Korsan oyunlara bakış açım değişti

Korsan konusu o kadar çok açıldı ki içi boşlaştı konunun. İsteyen istediği gibi kullanabilir bana göre.
"Ben korsan indirmiyorum kütüphanemde 200+ oyun var" demek te doğru bir olgu değil. Zaten olması gereken şey bu. Diğer yandan çok pahalı bu kadar para vermem deyip korsana başvuranlar yanlış olduğunu biliyorlar. Pahalı ise almak zorunda değilsiniz. Neyse işte içi boş bir konu bir yere ve sonuca ulaşması olağan değil. İsteyen istediği gibi takılsın.
 
@Lyraess keşke herkes sizin gibi bir vizyona sahip olsa ama maalesef yok. Sen boşuna aldırış etme "oyun pahalı, o yüzden korsan oynuyorum" diyenlere. Oyunların hepsi yurt dışı fiyatı 60 euro yerine 60 TL'ye çıksa yine satın almazlar zira kafa yapısı aynı. Bir bahane mutlaka bulurlar "oyun kötü, oyunun süresi kısa, Türkçe dil desteği yok" falan filan.
60 lira oyun çıksın almazsam...
 
Ne korsan oynama ne de korsan oyna deseniz bile insanlar bildiklerini okurlar ve bu kişinin vicdanına kalan bir şey. Oyunlarda Türkçe dil desteği görmek için evet korsan kullanımının azalması gerekiyor ama bu insanlara korsan oynama diyerek değil, insanların orijinal oyun alabilecek ekonomiye sahip olmaları lazım. Son bahsettiğimi de düzeltebilecek yetkinlikte birileri de olmadığımıza göre. Epic Games ücretsiz her hafta oyun dağıtıyor. Prime Gaming oyun dağıtıyor, Epic Games her indiriminde kupon veriyor, Game Pass ile düşük ücrette birçok oyuna sahip olabiliyorsunuz. Oyunları illa Steam üzerinden almak zorunda değilsiniz. RDR2 indirimde 150₺. RDR2'yi kaldıracak sistemi alırken bu oyun fiyatlarından haberiniz yok muydu?(istisnai sonradan ev içi ekonomik sorunlar çıkmış olabilir). Bana sorarsanız çok oynamak istediğiniz oyunu alamayacak durumdaysanız korsana başvurun(daha sonra satın alma sözü ile) ama her oyunu korsana başvurursanız sıkıntı.
 
Almak zorunda değilsin. Senin mantığın heralde "oyun pahalıysa korsan indirmek meşrudur" demeye mi getiriyorsun? Oyunun fiyatı kaç TL olursa olsun bu meşrulaştırılamaz. Kalkıp da birinin sana hırsız demesine gerek bile yok, oyun yapımcısının gözünde zaten bir hırsızsın :)
Oyun dışında bir konu, ben Adobe programlarının çoğunu kullanmayı biliyorum. Benim şahsen o zamanlar lisansa verecek param yoktu ve crack kullandım.

Sor arkadaşım bana crack olmasa ben bunu öğrenebilecek miydim?

Crack kullanmak tabi ki tasvip edilen bir şey değil. Bu konuda mesela "Notch" gerçekten büyük insanlık yapmıştır.

Benim durumum iyi, satın alıyorum. Bu yoldan da geçtim, çok iyi anlıyorum kullanan insanları.
 
Son düzenleme:
Ben oyun pahalıysa korsan kullanırım mantığını aşırı saçma buluyorum. Markette cipsi pahalı görünce çalıyor musun?
Çalamıyor çünkü hukuk önünde cezası var. Korsan kullanıyor çünkü hukuk önünde bir cezası yok. Marketten bir şey çalmanın cezası olmasa demek ki bu tiplerin hepsi gidip soyacak memleketi. Yani insanlıktan nasibini alamamışlar, asıl sorun bu.
 
Eğer oyunlarını oynarsak Türkçe dil desteği getirirlermiş. Bayağı komik ya. Tom Clancy's Rainbow Six: Siege oyununu bayağı bayağı Türkler yıllarca oynuyordu.

Bir taraflarının zoruyla anca Türkçe dil desteği getirdiler. Türk operatörden bahsetmiyorum bile.

Bir oyunu almam için en büyük etkenlerden birisi de Türkçe dil desteğidir. Yapımcı ürününü ve desteğini ortaya koyacak ki bende alayım.

Ha ben korsan'ı meşru kılmıyorum. Eskiden korsan oynadığım tüm oyunları neredeyse satın aldım. 4 senedir falan da korsan oynamıyorum. Herkesin düşüncesi aynı olamaz saygı duyulur geçilir.
 
60 dolarlık oyunu, 5 dolara almak isteyenler kudurmuş, Türkçe dil desteğini çok beklersiniz bu kafa yapısıyla. RDR2 şu an 150TL, zaten bir döner 40-50 TL olmuş 3 tane yemeyin alın RDR2.
Edit pahalı diyenler buyurun baksın Steam(ve oyun şirketi) size nasıl büyük bir nimet sağlıyor: https://steamdb.info/app/1174180/
 

Geri
Yukarı