürünlerinde sizin giydiğiniz ürünlerin markasının o firma olduğundan o ürettiğini mi zannediyorsunuz ? Kendi fabrikaları olmakla beraber tasarımı yapıp anlaştıkları tekstil firmalarına yaptırıyor ve kendi etiketlerini basıyorlar. Dediğim firmalar dandik yerler değil dünya devleri ve ülkemizde her AVM'de, meydanda olan firmalar.
Bir telefonu, fiyatı ile karşılaştırıyor iseniz, lütfen görüşlerinizi kendinize saklayın.
Burası forum ve düşüncelerimi paylaşmaktan daha mantıklı olan şey nedir ? Ayrıca fiyatların 1 ayda çok büyük şekilde düşmesi müşteriler açısından çok önemli bir konu ve bundan yakınan bir sürü kullanıcı var.

Android Marshmallow ile "Kronik" sorunlar ortadan kalktı.
Android'in kronik sorunu 1.5-2 yıl sonra telefonun donanımdan bağımsız olarak arayüzde kasmalar, akıcı olmaması gibi sorunlardır. 6.0 Bir telefona geleli ne kadar oldu ki test edildi ve sorunun ortadan kalktığı açıklandı ?

Burada: Android 6.0 Çıkış Tarihi Açıklandı - ShiftDelete.Net
2015 Ekim'de çıktığı yazıyor. Fakat S6 ailesi için iki ay önce Marshmallow çıktı. Yani Şubat'ta. 1 yıl bunun neresinde? Lütfen mantıklı konuşun.
Başka bir arkadaşa cevap verirken çıkış tarihini yazmışsın evet haklısın çıkalı ne kadar olmuş :)

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı