Kilom çok düşük ve kilo alamıyorum

Merhabalar. 12 yaşındayım. 2007 liyim 33 kiloyum yemek yemek istiyorum ama midemi büyütmek için biraz fazla yiyince çok karnım ağrıyor ve bazen kusuyorum. Herhangi bir kronik hastalığım yok. Var mı bilgisi olan?
Dostum yazabilenler yazmış yine.
Annenden rica et her gün 1 tabak dolu dolu pirinç pilavı ye, gece en geç 11 de yat sabah 8 de uyan.
Bir de fazla kafana takma daha küçüksün elbet düzelir.

Normalde ben çok pozitif biriyim. Ama çok alınganım. Mesela derste hocadan tuvalet izini isterim. İzin vermez. O zaman bile ağlayasım gelir.

Selam, öncelikle kilo almamanı hemen kötüye yorman yanlış. Senin yaşında zayıf olmak anormal değil. Metabolizman zaten yaşın gereği hızlı ama yaşındakilere göre de biraz daha hızlı çalışıyor anladığım kadarıyla. Bu nedenle kilo almak için etrafındakilerin tavsiyeleriyle bir şeyleri şuursuzca tüketmek sana yarar sağlamaz ve böyle kilo alamazsın. Yersin yersin bir bakmışsın hiç bir değişiklik yok. Zaten bunu yaşıyorsun. Sağlık problemi yaşıyorsan önce doktora eğer yaşamıyorsan diyetisyene gitmen iyi olur. Beraberinde spor yapman çok yararlı olur. Artık bu devirde spor yapamayan çocuk olmamalı. Umarım bir şekilde spora yönelebileceğin imkanların vardır. Diyetisyen önemli. Her işin uzmanı var.

Merhabalar. 12 yaşındayım. 2007 liyim 33 kiloyum yemek yemek istiyorum ama midemi büyütmek için biraz fazla yiyince çok karnım ağrıyor ve bazen kusuyorum. Herhangi bir kronik hastalığım yok. Var mı bilgisi olan?

Kardeşim ben spor salonu işletiyorum sadece yemekle kilo zor alınır ufak tefek hareketler yap bu senin iştahınıda açacak ve gece yemek ye.

Pizza ye. ama haftada 4 5 kez falan. Bende bi ar aşırı zayıfıtm. sonra işler değişti. allahtan şuan fitim.
Sağlıksız beslenmeyle kilo almak fazla sağlıksız. Kilo alayım derken çok daha kötü sonuçlar alabilirsiniz. Bunlardan bazılar:

• Kalp krizi riskinin daha fazla olması
  • Fazla zayıflık yüzünden hızlı alınan kilolar sağlıksızdır ve cildin çatlamasına neden olur.
  • Fazla kilo almak bilinçsizce yapıldığında selülit gibi görünümlerin başlaması
  • Diyabet hastalığının başlaması ve erken ölüm,
  • Böbrek hastalığı ve körlük
  • Tansiyon hastalığının başlangıcı
  • Kolesterol ve trigliserid başlangıcı
  • Göğüs, rahim ve safra kesesi kanserlerinin başlangıcını hızlandırma
  • Solunum ve eklem rahatsızlıkları
  • Hormonal ve sindirim sisteminin etkilendiği rahatsızlıklar

Bazı bezelye kuru fasulye veya domates salatalık severim. Ve sadece su içerim. Bunlar kilo vermek için yeter ancak ekmek ve ette seviyorum. Metabolizmam normalden hızlı bence. O yüzden olabilir. Bazen evde koştuğum bile olur metobolizmamdan.

Aldığınız kaloriyi düzenli bir şekilde artırın.

Normal 1 günde yediğiniz kalori ne kadarsa onun üzerine her ay 500 kalori koyarak devam edin.

Örneğin.
1. ay 2000 kalori yiyin her gün.
2. ay 2500
3. ay 3000.
4. ay 3500.
5. ay 4000.

Kalori 4000 olduktan sonrasında ise kilonuzu kaybetmemek için 2500 kalori yiyerek devam edin.

Herkesin yazdığını kısaca özetlersek bir doktora gözüküp hem sağlık raporu almak hemde iyi bir diyet için bir diyetisyene gitmen en mantıklısı bununla da kalmayıp sporla desteklersen hem sağlıklı hemde yüksek bir özgüvene sahip olucaksın

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı