Linux neden kullanılmıyor?

Yaşım kadar süredir iki işletim sistemi kullanmış insan gelmiş burada şov yapıyor. Madem bu kadar bilgilisin insanlara Linux'un kolaylığını öğretsene. Kalkıp burada insanlara atar yapacağına insanlara bir faydan dokunsun. O zaman bizim de fikirlerimiz değişir. Kendimce konuşuyorum. Yeniliklere açık bir insanım. Linux'un + ve - yönlerini söyle, hangisini kurmalıyım söyle kendimi değerlendireyim. İmzandaki video benim bir taraflarıma batmadı ancak kendini bilmeden insanlara cahil demen bana bir garip geldi. Cahil insanlar hep böyle atarlıdır.

Hadi ya daga cikip memleketi de kurtarayim istersen? Bu cahil ordusunu uyandirabilecegini mi saniyorsun? Ben Linux kolay dedim mi? Yeniliklere acik olmak yeterli degil kapasite meselesi bu. Tercih etmezsin gecerli bahanen vardir saygi duyarim ama gelip bana sanayi rap dinliyorum, Serdar Ortaç'i cok severim Laurence Juber berbat bilmemne dersen de cahil yaftasini yapistirirlar haberin olsun.

Son düzenleme:
Hadi ya daga cikip memleketi de kurtarayim istersen? Bu cahil ordusunu uyandirabilecegini mi saniyorsun? Ben Linux kolay dedim mi? Yeniliklere acik olmak yeterli degil kapasite meselesi bu. Tercih etmezsin gecerli bahanen vardir saygi duyarim ama gelip bana sanayi rap dinliyorum, Serdar Ortaci cok severim Laurence Juber berbat bilmemne dersen de cahil yaftasini yapistirirlar haberin olsun.
Hocam elbette cahil ve anlamayacak insan vardır. Ancak ben onlardan değilim. Allah'a şükür kapasitem de var. Zamanında Ubuntu denedim. Hoşuma gitti ancak bir yerden sonra Windows'u özlüyorum. Bir diskimde Windows, Diğer diskimde Ubuntu vardı. Eğer fırsatım olursa tekrardan Linux yükleyeceğim. Ancak bu sefer Ubuntu değil, daha gelişmişlerini yükleyeceğim.

Millet üşengeç, madem terminalden uygulama yükleyemeyecek kadarsın git snapstore indir. BOOT yazılarından korkan bile var.
1698489253384.png

Komşu çocuğunun korkulu rüyası...

1698489253384.png

Komşu çocuğunun korkulu rüyası...
Bu da kabusu:
1698489298334.png

1698489308842.png

Aslında Linux'ta Windows gibi basitleşti. Ancak bazı oyunlar ve programlar çalışmadığından insanlar denemek istemiyor.
Çok da basitleşmedi. Windows 11'de hatta Windows 10'da optimizasyon için basit düzeyde rehber arayanlara ayarlara girip "işine yaramayan" özelliklerin yanındaki buton ile o özelliği kapat diyoruz onu bile yapmıyorlar.
Linux için ayarlarla uğraşacağına önce kullandığı uygulamalara bakıyor adam, zaten o zaman sistem çok daha akıcı oluyor sorun kalmıyor. Linux da arada unutuluyor çünkü zaruri değil.

Benim düşüncem insanlar terminalden ve siyah ekran üstüne beyaz yazıdan, hem de program yükleyememekten korkuyor. Sizin düşünceniz ne?

Bence birkaç nedeni var.

Çoğu insan yeni şeyler öğrenmeyi sevmiyorlar. Ne kadar basit, ne kadar zor olduğundan bağımsız olarak.

Windows'taki berbat ayar menülerinden yola çıkarak söylersek, öğrenmelerinin uzun olacağını zannediyorlardır.

Yanlış bilgilerden yola çıkarak ta korkabiliyorlar. Mesela Linux bilmek için kod yazmayı öğrenmek yalan. Windows'ta 3-4 kere falan zorunlu CMD açtıysam Linux Mint'te de 3-4 kere zorunlu terminal açtım.

Bazıları da oyunlarının çalışmamasından dolayı kullanmıyorlar.

Çoğu insan Windows sorun çıkarmıyorsa ve teknoloji ile araları da yoksa, Linux'un varlığından haberdar bile değillerdir.

Bence birkaç nedeni var.

Çoğu insan yeni şeyler öğrenmeyi sevmiyorlar. Ne kadar basit, ne kadar zor olduğundan bağımsız olarak.

Windows'taki berbat ayar menülerinden yola çıkarak söylersek, öğrenmelerinin uzun olacağını zannediyorlardır.

Yanlış bilgilerden yola çıkarak ta korkabiliyorlar. Mesela Linux bilmek için kod yazmayı öğrenmek yalan. Windows'ta 3-4 kere falan zorunlu CMD açtıysam Linux Mint'te de 3-4 kere zorunlu terminal açtım.

Bazıları da oyunlarının çalışmamasından dolayı kullanmıyorlar.

Çoğu insan Windows sorun çıkarmıyorsa ve teknoloji ile araları da yoksa, Linux'un varlığından haberdar bile değillerdir.
Hocam hangi dağıtımı önerirsiniz? Biraz önce konu açtım. İsterseniz onaylanınca oraya gelip öneri verebilirsiniz.

Hocam elbette cahil ve anlamayacak insan vardır. Ancak ben onlardan değilim. Allah'a şükür kapasitem de var. Zamanında Ubuntu denedim. Hoşuma gitti ancak bir yerden sonra Windows'u özlüyorum. Bir diskimde Windows, Diğer diskimde Ubuntu vardı. Eğer fırsatım olursa tekrardan Linux yükleyeceğim. Ancak bu sefer Ubuntu değil, daha gelişmişlerini yükleyeceğim.

Isabetli acidan bakinda insan kendi icin neyin dogru neyin yanlış oldugunu daha rahat kavrayabiliyor. Bu dunyada insanligin cogunlugu cahil, okumuslarin arasinda da cahillik cok fazla. Insan hayatini aliskanliklariyla gecirir zaten, Windows'u 1 ozlersin 2 ozlersin 3.'de Linux'a alisir geri donmezsin. Linux insana ozgurluk verir, Windows gibi enayi yerine koymaz bu bile yeterli kullanmak icin. Tek gereken yeni bir şey ogrenmekten korkmamak.

Son düzenleyen: Moderatör:
Isabetli acidan bakinda insan kendi icin neyin dogru neyin yanlış oldugunu daha rahat kavrayabiliyor. Bu dunyada insanligin cogunlugu cahil, okumuslarin arasinda da cahillik cok fazla. Insan hayatini aliskanliklariyla gecirir zaten, Windows'u 1 ozlersin 2 ozlersin 3.'de Linux'a alisir geri donmezsin. Linux insana ozgurluk verir, Windows gibi enayi yerine koymaz bu bile yeterli kullanmak icin. Tek gereken yeni bir şey ogrenmekten korkmamak.
Hocam madem linux'u bu kadar seven var. Ben de bir Linux indirip kurayım. En azından kapsamlı bir biçimde denerim.

Program desteği (sözde) kısıtlıymış :D, oyun oynanmıyormuş (kısmen doğru olabilir) :D, her şey önlerine hazır gelmiyormuş :D, büyük çoğunlukla terminal kullanmak zorundalarmış :D.

Son düzenleyen: Moderatör:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı