Korsana hayır diyenlerin adblocker kullanması

Hmm, yanında kahve ve çikolata da versinler mi? Eklenti mağazasında onaylı olarak duran eklentilerden biri daha ne bekliyorsun? uBlock Origin
Galiba biz anlaşamayacağız. Siz haklısınız, ne dediğinizi tam olarak anlamasam da özür dilerim. Konu artık umarım kapanmıştır.

Saçma bir şey değil AdBlock uBlock Origin gibi eklentiler bizim kullanımımıza sunulmuş eklentiler buna Google YouTube Chrome hiçbiri bir şey demiyor korsana girmiyor ayrıca yaptığımız şey iyi bir şey izleyicileri engelliyoruz bu da kötü amaçlı şeyleri engelliyor.

Burada Adblock'un korsan olmasından çok korsan korsan diye konuşanların adblock kullanmasından bahsediliyor.
Siz mesela Youtube'dasınız, adamlar size reklam göstererek gelir elde ediyor. Siz de gidip Adblock kullanıyorsunuz ve reklamları (ve dolayısıyla Youtube'un gelirlerini) engelliyorsunuz. Sonra da başka konularda korsan yasal değildir diye yırtınıyorsunuz. Konu sahibinin bahsettiği şey bu. Gayet de haklı.
Not: Korsancılara ya da korsan kullanmayıp korsancılara bir şey demeyenlere bir lafım yok (korsan kullanmayanlara enayi diyen korsancı kesim hariç, onlar ayrı konu). Benim lafım bu "Korsan yasal değildir, korsancılar hırsızdır..." deyip Adblock kullanan/internetten 10 liraya satılan Windows 10 keyleri kullanan kesime. Başkaları üstüne alınmasın yani :)
Evet, daha çok korsana hayır diyenlerin adblocker kullanıp kendileriyle gelişmelerine parmak basmak istedim. Yoksa adblock kullanmış, kullanmamış, bana ne?

Reklam bloke etmek illegal degil. Hic bir copyright yasasini cignemis olmuyorsun. Kullanici reklamlari gormek istemeyebilir. Acip okuyun, haklarinizi ogrenin. Illegal olsa browser extension'i olarak var olabilir miydi sizce markette?

Torrent'ten oyun indirmek illegal. Para ederi olan bir fikri mulkiyeti caliyorsun, herkesce kabul edilen copyright yasasini cigniyorsun.

Bir ogrenemediniz neden korsan oyunun hirsizlik oldugunu. Adblock ile bunu ayni kefeye koyma cabasi da gosteriyor hala ogrenemediginizi.

Reklam bloke etmek illegal degil. Hiçbir copyright yasasini cignemis olmuyorsun. Kullanici reklamlari gormek istemeyebilir. Acip okuyun, haklarinizi ogrenin. Illegal olsa browser Extension'i olarak var olabilir miydi sizce markette?

Torrent'ten oyun indirmek illegal. Para ederi olan bir fikri mulkiyeti caliyorsun, herkesce kabul edilen copyright yasasini cigniyorsun.

Bir ogrenemediniz neden korsan oyunun hirsizlik oldugunu. AdBlock ile bunu ayni kefeye koyma cabasi da gosteriyor hala ogrenemediginizi.

YouTube reklam izlemek istemeyenler için Premium'u çıkardı. Eğer reklam izlemek istemiyorsanız Premium yerine AdBlock kullanırsanız YouTube'un gelirlerini zedelersiniz. AdBlock kullanmak da düpedüz korsanlıktır.

Korsan bazı durumlarda kullanılmasına bir şey denilmemeli bence çünkü asgari ücretle geçinen birine git sen şu 100 TL'lik oyunu al diyemezsin adam asgari ücretle geçiniyor konudan sapdım evet ama Chrome bile bu eklentiyi mağzasından silmediyse YouTube bir dava gibi bir şey açmadıysa ki sadece YouTube değil reklam engellenen her yer dava açmadıysa buna karşı çıkmak bize düşmez.

Korsan kullanmamak hizmetini almak istediğiniz şey için hak eden kişilere ödeme yapmak. Youtube'da video izlemek istiyorken araya prezervatif reklamları, bitcoin kazanmak için sistem kiralama reklamları, abuk subuk sanatçıların garip şarkıları girmemesini istemiyorum dolayısıyla adblocker kullanıyorum. Bana istediğim hizmeti sunması karşılığında korsan kullanmamakla istediğim videoyu izlemek için istemediğim görüntüleri izlemeye zorlanmak arasında fark var. Adblocker kullanmak opsiyonel, isteyen kullanıyor istemeyen kullanmıyor. Korsan kullanmak opsiyonel, isteyen kullanıyor isteyen kullanmıyor. Ancak reklam izlemek zorunda bırakılıyoruz ve bunda herhangi bir opsiyonumuz da yok. Dolayısıyla kendi opsiyonumuzu yaratıyoruz.

YouTube reklam izlemek istemeyenler için Premium'u çıkardı. Eğer reklam izlemek istemiyorsanız Premium yerine AdBlock kullanırsanız YouTube'un gelirlerini zedelersiniz. AdBlock kullanmak da düpedüz korsanlıktır.
Sacmaliyorsun.

Bir insan reklam gormeyi engelleyebilir, bunda illegal bir sey yok.
Reklamlari engelleyen alternatifler arasinda ucretsiz olanini tercih etmek korsanlik degil.

Adblock kullanan kimseler ile korsan oyun oynayanlari ayni kefeye koyup vicdan rahatlamasi yasama cabanizi takdir ediyorum ama, icerde bir seyler yanlis yaptiginizi size soylemese boyle sacmalamazdiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı