LGS'ye nasıl çalışmalıyım?

OnurİbrahimAGA

Femtopat
Katılım
29 Eylül 2022
Mesajlar
30
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
LGS ekim ayı nasıl çalışayım? 1 aylık bana verebilir misiniz LGS'den Full çekmek istiyorum ona göre biraz ağır verebilirsiniz. Etütlere gitmiyorum hafta içi cumartesi kursa gidiyorum 2'de çıkıyorum sorularla ve kaç saat çalışcağımı gün gün söyleyebilir misiniz?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
LGS ekim ayı nasıl çalışayım? 1 aylık bana verebilir misiniz LGS'den Full çekmek istiyorum ona göre biraz ağır verebilirsiniz. Etütlere gitmiyorum hafta içi cumartesi kursa gidiyorum 2'de çıkıyorum sorularla ve kaç saat çalışcağımı gün gün söyleyebilir misiniz?
Anlamadığın konunun iyice üzerine git, her gün işlediğin konuların tekrarını yap ve testler çöz. Mart'tan itibaren her gün 1 2 deneme + soru bankalarından sorular çöz ve soru bankası bitirmeye odaklan. 500 tam puan zor bir puan ama imkansız değil. Kendinize de zaman ayırmayı unutmayın!
 
Sürekli soru çöz. Yapamadığın soruları bir kaç kere öğrenip çöz. Bu yöntem bilmediğin soru tipi bırakmaz. Az ama öz çalış.
 
Sistem değişmez veya Milli Eğitim Bakanı sınav zorluğuyla oynamazsa orta düzey zorlukta bir sınav olacak. Hafta sonları dinlenebilirsin bence. Haftaiçleri ise Full çekmek gibi bir hedef varsa açıkçası en az 5 saat çalışmanız gerekir. Belki daha da fazla. Program olarak da sana önerim okulda gördüğün konuyu anlamıyorsan evde konu tekrarı izleyebilirsin evet. Lakin anlıyorsan tekrar üstünden geçme. Soru çöz zaten o tekrara verdiğin süre yerine hem tekrar hem soru çözmüş olursun. Okulunda kitap okuma saatleri yapılıyordur. Onlarda kitap okuma test çöz. Günde en az okuldan gelir gelmez 30-40 adet paragraf sorusu çöz. Eğer paragraf soru bankan yoksa bir an önce edin aşırı önemli. Uyumadan önce istersen kitap okuyabilirsin ama paragraf sorusu çözeceğin için okumasan da çok büyük bir kayıp değil. İkinci döneme kadar orta-zor soru bankaları çözebilirsin eğer temelin varsa, temelin yoksa kolay-orta çözün ve ikinci döneme kendinizi hazırlayın. 2. dönem yeni nesil zor sorulara abanın ve çalışma saatlerinizi boş saatiniz varsa arttırın. Her gün 1-2 deneme çözün. Çözdüğünüz denemeler rastgele olmasın nitelikli ve zor sorular olsun. 15 tatil de 1.dönem konuları bitmiş olacak. 2020 LGS sadece 1.dönem konularından soruldu. O yüzden aratatilde yani birinci dönem sonunda 2020 LGS'sini deneme olarak çözün.
 
Temelin sağlamsa günde 500e gerek yok 200 300 soru çözsen yeter ama temelinin sağlam olması lazım.

@Silinen üye Haziran'da sınava girdim ve kuzenim çok soru çözmemesine rağmen temeli iyi olduğu için 450 460 puan aldı. Çözdüğü soruya bağlı fakat ilk aylardan 500 soru çok fazla.
 
katılıyorum. Sakın bu aylardan 500 soru çözme. Sınıfın parlak zekası arkadaşım bu hata yüzünden sınavdan 350 aldı. Bu ay önümüzdeki ay 500 soru çözersen 3-4 ay sonra ders çalışırken kusmak istersin. Bunalırsın. 500 soru çözmeye ikinci dönem başlayabilirsin. 2 deneme 180 soru 300 soru da soru bankalarından 20 soru da paragraf olabilir.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı