Kötü insanların yaşama hakkı var mıdır?

Evet sadece kibir ve cahillik dışında bazen "zeka geriliğide" olabiliyor ama. Yukarıda örneği var çırpınıyor yaşamak için :)

Nasıl bu ülkede yaşıyorum anlamıyorum. İstanbul'da köpeklerden daha zeki bir insan bile bulmadım ama bunlar hala köpeklerden hayvanlardan daha zekiyim daha üstünüm diyor :D Allah'ı İslam'ı neden bu kadar mı seviyorum? Bu kadar cahil toplumda tao te ching gibi bir kitap bahşetmiş bana. Ülkenin %99 unun cahil olduğu toplumda nasıl ben o %1'lik kesim arasındayım. Şans olduğuna inanmıyorum ben 5 6 yıl önce normal cahil bir insandım bunlar gibi. Okudugum gibi direk hayatım değişti.

Hayvan hakları savunucuları konuyu ele geçirdiğine göre kapanma vakti gelmiş konunun. Ayrıca hakaret içerikli mesajlar yazan iki arkadaşı da şikayet ediyorum umarım düşünerek yazmayı öğrenirsiniz. İyi Sosyaller.

Ölüm boş iş adam o kadar suç işleyecek ve ölerek kurtulucak harcanabilir insan sınıfına sokulup insan değilmiş muhamelesi yapılmalı deneyler ve ölüm oranı yüksek ağır işlerde kullanılmalılar. Pedofili sapıklar kısırlaştırılmalı kadınlar tehdit etmesin diye iftira atan kişi attığı iftiranın suçun üzerinden yarğılansın tabii bu büyük suçlar için geçerli yoksa insanlar suçluları ihbar etmekten korkar olur. İdam edilecek ise diklatör vb ve yüzlerce kişiyi öldüren suçlular( yani bir nevi işlediği suç yüzlerce binlerce kişiyi etkiliyorsa) idam edilmeli insanların huzuru için.

Hayvan hakları savunucuları konuyu ele geçirdiğine göre kapanma vakti gelmiş konunun. Ayrıca hakaret içerikli mesajlar yazan iki arkadaşı da şikayet ediyorum umarım düşünerek yazmayı öğrenirsiniz. İyi sosyaller.

Cahillik hakaret değil. Olay hayvanlar da değil tek. Senin söylediğin deniz yosunu bile senden daha yararlı dünya için. En azından bazı hayvanlar besleniyor ondan insanlar yemek için kullanıyor. Bir katkısı var. Denizleri pisleten insanlar mesela, insanların yaptığı bu pislik tecavüzden yüz binlerce kat daha kötü bir hareket. Ama zarar insana değil insanlığı yaşatan şeylere olunca kötü olarak görülmüyor.

Benim ablam zihinsel engelli. Ahlak ve utanma hiç yok ablamda. Son derece kötü biri. Biz ailecek ondan yıllardır çekiyoruz. Merhamet duygusu da yok onda. Onun için iyi şeyler mi diliyorum, kötü dilekler mi diliyorum artık orasını siz tahmin edin.

Birinin yaşam hakkını elinden almak öyle basitçe / öfkeyle karar verilebilecek bir şey değil.

Bazı toplumlarda insanlar yaşam tarzına / dini inancına uymadığı için "Kötü" ilan edilebiliyorlar.
Burada sorun; "Kötü" tanımlaması ile ilgili. Toplumların değer yargıları değişiklik gösterir.
Ayrıca bu "kötü" yargısına kimin, nasıl karar vereciği de önemli.

Orta çağda bilim insanları yakıldı cadı diye. Onlar o zaman için kötü idi.

Kime göre kötü?

Allah aşkına boş boş felsefe yapmayı kesin artık?

Sence benim senin kardeşine tecavüz etmem kötü mü?

Sence ben senin banka hesabını ele geçirmek istersem kötü mü olurum?

Sence ben toplumun huzurunu bozacak bir davranış sergilersem mesela birisinin annesine hakeret etsem bu kötü mü?

Bunun gibi tonlarca örnek verilebilir kötünün ne olduğunu hepimiz biliyoruz belki çok extra durumlarda bu tartışılır ama genel olarak kötü kötüdür yani?

Cahillik hakaret değil. Olay hayvanlar da değil tek. Senin söylediğin deniz yosunu bile senden daha yararlı dünya için. En azından bazı hayvanlar besleniyor ondan insanlar yemek için kullanıyor. Bir katkısı var. Denizleri pisleten insanlar mesela, insanların yaptığı bu pislik tecavüzden yüz binlerce kat daha kötü bir hareket. Ama zarar insana değil insanlığı yaşatan şeylere olunca kötü olarak görülmüyor.

Cahil söyleminize katılıyorum ben cahilim fakat gelişmemiş olduğumu kanıtlayamayacağınıza göre hakaretten öteye gidemezsiniz 😀. Benim dünyaya olan yararım umurumda değil çünkü ben toplumumu ve ırkımı düşünürüm. Yani bir maymunun ölümüne üzülmemle bir insanın ölümüne üzülmem aynı seviyede olmaz.

Eğer dünya artık yaşanılmaz bir yer haline gelirse, onu kurtaramayacak noktadaysak, terk edip giderim. Madem deniz yosunu benden üstün o zaman zekasını kullanıp o da terk edebilmeli o zaman değil mi?

Sence ben toplumun huzurunu bozacak bir davranış sergilersem mesela birisinin annesine hakeret etsem bu kötü mü?
Ne yani hakaret edeni idam mı edeceğiz? Ayrıca hakaretin kimilerine göre ifade özgürlüğü olmasına ne demeli?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı