Linux neden kullanılmıyor?

Uğraşacak bir şey yok ki.
Sana göre öyle olabilir. Çoğu son kullanıcıya windows kullanmak bile zor geliyor. İnsanlar teknoloji ile senin kadar ilgilenmek zorunda değil. Doğal olarak ne amaçla olursa olsun kod destekli kullanmak çoğu kullanıcıya zor gelir.
 
Yani secenegin var tabii ama Linux'ta pek gelecegin yok bu sekilde.

Son kullaniciya cakayim 90'dan direkt. Kullanamiyorlarsa kullanmasinlar. Kimsenin beceriksizligi Linux'un sucu sayilmamali.

Zaten suçlu değil ama geleceği yok deyiminize katılmıyorum. Arayüzler her geçen gün gelişiyor.
 
Zaten suçlu değil ama geleceği yok deyiminize katılmıyorum. Arayüzler her geçen gün gelişiyor.

Oyle de bahsettigin terminalsiz Linux kavrami kimsenin onceligi degil. Linux'u Linux yapan şey terminal. Sen Terminalsiz Linux kullan dersen anlam butunlugu bozuluyor maalesef. Linux'un avantaji guvenli alt katmanlarina kullanicilarin erisimini saglamak zaten. Bunu terminal disi bir uygulamayla nasıl yaparsin bilmiyorum. Sanmiyorum ki bu bir gun degissin.
 
Oyle de bahsettigin terminalsiz Linux kavrami kimsenin onceligi degil. Linux'u Linux yapan şey terminal. Sen terminalsiz Linux kullan dersen anlam butunlugu bozuluyor maalesef. Linux'un avantaji guvenli alt katmanlarina kullanicilarin erisimini saglamak zaten. Bunu terminal disi bir uygulamayla nasıl yaparsin bilmiyorum. Sanmiyorum ki bu bir gun degissin.

Gelişiyor anlamında dedim ama direk tabii o yana kaymaz.
 
Benim düşüncem insanlar terminalden ve siyah ekran üstüne beyaz yazıdan, hem de program yükleyememekten korkuyor. Sizin düşünceniz ne?

Yaşım sebebiyle bahsettiğin siyah ekrana alışığım. Terminal kullanımiyla alakalı değil çoğunluk tarafından tutulan, piyasada kullanılan programların linux versiyonlarının olmaması benim için en büyük etken.
Ama her fırsat bulduğum zaman, distroları denemekten büyük keyif alıyorum.
 
Bugün geçecektim. İlk bir Live modda deneyeyim dedim sonra yazcımı deneyeyim dedim driver buldu ve kurdu ama yazıcı çalışmadı ben de geçmekten vazgeçtim. Bence insanların vazgeçmesinin sebebi bu gibi nedenler. Belki bir şekilde yolu bulunurdu ama hiç uğraşasım gelmedi. Bu arada Linux distrolarını severim. Yanlış anlaşılmasın.
Geçmek istediğim distro POP! OS'du, yazıcım da Xerox Phraser 3020 idi.

Sorunu çözdüm ve POP! OS'a geçtim. Şimdilik sorunsuz.
 
Son düzenleme:
Linux kurduğumda bakacağım.
Hocam öncelikle sizi tebrik etmek isterim,yoğun eleştiri ve fanboy kitlesinin toksik çıkışlarını gayet olgun bir şekilde karşılığını vermişsiniz. Bundan yıllar önce neredeyse çoğu linux dağıtımını kurup günlerimi öğrenmek için vermiş biri olarak ,ne yazık ki en çok sorunları ben linux da yaşadım ve bu hataları saatlerce çözümünü araştırma gayretini versem bile işin sonunda benim için boş ve keyifsiz bir süreç oldu ve beni linux'dan soğuttu.Mac os da bile yaşadığım sorunları dakikalar içinde çözmek beni linux'dan bir adım daha uzaklaştırdı bu yüzden ben uzun bir süre daha linux deneyimlemem her ne kadar da kullanmak için çaba harcasam bile..
 

Yeni konular

Geri
Yukarı