Korsan yazılım kullanmak için bahaneler

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ben 3 bin TL'ye bir bilgisayar toplamak için bile yıllarca para biriltirmişken babamın her gün kazanmak için ter döktüğü bir parayı gidip saçma sapan bir oyun için harcayamam kimse kusura bakmasın. İlerde kendim çalışmaya başlarım o ayrı bir konu.

Ben 3 bin TL'ye bir bilgisayar toplamak için bile yıllarca para biriltirmişken babamın her gün kazanmak için ter döktüğü bir parayı gidip saçma sapan bir oyun için harcayamam kimse kusura bakmasın.
Saçma sapan bir oyunsa oynamayabilirsin. Ayrıca oyun yapımcıları da oyunları yapmak için ter döküyorlar.

Çoğu konuda haklısınız fakat örneğin Premier Pro gibi ya da Photoshop gibi dersler alıyorsanız siz potansiyel müşterisinizdir. Sadece öğrenme aşamasında olmanız gidip Photoshop'u almanıza gerektirmez, Photoshop'tan para kazanmaya başladınız gelir elde ettiniz, bu hırsızlıktır ama bu işi öğreniyorsanız bu bence hırsızlık değildir bende aynı şekilde yapıyorum ama bu işten 1 TL bile kazansam gidip kaç paraysa almaya razıyım.

Türkiye'de oyun fiyatları eğer pahalı olmasaydı çoğu kişi orijinal cracksiz alırdı.Yoksa kim ne yapsın korsanı.Benim de kullanmışlığım var.

Oyun firmaları bir oyunu yaparken tek bir kopyası üstüne çalışıyor ve bunlardan milyonlarca basıp dijital olarak veya yetkili mağazalara vererek satışa sunuyor. Yani olay şöyle birisi korsan indirince firmanın cebinden para çıkmıyor. Korsan kullanmak bana göre de hiç etik değil. Çünkü bu insanlar o kadar uğraşıp,çabalıyor ve sonucunda bizlere güzel bir deneyim sunuyorlar. Korsanı desteklemiyorum lakin olmazsa olmaz. Korsan sadece oyun değildir,Youtube'dan izlediğimiz herhangi bir National Geographics belgeseli. Netflix dizisine ait bir sahnenin başka bir ücretsiz platformda yayınlanması bunlarda korsana giriyor. İnternetten izlediğimiz filmler bunların hepsi korsana giriyor. Ben her zaman dediğim gibi piyasada olmayan eski oyunları korsan yoluyla indiriyorum. Param olduğunda giriyorum Steam'e güzel bir indirim varsa ödemesini yapıp oynuyorum. Online bir oyunsa server sıkıntısı çekmiyorum,güncellemelerden ve yeni gelecek ek paketlerden mahrum kalmıyorum. Mesela daha yeni Alien Isolation Collection paketi aldım. Normal de season pass ile fiyatı biraz uçuk oluyor ama çok güzel bir indirim ile aldım oyunu tüm dlcleri ile sadece 20.75 TL. Emeğe saygı ve yapımcılara destek için mutlaka orijinal ürün alınması lazım. Korsan kullanımda firmanın cebinden birşey çıkmaz ama en azından saygı için orijinal ürün alınması lazım. Çünkü biz bu oyunlarla vakit geçiriyoruz en azından onun için orijinal ürün alınması lazım. Korsan dediğim gibi olmazsa olmaz çünkü bir sürü piyasada olmayan eski bir filmi,oyunu veya herhangi bir yazılıma ulaşmamızı sağlıyor. Piyasada varsa kesinlikle orijinal ürün almaktan yanayım.

"Türkiye'de oyun fiyatları eğer pahalı olmasaydı çoğu kişi orijinal cracksiz alırdı.Yoksa kim ne yapsın korsanı. Benim de kullanmışlığım var."
Eskiden param yoktu mecbur korsan kullanıyordum, şu an biraz var yine korsan kullanıyorum, daha çok olsa yine kullanmaya devam edeceğim. Hatta durumum çok iyi olsa ve paramı ille bir şeylere çar-çur etmek istesem crack çıkartanlara ve çeviri yapanlara bağış yapardım. Bunun para durumuyla ilgisi yok, bedavası dururken parayla almak çok saçma.

Ben siber suçlara asla karışmam.
1604297531802.png

Ben oyun oynamıyorum. 20 yaşındayım. Babamdan uzun süredir para almıyorum. 500 liralık kyk bursuyla bütün ihtiyaçlarımı görüyorum çok şükür.
Taktik versene aylık 500₺ ile nasıl bütün ihtiyaçlarını görüyorsun

İsteyen istediğin yapar. O hırsızlık işi çok saçma. Bu sanal bir şey. Alınca sadece sende olmuyor. Sanki oyun yapımcısının elinden alıyorlarmış gibi konuşuyorsunuz. Burada korsan oynayanlara hakaret edeni bile gördüm. Korsan oynayanlar size ne yaptı da böyle sinirlisiniz merak ediyorum.
Ha bide bana korsancı demeyin indirimlerde korsan oynadığım oyunları satın alıyorum :).

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı