Linux neden kullanılır?

Evet. Windows'un dosya sistemi ve Linux'un dosya sistemi farklı.
Hayır, gerek yok. Steam'in Proton ile bununla ilgili bir rehberi de var. Gerekli izinleri verdikten sonra çalışıyor. Ben Warframe'i Linux'ta oynamak için Windows'taki yüklü dosyalarını kullanıyorum. Oyunu iki kere yükleyecek kadar alanım yok.
 
Windows sürekli bozulan bir işletim sistemi olduğu için Linuxtayım denebilir. :)
Bir kere sorun yaşadım sadece onda da eski sürüme döndüm ama ben detay kullanmadım ne sorunu yaşadın?
Hayır, gerek yok. Steam'in Proton ile bununla ilgili bir rehberi de var. Gerekli izinleri verdikten sonra çalışıyor. Ben Warframe'i Linux'ta oynamak için Windows'taki yüklü dosyalarını kullanıyorum. Oyunu iki kere yükleyecek kadar alanım yok.
Rehberi atabilir misin?
 
Bir kere sorun yaşadım sadece onda da eski sürüme döndüm ama ben detay kullanmadım ne sorunu yaşadın?
Kendi kendine güncellemeye kalkarken (bilgisayarı kullanırken zorla güncelleme için yeniden başlattı :D ) güncellemeyi beceremedi ve kendini bozdu. Bunu defalarca kez yaşadım. Ha "Güncellemeleri kapat." diyebilirsiniz ama ben güncellik hastası biriyim. Arch Linux stabil olmadığı için Fedora'ya geçtim. Saf debian daha stabil ama sırf Fedora'da daha yeni paketler var diye Fedora geçtim. Telefonum /e/os rom ve onda da test kullanıcısıyım. Diğer telefonum Crdroid. Onda direkt olarak rom'u mi6 modelinde test etmiş ilk kullanıcı benim. Bende sorun çıkmayınca herkese açık yayınlandı. Güncellik hastası olduğum için bir güncelleme varsa onu yapmadan duramıyorum.
 
Kendi kendine güncellemeye kalkarken (bilgisayarı kullanırken zorla güncelleme için yeniden başlattı :D ) güncellemeyi beceremedi ve kendini bozdu. Bunu defalarca kez yaşadım. Ha "güncellemeleri kapat." diyebilirsiniz ama ben güncellik hastası biriyim. Arch Linux stabil olmadığı için Fedora'ya geçtim. Saf Debian daha stabil ama sırf Fedora'da daha yeni paketler var diye Fedora geçtim. Telefonum /e/os ROM ve onda da test kullanıcısıyım. Diğer telefonum crDroid. Onda direkt olarak ROM'u MI6 modelinde test etmiş ilk kullanıcı benim. Bende sorun çıkmayınca herkese açık yayınlandı. Güncellik hastası olduğum için bir güncelleme varsa onu yapmadan duramıyorum.

Hiç olmadı bende. ROM'lar garanti bozuyor diye kullanmıyorum

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
videoya göre linux çok güzel performans veriyor.
 
Son düzenleme:
Neden linux kullanılır?

Benim de cevabım şu şekilde: Çok daha hafif olduğu için. Örneğin hani çok sevilen şu Windows'un son sürümü olacak olan 11 var ya işte onun yükü maalesef kimseye ağır gelmiyor ve ağır olduğunu kabul etmiyorlar. Oysaki bilmiyorlar ki ne paralar basılan donanımların o hızı sağladığını... Günümüz insanı artık boştaki sistem kullanımının 4-5 GB olmasını normal karşılıyor ama bence normal değil. Çünkü bugün bunu normal gören, ilerde 10-15 GB'yi normal görür ve yeni donanım alır. Sonra yine gereksinim artar yine donanım alır bunun bir sonu yok.

Ama Linux tarafına baktığımızda hem günlük hem de geniş alanlarda kullanabileceğiniz, bilindik dağıtımlarda yapabildiğiniz şeylerin aynını yapabildiğiniz bir sürü hafif dağıtım mevcut.

Windows size sürekli yeni donanım aldırırken, linux ise emekli bilgisayarınızla daha uzun yıllar vakit geçirmenizi sağlar.
 
Hiç olmadı bende. ROM'lar garanti bozuyor diye kullanmıyorum
Garanti olsa da olmasa da bir şekilde "Kullanıcı hatası" deyip parayı alıyorlar. Garantiyi bozdum ROM atarak. Sırf işe bile yaramayacak bir garanti için cihazı istemediğim şekilde kullanamam. İşletim sistemi veya ROM'u değil cihazı satın alıyorum ben. Cihaz bana göre şekillenmeli, ben cihaza göre şekillenmemeliyim.

Günümüz insanı artık boştaki sistem kullanımının 4-5 GB olmasını normal karşılıyor ama bence normal değil. Çünkü bugün bunu normal gören, ilerde 10-15 GB'yi normal görür ve yeni donanım alır. Sonra yine gereksinim artar yine donanım alır bunun bir sonu yok
2 GB RAM kullanımını garip buluyorum 32 GB RAM sistemde. Millet Wİndows 12 için minimum 16 GB RAM'e hazır. Benim oynadığım oyunlar bile Wİndows'un kullandığı kadar RAM yemiyor.

Sistem boşta değil. 6 saattir çalışıyor. Tarayıcı, Epic games, Steam ve Super Tux Kart oyunu açık. 5 GB RAM tüketiyor. 1 GB'den fazlası tarayıcı zaten.
 
Son düzenleme:

Geri
Yukarı