Unutmamız mı? Daha tanışmamış olmamıza rağmen hakkımızda yargıda bulunmanız tuhaf.Kadere inanmıyorum. Başınıza gelen kötü olayı kaderde varmış demeniz, iyi olay gelince de unutmanız saçma gelir bana hep.
Unutmamız mı? Daha tanışmamış olmamıza rağmen hakkımızda yargıda bulunmanız tuhaf.Kadere inanmıyorum. Başınıza gelen kötü olayı kaderde varmış demeniz, iyi olay gelince de unutmanız saçma gelir bana hep.
Bu eleştiriniz Kader değil Kader inancı ile ilgili bir eleştiri.Kadere inanmıyorum. Başınıza gelen kötü olayı kaderde varmış demeniz, iyi olay gelince de unutmanız saçma gelir bana hep.
Unutmamız mı? Daha tanışmamış olmamıza rağmen hakkımızda yargıda bulunmanız tuhaf.
Anladım.Sizin için değil saygıdeğer "kader inananları" için demiştim.
Katılıyorum. Bir şeyin önceden belirlenmiş olması ya da biliniyor olması sonucu değiştirmiyor. İnsan ne yapacaksa onu yapıyor, ve ne yapacağı bilindiği için sonunun ne olacağı da çoktan belli oluyor.Eğer tanrı bir kader sistemi koyduysa bunun sonucunda da sınadıkları şeyleri cezalandıramaz ve iradeye zıt bir kavram.
İslam'a göre zaten irade dediğin şey insan için kısıtlı. Kendi hür iraden ile seçim yapamazsın. Ama sırf avutmak için bu senin kısıtlı iradenin bir sonucu.Eğer tanrı bir kader sistemi koyduysa bunun sonucunda da sınadıkları şeyleri cezalandıramaz ve iradeye zıt bir kavram.
Hem sizi sınayacağım hem de kader var tam bir zıtlıktır. Birinin kaderini inançsız olarak karar veriyorsun sonra da cezalandırıyorsun, komik.İslam'a göre zaten irade dediğin şey insan için kısıtlı. Kendi hür iraden ile seçim yapamazsın. Ama sırf avutmak için bu senin kısıtlı iradenin bir sonucu.
Şöyle düşün, x'+y'=z ama '=0
Zaten İslam dediğin şey eski dinlerin birleşimi değil mi?Hem sizi sınayacağım hem de kader var tam bir zıtlıktır. Birinin kaderini inançsız olarak karar veriyorsun sonra da cezalandırıyorsun, komik.
Eğer tanrı bir kader sistemi koyduysa bunun sonucunda da sınadıkları şeyleri cezalandıramaz ve iradeye zıt bir kavram.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.