Korsana hayır diyenlerin adblocker kullanması

Reklamlar nasıl verilerinizi çalsın? Zaten Google algoritması sayesinde senin verilerine sahip oluyor.
3 ayda 1 milyonu geçik reklam ve takipçi engellemiş tarayıcım. Hangi sitede gidip devre dışı bırakacağımı hesaplamakla hiç uğraşamam. Küçük siteler ise tabii ki kapatabilirim orası için.

Analytics ve reklam vs. gibi şeyleri engellemezseniz gayet de güzel ne ile ilgilendiğinizi ve nereye girdiğinizi takip edebiliyorlar. Her site için tek tek ilgili ayarı kapatsanız bile illa aralarından bir şeyler çıkıyor. Birini kapatıyorsunuz, diğeri açık kalıyor.

Ayrıca YouTube'a girerken VPN kullanıp çerezler dahil her şeyi kapatıyorum.
 
Komik. Ben mal mıyım Premium kullandığım için? Bana göre sizin yaptığınız da emek hırsızlığı.
Ki para tuzağını emek hırsızlığına tercih ederim.

Bana göre demek ki fazla zenginsiniz. Benim bir oyuna 600 lira verecek veya YouTube Premium alacak kadar param yok.
 
Neden hocam? Sizin girdiğiniz siteler de reklamlardan para kazanıyor, yani siz reklamı engellediğiniz zaman bedava hizmet vermiş oluyor adam. Bu hak ihlali değil mi?
Bence degil, ben ücretli bir icerik sunacak olsam bunu public yapmam. Bunun için farklı ortamlar var. (Film siteleri vs bu konu disinda tutuyorum orasi zaten muamme). Para mı kazanmak istiyorum bir teknik yazimdan mediumda yazar sadece abonelere acarim. Yada superpeer'dan sunarim hizmetimi. Kendim bunu serve edeceksem siteme adblock kullanan kisileri sokmayacak sekilde bir middleware yazarım.
 
Siz eğer Youtubedaki reklamları engelleyerek video izliyorsanız bu korsandır. Youtube bundan para kazanmaz. Netflix dizilerini korsan sitelerden izlemekle aynı şeye denk gelir. Netflix de siz o sitelerden izleyince para kazanmaz.
Arkada çalışan JS servislerini engellemek ne zamandan beri korsan olmaya başladı?
Korsan. YT'de neden Premium var korsan değilse?
Hayır değil, web servisleri hakkında fikir sahibi olmak lazım bunun için yoksa kafa karışıklığı oluyor. Açtığın sayfadaki HTML ve JS kodlarının aynısı bir yere kopyalanıyor dosya sisteminin içinde ve bu kopyaladığın dosyadaki reklam içeren JS servislerini kendin kapatırsan karşına hiçbir reklam almamış oluyorsun.
Bilgisayarındaki dosyalar üzerinde değişiklik yapmak hangi ülkede illegal ise o ülkede Adblock kullanmak illegal ve korsan oluyor.
 
Bana göre demek ki fazla zenginsiniz. Benim bir oyuna 600 lira verecek veya YouTube Premium alacak kadar param yok.
Birine bir ürünü paralı aldı diye mal deme hakkın yok. Önce bunu öğren. O sana alamadın diye fakir demiyor. Önce terbiyeli konuşun.
 

Geri
Yukarı