Kadına Şiddet Nedir?

Kadın erkek eşitliği "varsa" kadın vurursa erkek de vurabilir, erkek vurursa kadında vurabilir. Kadın "bu bana vurdu ben kadınım bana vuramaz" derse, yok öyle bir dünya. Erkeğin bir onuru ve statüsü vardır. Yaratılışından beri belirli bir etkinliğe sahiptir bunu değiştiremezsiniz. Kadının onuru yok mu? Elbette vardır ama erkeğin toplum içinde rezil olmasıyla kadının toplum içinde rezil olması bir değildir.
Ben bunları yazarken empati kurdum ve yukarıda yazdıklarımın bir kısmı yanlış, erkek de kadın da şiddet görmemeli ne de rencide edilmelidir. İkisininde onuru ve gururu vardır. Ailecek yemektesiniz ve babanız annenizi milletin içinde azarlıyor ya da vuruyor ne hissedersiniz bu babanız içi de geçerlidir.

er36po Bu durumda kadın ve erkek eşit değildir.
Eki Görüntüle 122107
Bu arada şimdi fark ettim başlığı yanlış yazmışım. Konumuz kadına şiddet değil kadın erkek eşitliği.
Bugüne kadar eşit davrandık mı? Bırakın da biraz da onlar üste olsun. Ki bu Türkiye gibi bi yerde mümkün değil. Asla da mümkün olmayacak.
Bknz: Toplum içinde erkeğin onuru daha üstünmüş. Peh peh peh...

Erkek kadına şiddet uygulayamaz. Kadın erkeğe zaten birşey yapamaz zaten adamda vurmasın ama kendini savunsun bir zahmet :D

Yani o bir genelleme. Ülkece iyi değiliz ama tabikide sizin gibi birçok insan daha var iyi davranan.

Ayrıca sakin dememin sebebi ünlem koymanızdı. Öyle yapınca hemen sert çıkışmış gibi algıladım kusura bakmayın :) Bende çok seviyorum er36po abimi :)

Tabii ki de genelleme yapmıştım.:)
Daha eğitimden bi haber olan analarımız ''Kadın Erkek Eşittir'' sözünden ne anlıyorlar, onu sorup soruşturdular mı acaba çok sayın başımızdakiler? Yok canım, N sini soruşturacaklar, bulsunlar işte başlarının çaresini. Biz verdik onların (Kadınların) haklarını.(n)
Sonra, niye kadın cinayeti oluyor. Kadın o hakkı nasıl kullanacağını bilmediğinden, erkek de sen misin beni şikayet eden deyip...

Yok yok, bu haklardan önce verilmesi gereken eğitimdir.
Buna ben de dahilim, bazen kendimi şöyle bi yokluyorum acaba karıma eşit davranıyor muyum diye, yok, eşit davranmıyorum, davranamıyorum bir türlü.(n)

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı