Linux vs Windows Anketi

Linux vs Windows

• Oy verenlerin toplamı
    239
Bir kullanıcı Linux'a geçti. Beğendi ve hala kullanıyor. Distro gibi konular da açmadı. Herkes aynı olmak zorunda değil, değil mi? Herkes beğenmek zorunda değil.
Her zaman aynı olacak değil tabi ki. Klişe dediğimde her zaman öyle olduğunu mu anlıyorsunuz? Ama, bu genellikle oluyor. Linux kategorisine göz atarsanız anlarsınız.

Dostum adam ne kullanırsa kullanır. Linux iyi olabilir de Linux kusursuz mu? Ben birçok hata ile karşılaştım. 2 yılda Linux'ta aldığım hata 9 senede Windows'ta aldığım hatadan fazladır.

Şimdi sende Linux'u kötüledin zorladın mı beni hayır? Aynı şeyi sen yapınca sorun olmuyor demek ki.

Nasıl yok? Çok daha az sistem gücü kullanıyor, driverları otomatik kuruyor, çok daha özgür. Ayrıca bazı işleri de çok rahat daha hızlı hallediyorsunuz. Fanboyluğu bırakın.

Demek ki, ya düzgün araştıramıyor ya da üşeniyorsunuz. Aldığım hata kadar çözdüğüm hata vardır. Tek gereken, araştırmak ve işi kovalamak. Herkes'in kullanım şekli, kullandığı program, sistemi bir olmayınca da hatalar ve sayıları değişebiliyor. Kimi insan sizin 2 senede aldığınız hatayı 1 ayda alabilir belki. Sorun illaki olacak, yapılması gereken yapıcı bir şekilde çözüme yaklaşmak.

Nasıl yok? Çok daha az sistem gücü kullanıyor, driverları otomatik kuruyor, çok daha özgür. Ayrıca bazı işleri de çok rahat daha hızlı hallediyorsunuz. Fanboyluğu bırakın.
Driverlar Windows'ta da otomatik kuruluyor. Sistem gücü de arz talep meselesi. Bana her şeyi düzgün çalışan, TDP veya mail yardımcısı gibi hizmetleri çalıştırsın işimi görsün isterse 10GB ram kullansın. İşime yaramadığı yerde de hizmeti kalıcı olarak durdururum. Bazı işleri açın lütfen. Hangi işi Windows'tan daha hızlı hallediyorsunuz?

Ah dostum. Tanımıyorsun ki beni. Bütün hataları çözdüm ben zaten. Çözmesem niye kullanıyım ki. Ayrıca hata olduğu zaman hata çıkan şeye ihtiyacım olmasa bile üzerine gidiyorum.

Sadece ikisinin de iyi yanları olduğunu açıklamaya çalışıyorum o kadar. Linux bence daha az stabil çünkü hataları çok ama Windows daha kısıtlayıcı olmasına rağmen daha az hata veriyor. Bunu açıklamaya çalışırken benim tembel, sorunların üzerine gitmeyen bir insan olduğumu nasıl çıkarttın anlamıyorum.

Evet evet. Şu eski olan driverlardan bahsediyoruz değil mi? Doğruları kabul etmeniz lazım.

Sistemi ilk kurduğunda ek güncellemeleri herhalde ilahi güçlerle yapıyorsun yine aynı şekilde chipset ekran kartı sürücüleri gibi.
Linux'teki gibi saf şekilde kullanmak istersen güncellemeleri kapatabilirsin. Ha mesela NVIDIA control panel için indirme yapasın ki ekran kartı üreticisinin al bak bu işine yarar diye ürettiği programı kullanasın.

Linux'a iki buçuk üç sene önce Tensorflow yapau zeka kütüphanesini kullanabilmek için geçmiştim ve geçtikten sonra bir daha Windows'a dönme ihtiyacı duymadım.
Yapay zeka, NAS gibi büyük veri işleyen uygulamalarda Linux kullanılıyor.
Bu tür uygulamalar için Windows önerilmiyor ve öneren bir kişi bile görmedim.

Ek olarak uygulama desteği sorunu Windows for ARM'da geliştiricilere yüklenirken Linux'ta neden Linux'un suçu oluyor?
Windows for ARM'ın doğru düzgün uygulama desteği yok.
Linux, ARM ve diğer mimarilerde ezici üstünlüğe ve çoğunluğa sahip.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…