LGS'den düşük puan aldım

Canınızı sıkmaya hiç gerek yok asıl olay üniversite sınavında iyi iş çıkarmak. Yakın konumunuzda daha önceden duyduğunuz öğretim kadrosu iyi olan bir Anadolu lisesine kayıt olmanızda fayda var. En baştan itibaren iyi bir şekilde öğrenip dersleri salmayarak en azından 11-12. sınıf vakitlerinde yükünüzü hafifletmiş olursunuz. Ayrıca lise ortamında çok fazla eğitimle alakasız insanlar oluyor eğer ciddi bir eğitim istiyorsanız lise ve üniversite dahil buna, lütfen gereksiz ortamlara girip de kendinizi hiç etmeyin. Şimdiden lise hayatınızda başarılar dilerim.
Ben şu anda elektronik ve haberleşme mühendisliği bölümünde okumaktayım ve açıkçası söylemeliyim hiçbir üniversitede yeterli eğitim olmuyor. O yüzden eğer yazılım, elektronik vb. bir ilgi alanınız varsa üniversiteden önce bunlarla ilgilenmek cidden yararınıza olur.
 
Ya bu sınavlara bu kadar üzülmek ne kadar doğru? Dünyanın sonu değil, kendinize gerçekten boş eziyet yapıyorsunuz.
 
Ya bu sınavlara bu kadar üzülmek ne kadar doğru? Dünyanın sonu değil, kendinize gerçekten boş eziyet yapıyorsunuz.

Hocam doğru diyorsunuz ama ben bu işte babama söz vermiştim bu sınavı kazanacağım diye. En az 500 lira sadece denemelere verdim test kitaplarınıda saymıyorum o kadar masraf çıkarttırdım ve sonuç boş.
 
Hocam ben de 470 alırım diye girdim matematik 9 boş 1 yanlış, Türkçe 2 boş. En yüksek 440 gibi bir sonuç oluyor başka yanlışım yoksa. Varsa 390 civarlarına kadar düşüyor :(
 
Hocam 1 yıl çalışıp 450 almayı hedefleyen biri için değil maalesef.
Umudumuz vardı, artık o da yok. O yüzden boş üzüntü değil.
YKS'ye 1-2 sene kala anlayacaklar boş üzüntü olduğunu. Üstteki arkadaşların da dediğine katılıyorum. Fen lisesi veya çok köklü ve iyi bir nitelikli liseye gitmediğiniz takdirde genel olarak eğitim kalitesi aynı. Ortam fark eder. Lise çok mühim bir yer değil. Kaldı ki artık çok iyi liselerde okuyan öğrenciler bile son sene açığa geçebiliyor. Örneğin sayısalcıysa haftanın yarısında sözel ders görmekten bıkıyor çünkü adam. Önemli olan YKS.
 
@Lanchan bakın 380 puan gerçekten kötü bir puan değil, ayrıca sonuçların doğruluk payı yok. Üzüldüğünüze değecek bir sınav değil.
En az 500 lira sadece denemelere verdim test kitaplarınıda saymıyorum o kadar masraf çıkarttırdım ve sonuç boş.
Üniversite sınavında bunu telafi edebilirsin.
 

Geri
Yukarı