LGS'ye nasıl çalışmalıyım?

Hocam o söz geç de olsa tutulur. Annem bana kazanırsan alacağım dedi 480 aldım ve bu yılbaşı 13 Pro Max aldı. Korkmanıza gerek yok. Çalışan kazanır. İlinizi ve İstediğiniz Liseyi falan söylerim yardımcı olurum. 2022 LGS emin olun Bu yılki olacak LGS'den büyük ihtimal 2 kat daha zor olacaktır. 2024 LGS çok kolay bir sınav olur rahat olun.

Hocam 2024 de lgsm var etüte gidiyorum deneme sınavı ortalamalarım 350 360 paso ders çalışıp içel Anadolu istiyorum ne önerirsiniz?
 
LGS'ye tabii ki çalış ben çalıştım demek yapamıyormuşum 355 aldım geçen sene ve oturduğum yerin en iyi Anadolu lisesine gittim.Eğer hedefiniz fen ve türevi yüksek puan isteyen 400+ gibi okullar değilse çok hard çalışmanıza gerek yok. Bence çünkü gerçekten sosyallikde önemli hayvan gibi çalışan arkadaşlarım (bazıları) istediği okula gidemedi ve konuşmayı bile unutmuşlar.Kendinizi fazla kaptırmadan verimli bir şekilde çalışmanız her zaman yeterli olacaktır şimdiden iyi çalışmalar.
 
Kendini zorlama, niteliksiz 500 soru çözsen de bir yararı olmaz. Öncelikle dersleri iyi dinle. Eğer matematik dışındaki dersleri yapıyorsan paragraf dışı soru çözmen gerektiğini düşünmüyorum, günlük 30-40 kaliteli/yeni nesil matematik sorusu çöz sonrasında bol bol deneme çözerek diğer dersleri halledersin.

Sadece günde 30-40 yeni nesil matematik sorusu bol bol deneme çözerek ayrıca bilgisayar oynayarak bu seneki LGS'de 489,5 puan aldım, genel yüzdelik dilimim 0,5.

Denemelerdeki yanlışlarını bul, üzerine git.

Denemelerde ve LGS'de çok rahat da olma çok gergin de. Her denemeye LGS imiş gibi ve başaracağım düşüncesiyle gir.

Sınavı gözünde çok büyütür ve çalışmayı abartırsan bir süre sonra çalışamamaya başlarsın, mentalin yerlerde olur. Kendine hakim olabiliyorsan telefonu, bilgisayarı kaldırmana gerek yok. Kendine zaman ayır.

Dershane gereksiz onun yerine özel ders alabilirsin.
Eğer kaliteli bir özel ders hocan olursa 1 saat yeter de artar, tüm hafta çalışırsın.

Ama her şeyden önce kendine uygun çalışma stilini bul. Benim çalışma stilim baya aykırıydı, farkındayım.
 

Geri
Yukarı