Kilo vermek için ayrıntılı ne yapılmalı?

Emir_Bey31

Centipat
Daha fazla  
Merhaba 15-18 yaşındayım ve yaşıma göre bir 5-10 kilo fazlam var ve basen bölgelerim şişkin biraz oturduğum yerden kilo veremeyeceğimi biliyorum aynı zamanda bir diyet listesi falan gerekir mi? Değerli fitness uzmanları veya vücut geliştirmenleri destek olursanız sevinirim bu arada fabrika da elektrik bolumundeyim. Yani sıcak bir ortam terlememe yardımcı oluyor bununda etkisi olur mu?

Son düzenleme:
175 70 bir de geceleri bayır domuzu gibi yiyesim geiyor affedersiniz.

Hocam bir de bende basen denen belin yanındaki yerler şişkin oraları nasıl kucultebilirim?

Hocam kilo vermenize gerek yok gibi. Spora başlarsanız kas kütlesi kazanır bu şekilde daha fit bir vücuda sahip olursunuz. Açıkçası diyet gereksiz duruyor kas kütlesi eklersen gözüne batmayacak ve 1-2 senede boyunda uzar iyice gözükmez hale gelir.

Bu sürede beslenmene dikkat etmen lazım eğer aşırı yağlı ve kirli beslenirsen yağlanman kaçınılmaz. Ben bulk sürecindeyim 50 kilo iken başladım 2-3 ay kirli şekilde beslendim bu yüzden hafif bir yağlanma var ama beni etkilemiyor.

Hocam kilo vermenize gerek yok gibi. Spora başlarsanız kas kütlesi kazanır bu şekilde daha fit bir vücuda sahip olursunuz. Açıkçası diyet gereksiz duruyor kas kütlesi eklersen gözüne batmayacak ve 1-2 senede boyunda uzar iyice gözükmez hale gelir.

Bu sürede beslenmene dikkat etmen lazım eğer aşırı yağlı ve kirli beslenirsen yağlanman kaçınılmaz. Ben bulk sürecindeyim 50 kilo iken başladım 2-3 ay kirli şekilde beslendim bu yüzden hafif bir yağlanma var ama beni etkilemiyor.
Hocam peki mesela ne önerirsiniz çevremdeki insanlar bana aynı şeyi söylüyor ama metodu söylemiyorlar eylem olarak ne yapmalıyım veya ne yemeliyim

Aslında çok bir esprisi yok kilo vermenin. Spor yapmanız işinize gelir, hem kendinizi daha iyi hissedersiniz hem de kas kaybetmezsiniz.

Öncelikle günlük alman gereken kaloriyi hesaplaman lazım. Kolaylik açısından bu site guzel ve yeterli bilgiyi veriyor.
Kilo vermek istiyorsan orada alman gereken kaloriden yaklaşık 300-500 kalori azını alırsan kilo vermeye başlarsın.

Sağlıklı bir şekilde vermek istiyorsan beslenmeme dikkat etmen lazım zaten. Bunun için de protein ağırlıklı beslensen sporu daha verimli yaparsın. Kilo verirken zaten daha çok karbonhidratı azaltsan yeterli olur.

Genelde kilox2/2.5g karbonhidrat
kilox1.5/2g protein
Yağ için de az önce baktım, senin boy ve kilonda 60-80gr civarı yağ alimi iyi gibi duruyor.

Sıra yemek seçimine geldi. Karbonhidrat kaynağı olarak pirinç pilavı, bulgur pilavı, yeri gelince makarna (tam buğdaylı daha iyidir bana kalırsa), tam buğday ekmeği, yulaf gibi besinler güzel besinlerdir. Lif ağırlıkli beslenirseniz gün içinde daha tok hissedersiniz, bunları biliyorsunuzdur zaten.

Protein kaynağı olarak da yumurta, tavuk, kırmızı et, balık, yeri gelince süt tüketilebilir.

Yağ için çok bir seçeneğiniz yok zaten, zeytin yağı tercihimdir.

Sebze tüketmeyi sakin ihmal etmeyin, metabolizmaya fazlasıyla faydası var.

Bu önerileri yaptım fakat kendi dusuncemi de söylesem iyi olur. Boy kilo oranınız iyi, kilo vermek yerine spora başlayıp, kilonuzu korurken kas kütlesi eklemeye çalışsanız daha yararınıza olur. Yaşınız da ideal zaten bunun için. Başka sorunuz varsa cevaplamaya çalışırım.

Yağlar vücutta parçalandıktan sonra %80’i solunum yoluyla %20’si sıvı yoluyla atılıyor. Anlayacağın kardiyo egzersizleri yağ yakmada çok daha etkili.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı