Korsana neden destek yok?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Korsana destek verilmiyor olması kağıt üstünde güzel bir durum. Nitekim korsan yazılım indirilen yerlerde zaten karşılaşılan hatalar tartışılıyor burada bunları tartışmaya gerek de yok. Kural kuraldır. Burada bu iş yasaksa yazmazsın, konu açmazsın o sorun değil.

Ama herkes biliyor ki korsan kullanımı bitmez. Bitemez de zaten. "Nasıl alalım abi çok pahalı?" cümlesi evet klişedir ama köküne kadar da doğru, gerçekçi bir klişedir!

Her şey çok pahalı bu ülkede. Her şey!

Bazıları da günah, cehennemlik olursun falan yazmış. Bizi bu döviz kurlarıyla, bu vergilerle yaşatanlar asıl cehennemlik olanlardır bence.

Ben de isterim tehlikesiz, basit kurulumlar yapıp çat diye oyunlarıma, programlarıma girmeyi. Sadece oyun olarak da düşünmeyin. Müzisyenim, 200 300 dolarlık pluginlerin hepsi 1500 2000 lira en az. O da internet üzerinden key verilen şeyler olduğu için. Bu ülkeye kutuyla gelen şeyler olduğunda ne fiyatlar çekildiği zaten malum. Ne yapayım? 5 6 kanal açılabilen, içinde sanal enstrüman bile olmayan şeyleri mi kullanayım? Açıyorum indiriyorum yapacak bir şey yok. Hikayesini oynayıp bırakacağım oyunları açıyorum indiriyorum yapacak bir şey yok..

Etik olmadığına hemfikiriz. Lakin kimse ahlaktan bahsetmesin. Burada "ben de ferrari kullanmak istiyorum ama alamıyorsam almıyorum parası yetmeyenler de o oyunu oynamasın" yazanların ömrü hayatında bir tane bile korsan bir şey kullanmadığına inanan var mı? 😂 hayatlarında bir kez bile mi bir siteye girip film izlemediler? Torrent indirmediler? 😂 Bir kez bile mi mp3 indirmediler? 😂 hiç sanmıyorum. En azından ben ve gördüğüm birkaç kişi gerçekçi konuşuyoruz. Etik olmayabilir ama şartlar onu gerektiriyor. Yapacak hiçbir şey yok.

Özet olarak; korsan kullanıp, bir şeyleri yanlış ve dikkatsiz yapıp sorun yaşayan insanlara yardım etmeyebilirsiniz, konu açtırmayabilirsiniz. Çünkü korsan kullanmıştır ve tüm sorumluluk ondadır burada bir sorun yok. Ama yaşadığın yere ve bu yerdeki şartlara, sana dayatılan olanaklara ve seni soktukları çıkmazlara bir cümleyle bile dikkat çekmeden "korsan kullanan hırsızdır, ahlaksızdır" demek tek kelimeyle sığlıktır.

Korsan kullanmaya mecbur kalmayacağımız refahlı günler dileğiyle..

Hayat sartlari cok zor, millet ac o halde ben AAA oyunlari calabilirim.
Bu arada AAA oyun oynayabilecegim bir gaming bilgisayarim var, RGB falan.

Ne yapalim oynamayalim mi, hayat zaten hic adil degil, siz buna gelinceye kadar esas ekonomiyi kotu hale sokanlara niye ses cikarmiyorsunuz gibi laflar bos demagoji.

Demek ki sizin bir urunu calip calmayacaginiza karar veren temel mekanizma ahlak yapiniz degil, cebinizdeki para miktari. Bir seyin ahlaksizlik oldugunu kabul edip de yapmaya devam eden ve buna gerekce olarak parasizligini gosteren kimse icin soylenebilecek en hafif tabir bu.

Hayat sartlari cok zor, millet ac o halde ben AAA oyunlari calabilirim.
Bu arada AAA oyun oynayabilecegim bir gaming bilgisayarim var, RGB falan.

Ne yapalim oynamayalim mi, hayat zaten hic adil degil, siz buna gelinceye kadar esas ekonomiyi kotu hale sokanlara niye ses cikarmiyorsunuz gibi laflar bos demagoji.

Demek ki sizin bir urunu calip calmayacaginiza karar veren temel mekanizma ahlak yapiniz degil, cebinizdeki para miktari. Bir seyin ahlaksizlik oldugunu kabul edip de yapmaya devam eden ve buna gerekce olarak parasizligini gosteren kimse icin soylenebilecek en hafif tabir bu.
Ahlaki veya parasal bir sorun değil, oyunu geliştiriciyi desteklemek için satın alırsın, bu oyunu geliştiren firmada aynısını söylüyor güzel kardeşim. Dijital bir şeyin çoğaltılıp kullanılması bir suç veya illegal değildir.

Ahlaki veya parasal bir sorun değil, oyunu geliştiriciyi desteklemek için satın alırsın, bu oyunu geliştiren firmada aynısını söylüyor güzel kardeşim. Dijital bir şeyin çoğaltılıp kullanılması bir suç veya illegal değildir.

Copyright diye bir sey duymadim hayatimda diyorsun. Yas 20 ustuyse kotu haber.

Copyright diye bir sey duymadim hayatimda diyorsun. Yas 20 ustuyse kotu haber.

Yaş 20 üzeri değil, duydum fakat ayrıntılarını bilmiyorum şahsen. Açıklayabilir misiniz? Yazılı kurallar üzerinden konuşmaktansa işin etik boyutundan bakmaya çalışıyorum. Fiyatını her halükarda ödeyemeyeceğiniz bir yazılımı 'kopyalamanın' üreticiye net etkisi nedir? Aklımdaki cevap 0 ama sizin fikrinizi duymak isterim.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı