Linux vs Windows

Oyun ve birkaç profesyonel program dışında ezici şekilde Linux dağıtımları önde benim için. Ama en güzel bilgisayar deneyimi ise dual boot ile oluyor.
Oyun oynamayinca dualboot'a da gerek kalmiyor hocam.
Belli ki hiç kullanmamışsın, veya kullanamamışsın :)
Bunu diyenler genellikle Linux'a 0 bilgiyle gecip desteklenmeyen oyunlari oynamaya calisan kisiler oluyorlar.

Ben Windows'u daha iyi buluyorum. İyi denilebilecek bir sisteme sahibim, Windows gayet akıcı çalışıyor, oyun performansı çok iyi ve Adobe uygulamalarında gayet iyi çalışıyor. Ancak tasarımı hala yeterince iyi değil ve tek bir güncelleme ile sunabilecekleri şeyleri yıllar içinde teker teker veriyorlar, ayrıca Windows 11 çıkmasına rağmen hala kayda değer bir yenilik yapmadılar.

Linux dağıtımlarının tasarımları genelde gayet güzel oluyor, özellikle Elemantery OS ve Pop!_OS. Düşük sistemlerde bile çoğu dağıtım gayet akıcı çalışıyor ve Windows gibi karışık değil oldukça basitler, kodlarını öğrenebilirseniz kullanması daha basit ve eğlenceli oluyor.

İş, oyun ve oyun geliştirmek için Windows'u öneririm. Yazılım için ise Linux.

Windows en iyisidir. Linux çöp sistem. Bilgisayar programcısıyım.

Linux çöp falan değil beyefendi kullanım şartlarına göre ikisi de aynı.

Linux yazılımla uğraşanlar için idealdir oyun oynayamazsın ama kullanışlıdır.

Windowsda yazılım yaparken sistem çökmesine uğrayabilirsin oyun oynanır ama ikisi de aynı derecede iyi Linux'da oyun oynayamazsın Windows da oynarsın.
Windows da doğru dürüst yazılım yapamazsın Linux bunun için geliştirildiği için yazılımları daha iyi geliştirirsin.

Bilip bilmeden konuşmayalım lütfen.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı