Linux vs Windows Anketi

Linux vs Windows

• Oy verenlerin toplamı
    239
Bence Windows çünkü çoğu kullanıcı Windows'u seviyor ve benim açımdanda en iyi işletim sistemi Windows

Stabilite distro'dan distro'ya değişebiliyor, hepsinde bir olmuyor tabi ki. Aslında bu da Linux'un bir zenginliği. Ki, Fedora stabilite konusunda öyle kötü bir distro'da değildir. Belki sorun sizinle alakalı olabilir, bilmiyorum.

Şu ADB işim bitsin ona geri döneceğim. Zaten max 10 dk dayanabildim. İşim de olduğu için dayanamadım direkt Ubuntu kurdum. Açıkcası Windows ile Ubuntu'nun stabilliği arasında benim için hiçbir fark olmuyor.

Wireshark ne alaka? Bana 3306 SQL portu açıp Windows'ta kurduğunuz PhpMyAdmin'i veya Ubuntu'da kurduğunuz LAMPP içeriğine, Windows'ta Chrome'dan eriştiğinizi gösterir misiniz?

Bu tarz işim yok ama server istiyorsanız o da hemen.

20230209_20h52m20s_grim.png

Docker, Windows kullansanız da Linux ile çalışır.
WSL de Hyper-V sanal makinesi içinde çalışır.
Sanal makine yeni bir teknoloji değil.

Ayrıca en son yazdığınız saçmalığa nazaran, Linux bilgisayarımda PfSense, Ubuntu sanal makineleri de çalışıyor.
Ubuntu Server'de web servisleri çalıştırıyorum.
PfSense ise bir Router ve Firewall işletim sistemi, daha ne kadar port açalım?

Docker, Windows kullanıcısına Linux containeri oluşturuyor. Herhangi bir makine veya sunucu ile uğraştırmıyor. Komut satırıyla uğraştırmıyor. Hyper-V diye bahsettiğiniz şey, iki işletim sistemini ortak noktada buluşturuyor.

Bu tarz işim yok ama server istiyorsanız o da hemen.

Eki Görüntüle 1662708

Demek istediğimi anladığınızdan emin misiniz? Yoksa ekran görüntüsü atayım mı? VM yardımı ile Windows kurulumu yapın ve Ubuntu'da açtığınız: 8080 portuna Windows'ta erişmeye çalışın lütfen.

Demek istediğimi anladığınızdan emin misiniz? Yoksa ekran görüntüsü atayım mı? VM yardımı ile Windows kurulumu yapın ve Ubuntu'da açtığınız: 8080 portuna Windows'ta erişmeye çalışın lütfen.

Siz bir şeyler bildiğinize emin misiniz?
Container zaten lokal ağda bulunuyor. Bu sayede erişiyorum.

Windows sanal makinesi de lokal ağımda bulunuyor ve yine erişebileceğim.
Bir şeyler biliyorsanız konuşun yahu.

Ekran kartım arızalandığı için yeni SS alamıyorum ama forumdaki eski SS'lerim:

Screenshot from 2022-04-14 21-18-38.png

Windows sanal makinesi ile Ubuntu Server sanal makinesinde çalışan OpenSpeedTest sunucusuna hız testi:

Screenshot from 2022-12-18 13-37-06.png

Bu da Ubuntu Desktop sanal makinesi ile hızlar:

Screenshot from 2022-12-18 14-26-41.png

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı