Korsan yazılım kullanmak için bahaneler

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ahlakla birebir alakası yok, fakir adam o oyunu hiçbir zaman alamayacak, bu yüzden korsan indirmeside üreticiye bir şey kaybettirmeyecek, ha parası vardır zengindir korsan yükler o ayrı. Basit konu parası olmayan indirir kimse karışmaz, çünkü dijital bir şey kopyalanıyor burada çalınma falan yok, ama ayakkabı veya araba çalınca şirketin kaynakları boşa kullanılmış oluyor, dijital bir şey defalarca kez çoğaltılabilir. Sizin böyle yapmanızın amacı güvensizlikleriniz ve zayıf noktalarınızı ahlak bekçiliği yaparak telafi etmek.
Çalma var. Çünkü 50 satış amacliyorsunuz ve ürün cikartiyorsunuz. 30 satış yapiliyor 20 kişinin parasını kazanmıyorsunuz. Yine karda misiniz? Evet. Soru şu neden daha yüksek kazanabilecekken daha azına razı olasiniz?

Olabilir ancak 270 TL'lik oynamak istediğin bir oyun 40-50 TL'ye düşünce de bir zahmet satın al oyunu ya.
Bknz: Abim

Zaten alıyorum. Bu tavırlarımla her oyunum korsan gibi gelebilir.
Ama korsan kullanmıyorum. Durumum iyi. Başkaları adına konuşuyorum.
Oyun deneyen, durumu olmayan, hata denemesi yapan, 5 saatlik kısa oyunu korsan alanların adına konuşuyorum.

Çalma var. Çünkü 50 satış amacliyorsunuz ve ürün cikartiyorsunuz. 30 satış yapiliyor 20 kişinin parasını kazanmıyorsunuz. Yine karda misiniz? Evet. Soru şu neden daha yüksek kazanabilecekken daha azına razı olasiniz?
Çünkü onu alamayacak asgari ücretli adam hiç alamayacak anlatamıyorumki size.

Ahlakla birebir alakası yok, fakir adam o oyunu hiçbir zaman alamayacak, bu yüzden korsan indirmeside üreticiye bir şey kaybettirmeyecek, ha parası vardır zengindir korsan yükler o ayrı. Basit konu parası olmayan indirir kimse karışmaz, çünkü dijital bir şey kopyalanıyor burada çalınma falan yok, ama ayakkabı veya araba çalınca şirketin kaynakları boşa kullanılmış oluyor, dijital bir şey defalarca kez çoğaltılabilir. Sizin böyle yapmanızın amacı güvensizlikleriniz ve zayıf noktalarınızı ahlak bekçiliği yaparak telafi etmek.
Sizin amacınız da yasa dışı iş yapıp, bal gibi hırsızlık yaptığınızı yüzünüze vuran biriyle karşılaşınca çaresizce haklı çıkmaya çalışmak.

Hala basit konu diyorsunuz. Basit olmadığı için masum olmadığı için ve ahlakla birebir alakalı olduğu içib tartışıyoruz bunları.

Ücretsiz versiyonları var. Zorla kullandırmıyorlar. Ayda yılda bir kullanacağınız yazılımlar için çalmaya değer mi?
Hocam biraz bencilce olacak fakat düzgün yazsınlar da kırılmasın. Bakın Rockstar`a RDR2 hala kırılmadı diye biliyorum.

Arkadaşlar bence açıkçası çok gereksiz bir tartışma konusu. @ctrlshift 'nin dediği gibi bu bir hırsızlıktır. Belki örnekler absürt ve abartılı ama bu hırsızlıktır. Demişsiniz ki firmalar o parayı çalışanlarına vermiyor ceplerine indiriyor. Tamam bu bir yere karar çok doğru ama bir yerden sonra saçma. Sizin belki her gün satın alıp yediğiniz bir peyniri de yapan fabrikada, verdiğiniz para onu üreten insanlara gitmiyor aksine fabrika sahibine gidiyor. Kısacası aynı olay bu söylenilen. Yani bile bile korsan indirmek bana da saçma geliyor.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı