Küçük kardeş problemi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Dostum engelle yoksa oyunların chatine belanı " arama la" diye falan yazarlar :D Çözüm: Telefonu kırmış gibi yap 3-1 saat ilgilen. Allah Allah yapamadım falan de o zaman bir yere kaldır ve ona abiliğini göster.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yeni nesil çok garip, ben şımardığımda hep tokat yerdim. Kardeşim beş katını yapıyor lafla anlatıyorlar. Farklı muamele görüyoruz. O yüzden dövmek değil de gelişine şaplak atılabilir, benden 8 yaş küçük kardeşim sinirlenince bana vuruyor. Bu nesili anca dayak akıllandırır.
Kesinlikle katılıyorum ama eski anne-babalar da kalmadı ne yazık ki. Yanlış anlaşılmasın herhangi bir göndermede ya da eleştiride bulunmuyorum.

Şunu söyleyebilirim. Eski nesil bir daha gelmeyecek. Ben ileride aile kuracak olanlara acıyorum, Dünya'da ciddi söylüyorum akıllı adam kalmadı.

Konudan da sapmadan şunu söyleyeyim. O kardeşe yapacak hiçbir şey yok. Biraz umut kırıcı konuştum kusura bakma ama gerçekler bunlar.

Eskiden laf dinlemezdi ama artık güzel dinle anlattığım için demeden anlıyor :D Hatta artık benim gittiğim yoldan gelmeye başladı, geçen babama para topluyorum PC toplayacağım derken duydum :D (10 yaşında bir kız)
Bu arada TikTok da aşırı derece büyük bir gizlilik ihlali tespit edildi direk imha edin.

Ona bir Google hesabı aç ve yaşını doğru olarak gir. Ebeveyn olarak kendi hesabını göster. Böylelikte indirebilecekleri, izleyebileceği videoları vs. kendin kontrol edebiliyorsun.
Kardeşim (3) Peppa Pig denen saçma bir çizgi film yüzünden evde " şapşal baba, şapşal anne" diye geziyordu. Şimdi engelledim. İzleyemiyor.
Aynen.
Kardeşim neyse ki 3 yaşında. İnşallah ileride bu tür sorunlarla karşılaşmam.
Ben telefonumu 13 yaşımda aldım (yani şimdi).
İlk bilgisayarımı 9 yaşımda aldım işlemcisi AMD Athlon II idi.
Adına üzüldüm.

Artık söz geçirilmiyor ki küçüklere. Küçükler de büyüklere karşı saygısını yitirmiş durumda. Kardeşimin bana küfür saydırmışlığı bile var. Aynı şekilde "Ne anlıyorsun bu izlediğin saçma videolardan?" dediğim zaman "Sana ne? Git yanımdan, anlamazsın." gibisinden laflar söylüyor.
İşte bu huylarına çok sinirleniyorum. Saygıları yok. Aynısını ben yaşıyorum, Dila Kent diye saçma bir kişiliği izliyordu. "Bu ne, ne anlıyorsun bundan? Kamera karşısına geçip TikTok izleyip gülen birini izlemekten ne anlıyorsun?" diye saldırdım biraz. "Sana ne yaaaa, git başımdan. İstediğimi izlerim." dedi. Şu hareketi yapmak istiyorum da ailem bana kızıyor niye vuruyormuşum diye.
1594673438309.png

İşte bu huylarına çok sinirleniyorum. Saygıları yok. Aynısını ben yaşıyorum, Dila Kent diye saçma bir kişiliği izliyordu. "Bu ne, ne anlıyorsun bundan? Kamera karşısına geçip TikTok izleyip gülen birini izlemekten ne anlıyorsun?" diye saldırdım biraz. "Sana ne yaaaa, git başımdan. İstediğimi izlerim." dedi. Şu hareketi yapmak istiyorum da ailem bana kızıyor niye vuruyormuşum diye.
Eki Görüntüle 614427
Benzer durumu yaşıyordum, kendileri ile olan ilişkimi kestim. Sadece kahvaltıda görüyorum beyefendiyi. Bazen de yanıma geliyor iki konuşuyoruz.

Bütün gün odamda yaşadığımı belirteyim. Artık ayı ini gibi iş görüyor. İçeride kış uykusuna falan yatıyorum.

Aynen.
Kardeşim neyse ki 3 yaşında. İnşallah ileride bu tür sorunlarla karşılaşmam.
Ben telefonumu 13 yaşımda aldım (yani şimdi).
İlk bilgisayarımı 9 yaşımda aldım işlemcisi AMD Athlon II idi.
Adına üzüldüm.
Ona kötü örnek olabilecek şeyleri (TikTok gibi) sevmediğinizi sıkça belirtin. Kendisinde de bu huy olacaktır ve TikTok'u sevmeyecektir. Kendi kardeşlerimde bu yolu uyguluyorum, TikTok'u ve saçma sapan mobil oyunları sevmiyorlar ancak hâlâ aptal YouTube videoları izliyorlar. Asıl çözüm küçük yaşta eline elektronik (en azından taşınabilir elektronik) vermemek.

Ona kötü örnek olabilecek şeyleri (TikTok gibi) sevmediğinizi sıkça belirtin. Kendisinde de bu huy olacaktır ve TikTok'u sevmeyecektir. Kendi kardeşlerimde bu yolu uyguluyorum, TikTok'u ve saçma sapan mobil oyunları sevmiyorlar ancak hâlâ aptal YouTube videoları izliyorlar. Asıl çözüm küçük yaşta eline elektronik (en azından taşınabilir elektronik) vermemek.
Haklısınız, öneriniz için teşekkür ederim.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı