Kilo almamak için yenmemesi gerekenler

Benim bu ay 10 kilo vermem lazım. Nasıl bir program önerirsiniz Spor salonunda? Yanın başlayacağım

Ne kadar kilo verebileceğini ben ayarlayamam dostum. Bu tamamen genetiğin, metabolizman ve vücut yapın ile alakalı bir durum. Genellikle hiç spor yapmamış veya uzun yıllar yapmamış bir insan, spora başladığı ilk hafta çok çabuk kilo kaybeder. Bu da kaybettiği vücut sıvısından dolayı. Vücudun direncini kırmamak adına sağlam beslenmek gerekiyor. Bu sebeple 1 ayda 5-10 kilo vermen ihtimal dahilinde fakat bu durum bir süre sonra yavaşlama sürecine girecektir. Veya verdiğin kilonun ufak bir miktarını geri alabilme durumun da olabilir. Burada önemli olan düzenli spor, düzenli beslenme ve düzenli uyku.

Gideceğin spor salonundaki aletleri bilemedim için yazacağım program eksik ya da fazla olabilir. Kilon, boyun, yaşın ne durumda? Ve fıtık v.s. bir problemin var mı?

Ne olabilir ki 🙂 Mercimek, mantar, yayla, tavuk çorbası içerim genelde. Mercimek ve yayla çorbası hariç diğerleri hazır maalesef 🙂 Şu yumurta işine de çok takıldım ben. Gece dahi yenilebilir mi? Ya da gece hiçbir şey yememeyi mi önerirsiniz?

Gece yeme. Saatlerinde aksama olur da yemek durumunda kalırsan da hemen yatma. İçeceksen de domates veya tavuk çorbası iç. Çorbayı neden önermiyorum? Çünkü çoğuna un ve şeker katılıyor. Yumurtayı da kahvaltıda ye mutlaka. Çünkü tok tutar ve sarısını yeme.
İlla çikolatalı olması şart değil 🙂 Çilekli sütte içerim 😂 Bitter çikolata sorun olmazsa kilo vermemde yerim her öğlen 1 tane. Ama tok hissettirmez diye düşünüyorum 🙂

Onların yerine kuru incir, kuru kayısı, yulaf ezmesi + süt + kuru üzüm gibi gıdaları tüket. Tatlı yeme dürtünü dizginler.

Bu arada süt konusunda dikkatli ol. BİM sütlerini içeyim deme :) İçinde şeker var.

Kilon, boyun, yaşın ne durumda? Ve fıtık v.s. bir problemin var mı?
Spor salonuna gitme gibi gir şansım yok ama bu verileri kendi adıma vereyim;
Boyum; 1.70
Yaşım; 17
Kilom; 80
sarısını yeme.
Beyazını çok yemek istiyorum fakat ağız tadım kabul etmiyor. Direkt miğdemi bulandırıyor. Sarısını kayısı kıvamında yiyorum genelde. Tam sert şekilde değil. Zararlı derseniz onu da yemem 🙂
Bu arada süt konusunda dikkatli ol. BİM sütlerini içeyim deme :) İçinde şeker var.
O zaman meyve suyu dicem onda da %100 eminim vardır. Suya devam(ayran da olabilir)🙂
Tatlı yeme dürtünü dizginler.
Tatlı yeme gibi bir dürtüm olmadı hiç. O yüzden yeme ihtiyacı hissetmiyorum. Fakat öğle arası bir şeyler yemem gerek. Ve eve gidemediğim için alternatif şeyler arıyorum dışarıdan alabileceğim 🙂

Son düzenleme:
Sarısı daha çok protein içerir. İyi aslında ama birden fazla yumurta yendiğinde, özellikle menemen, omlet vb. hazırlarken genelde sarısı ayrılıp yalnızca yumurta akı kullanılır. Çünkü yumurta sağlıklı olmasının yanı sıra kalorilidir de. Kararında tüketmek lazım. İstenilen öğün yenebilir elbet fakat kahvaltıda yemek; gerek en önemli öğün olmasından gerekse gün boyu tok tutması açısından daha mantıklı. Geceyi bırak, akşam yemeğini 6'dan önce yemeni tavsiye ederim. Tabii okuldan dönmek, hazırlaması belli bir vakit aldığı için bu pek mümkün değil ama 8'den önce yiyip 9'dan sonra hiçbir şey yememeye özen göstermeni tavsiye ederim.

Son düzenleme:
Sarısı daha çok protein içerir. İyi aslında ama birden fazla yumurta yendiğinde, özellikle menemen, omlet vb. hazırlarken genelde sarısı ayrılıp yalnızca yumurta akı kullanılır. Çünkü yumurta sağlıklı olmasının yanı sıra kalorilidir de. Kararında tüketmek lazım. İstenilen öğün yenebilir elbet fakat kahvaltıda yemek; gerek en önemli öğün olmasından gerekse gün boyu tok tutması açısından daha mantıklı. Geceyi bırak, akşam yemeğini 6'dan önce yemeni tavsiye ederim. Tabii okuldan dönmek, hazırlaması belli bir vakit aldığı için bu pek mümkün değil ama 8'den önce yiyip 9'dan sonra hiçbir şey yememeye özen göstermeni tavsiye ederim.

Burada biyolojik saat önemli. Kimisinin akşamı gece 12'dir. İşinden ve hayatından dolayı öğleleyin ya da daha geç bir vakitte kalkıyordur v.s. Dolayısıyla önemli olan uyku saatinden en az 1.5 - 2 saat yemek yemeyi kesmiş olmak.

Yumurtanın sarısına gelecek olursak da kalorisinden ziyade, yumurtanın sarısı karaciğerleri yorar. 1 adet yumurta sarısıyla birlikte, diğeri sadece beyazı şeklinde tüketilebilir fakat sarısını hiç yememek daha iyi bir seçim olacaktır.

Saat kaçta yediğiniz önemi yok, ben yatmadan 1 saat bazen 30 dakika önce yiyorum. Günlük kilo kaybım 300-500 gram arasında.

Sabah kahvaltısını kesinlikle sevmem, sabahları yarım yağlı süt ile 2 bardak sade kahve içerim. Öğlen yine aynı şekilde 2 bardak kahve içerim. Akşamları 1km kadar yürüyüşün ardından, yatmadan önce genelde 2 yumurta (çırpılmış) ve içine 50 gram sade tofu ekleyip pişiririm ve ardından sade soda içip mışıl mışıl uyurum.

Bu gün ise 2 bardak kahve, 1 tane browni intense ve 1 bardak gazoz içtim.

2 Bardak kahve: 200 kcal
1 Browni intense: 232 kcal
Gazoz: 190 kcal

Günlük 2500 kcal ihtiyacım varken ben sadece 622 kcal almışım. Açlık hissim yok aksine şişkinlik hissim var.

Saat kaçta yediğiniz önemi yok, ben yatmadan 1 saat bazen 30 dakika önce yiyorum. Günlük kilo kaybım 300-500 gram arasında.

Sabah kahvaltısını kesinlikle sevmem, sabahları yarım yağlı süt ile 2 bardak sade kahve içerim. Öğlen yine aynı şekilde 2 bardak kahve içerim. Akşamları 1km kadar yürüyüşün ardından, yatmadan önce genelde 2 yumurta (çırpılmış) ve içine 50 gram sade tofu ekleyip pişiririm ve ardından sade soda içip mışıl mışıl uyurum.

Bu gün ise 2 bardak kahve, 1 tane browni intense ve 1 bardak gazoz içtim.

2 Bardak kahve: 200 kcal
1 Browni intense: 232 kcal
Gazoz: 190 kcal

Günlük 2500 kcal ihtiyacım varken ben sadece 622 kcal almışım. Açlık hissim yok aksine şişkinlik hissim var.

Böbreklerin, karaciğerlerin, damarların ve metabolizman 3-5 yıl sonra ya da yaşlılığında, sana iade-i ziyaret yaptığında bunu tekrardan konuşalım :)

Protein, yararlı karbonhidrat, vitamin, yararlı yağlar, kalsiyum ve tahıl tüketmemenin ve özellikle de böylesine saçma bir beslenmeyi savunmanın hiçbir açıklaması olamaz. Bazı şeyleri eksik tüketirsin anlarım da, günlük beslenmende hiçbir ana öğünün olmaması ve önemli takviyelerin olmaması hayatınla dans ettiğini gösteriyor.

Olaya az kalori alayım, çok kalori yakayım ve zayıflayayım gözüyle bakıyorsun ama bu sağlıklı değil. Arabayı yokuş aşağı boş viteste sürmek gibi bir şey yapıyorsun şu an. Bu yanlıştan tez zamanda dönmeni öneririm.

Ya da istediğini yap. Sonuçta hayat senin hayatın. Sağlığın elinden gittikten sonra kafanı duvarlara vuracaksın.

Böbreklerin, karaciğerlerin, damarların ve metabolizman 3-5 yıl sonra ya da yaşlılığında, sana iade-i ziyaret yaptığında bunu tekrardan konuşalım :)

Protein, yararlı karbonhidrat, vitamin, yararlı yağlar, kalsiyum ve tahıl tüketmemenin ve özellikle de böylesine saçma bir beslenmeyi savunmanın hiçbir açıklaması olamaz. Bazı şeyleri eksik tüketirsin anlarım da, günlük beslenmende hiçbir ana öğünün olmaması ve önemli takviyelerin olmaması hayatınla dans ettiğini gösteriyor.

Olaya az kalori alayım, çok kalori yakayım ve zayıflayayım gözüyle bakıyorsun ama bu sağlıklı değil. Arabayı yokuş aşağı boş viteste sürmek gibi bir şey yapıyorsun şu an. Bu yanlıştan tez zamanda dönmeni öneririm.

Ya da istediğini yap. Sonuçta hayat senin hayatın. Sağlığın elinden gittikten sonra kafanı duvarlara vuracaksın.

Neredeyse 10 yıldır bu şekilde besleniyorum. Günlük protein ihtiyacımı tofu ve süt karşılıyor, kalsiyum yine süt sağ olsun. Sade maden suyu çoğu mineral ihtiyacımı gideriyor. Yumurta da kalsiyum, vitamin ve karbonhidrat olarak ihtiyaçlarımı karşılıyor.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı