Korsana neden destek yok?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu dediklerin diğer normal ülkeler için geçerli.

Türkiye'de yaşıyorsun, bak bakalım bir oyunu çıktığı gibi alan kaç kişi var? Ben GTA V'i ön siparişle kutulu aldım taa fi tarihinde... Ülkenin milli geliri belli .... Ben ne anlatıyorum ya sana, tamam ülkede enflasyon %10 işsizlik %10 tamam ekonomi çok iyi herkes orijinal alsın değil mi... Ona vereceği parayla öğrenci gider aylık kitap bastırır, kira masrafını öder yiyecek giderini yapar, sen nerede yaşıyorsun aslanım? Adam oynar beğenir sonra da orijinalini alır ucuzlarsa tabii, onun için de 2 sene beklemesi de var...

Neyse ya kime ne laf anlatmaya çalışıyorum ki çokomele.
Almamak da bir seçenek mesela. Doğrudan ihtiyaç olan bir şey değil ki, oyun bu; keyfi. Ben de çok iyi otomobiller kullanmak isterim ama onları alacak param yok, ne yapayım?

Tamam ama burada konuşanlar nasıl konuştuklarından kendini belli ediyor zaten. Çıkıp da itiraf edemezler neden linç yeme korkusu var çünkü. Korsan kullanan birisi burada çıkıpta ben korsan kullanıyorum der mi sence?
Böyle derseniz tamam. Benim eleştirdiğim nokta genelleme yapmanızdı sadece. Ek olarak korkup söyleyemeyen var mıdır, vardır ama açık açık yazanı da çok gördüm. Kişiye bağlı. Desteklemiyorum diyorken kullanmak anlamsız.

Ben bir örnek verdim anlayana. Anlamadıysan senin sorunun. Maddi olarak ne zarara giriyor açıklada öğrenelim? Ben bir oyunu para verip almıyorsam oynamam, şirkette kazanmaz. Para vermeyip korsan oynuyorsam yine kazanmaz. Bunun nesini idrak edemiyorsun?
Kazanmayan şirket hayrına mı oyun yapar?😅

Maddi olarak ne zarara giriyor açıklada öğrenelim?
Benim maddi olarak firma zarara giriyor diye nerede söyledim? Yalan söyleme.
Ben bir oyunu para verip almıyorsam oynamam, şirkette kazanmaz. Para vermeyip korsan oynuyorsam yine kazanmaz. Bunun nesini idrak edemiyorsun?
Para vermeyip korsan oynarsan yapımcının hakkını yersin emek hırsızlığı yaparsın. Yapımcı oyunu yapabilmek için çaba harcasın senin gibi uyanıklarda (!) nasıl olsa firma zarara girmiyor deyip emek hırsızlığı yapsın. O oyunu oynayacaksan parasını vereceksin. O firmada çalışan o kadar insan var.

Oyunu alan kısım kazandırıyor zaten. Korsan oynayan bir zarara uğratmıyor.
Yukarıdaki cümleyi kurarken, demek ki oyunu orijinal alanların sayısı yeterli ki firma oyun yapabiliyor, demeye çalıştım. Sandığınız kadar çok korsan oynayan yok, yani herkes bu oyunları isterse alabilecek paraya sahip ama vermiyor.

Benim maddi olarak firma zarara giriyor diye nerede söyledim? Yalan söyleme.

Para vermeyip korsan oynarsan yapımcının hakkını yersin emek hırsızlığı yaparsın. Yapımcı oyunu yapabilmek için çaba harcasın senin gibi uyanıklarda (!) nasıl olsa firma zarara girmiyor deyip emek hırsızlığı yapsın. O oyunu oynayacaksan parasını vereceksin. O firmada çalışan o kadar insan var.
Bende sana diyorum ki herkesin günahıda, sevabıda kendine. İsteyen parayı bastırıp orijinal alır, isteyen korsan oynar. Burada şirketlerin avukatlığını yapmak sana düşmez. Herkesin kendi tercihi, kendi vicdanı. Umarım idrak etmişsindir artık.

Bende sana diyorum ki herkesin günahıda, sevabıda kendine. İsteyen parayı bastırıp orijinal alır, isteyen korsan oynar. Burada şirketlerin avukatlığını yapmak sana düşmez. Herkesin kendi tercihi, kendi vicdanı. Umarım idrak etmişsindir artık.
Sonuç olaraaaak, korsan kazandııı(!)

Sen korsan yalakalığı yaparsan bende ona göre cevap veririm.

Almamak da bir seçenek mesela. Doğrudan ihtiyaç olan bir şey değil ki, oyun bu; keyfi. Ben de çok iyi otomobiller kullanmak isterim ama onları alacak param yok, ne yapayım?

Alma kardeş insanların keyfine de karışamazsın ki o kadar arkadaşım var GTA V'i alamayıp korsan indiren sonradan orijinale geçtiler tabii ancak şunu değiştiremezsin bir ülkede bir şeyin fiyatı ne kadar yüksek ise o ülkede onun ikamesi tutar bu orijinal oyunların ikamesine bakarlar gidersin daha ucuza alırsın başka bir Mali adam görüyor bu oyun sahtesini indireyim para verip alacağıma der indirir bakar o kadar insan var ki sahtesini indirip oynayıp beğenen sonrada tüm DLC'leri ile birlikte aldığı oyunların.

Bende sana ikame söyleyeyim toplu taşımaya bin ha yok mu bisiklet var en kötü yürürsün 'keyfine' paran varsa da Ferrari BMW Mercedes tofaş SLX 'keyfine' kalmış

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı