Linux'a verilen destek

Günlük kullanım için Linux kullananlar; Font konusunda sorun yaşamıyor musunuz?
Nedendir bilmiyorum Linux dağıtımları üzerindeki uygulamaların fontları nasıl desem biraz dandik duruyor. Gereksiz köşeli ve pikselenmiş gibi duruyor. Hatta Manjaro kullanırken FireFox üzerinde bazı harfleri silince harflerin üst kısımlarından kalan kısım TextBox üzerinde kalıyordu. Örneğin: "İ" yazıp silince İ'nin noktası silinmiyordu🤨.

Sizler bu sorunu düzeltmek için bir şeyler yaptınız mı? Yoksa bu sorunu tek ben mi yaşıyorum?

Nedendir bilmiyorum Linux dağıtımları üzerindeki uygulamaların fontları nasıl desem biraz dandik duruyor. Gereksiz köşeli ve pikselenmiş gibi duruyor. Hatta Manjaro kullanırken FireFox üzerinde bazı harfleri silince harflerin üst kısımlarından kalan kısım TextBox üzerinde kalıyordu. Örneğin: "İ" yazıp silince İ'nin noktası silinmiyordu🤨.

Sizler bu sorunu düzeltmek için bir şeyler yaptınız mı? Yoksa bu sorunu tek ben mi yaşıyorum?
Fedora ve FreeBSD'de boyle bir sorun yasamiyorum.

Ben Elemantary OS'da ETS 2 ve LoL oynadım, hatta bugün Zelda'yı denedim üstelik grafik paketi olmadan, Windows 10'dan iyi performans aldım.

Zelda Windows 10'da 9 FPS, Linux'ta 12 FPS.
Performans farkı ağır. Yüzde 30'luk bir performans artışı var. Zelda'da XD. // Trole trol olmak lazım.

Ya abi cidden iyi misin ya? Bak LoL oynuyorum, Linux'ta ( beni bilen bilir LoL hastasıyım) arkada vivaldia tarayıcı açık ve burada takılıyorum hep ve müzik dinliyorum eve Linux başardı dostum.
Şu an Windows'ta olmamın tek nedeni kardeşime Valaront indiriyor olmam.
Zelda mı kurayım şimdi Elementary OS mu? Söyle. %30 performans farkı için değer direkt kuracağım.

Hinting ayarını fulleyince o sorun çözülüyor diye biliyorum. Açıkçası sadece LXDE ve XFCE üzerinde karşılaştım bu font problemleri ile.

Ayarlardan değişiyor?

LXDE, Gnome, KDE Plasma, XFCE, LXQT....
Font değiştirme ve tonla yazı ayarı değiştirmeyi destekliyor.

Hatta Windows'un yazı değiştirme ayarı yanında hiç bir şey.

Nedendir bilmiyorum Linux dağıtımları üzerindeki uygulamaların fontları nasıl desem biraz dandik duruyor. Gereksiz köşeli ve pikselenmiş gibi duruyor. Hatta Manjaro kullanırken Firefox üzerinde bazı harfleri silince harflerin üst kısımlarından kalan kısım TextBox üzerinde kalıyordu. Örneğin: "İ" yazıp silince İ'nin noktası silinmiyordu🤨.

Abi ne yaşıyonuz? Ben Android üzerinden chroot ve non-root yazılımlar ile Linux kullandım hiç böyle garip bir olaya denk gelmedim.

Bu arada X86 tabanlı Android tabletlerde veya cihazlarda chroot ve non-root yazılımlar ile Wine üzerinde Windows uygulamarını çalıştırabilirsiniz. Örneğin paint.
Zelda mı kurayım şimdi Elementary OS mu? Söyle. %30 performans farkı için değer direkt kuracağım.
Ya diğer yazdığım ne olacak ?

Ayarlardan değişiyor?
Normalde VM üzerinden kullandığım için font gibi görsel şeylere takılmam.
Konusu için uzun süre sonrasında tekrardan Native olarak Manjaro XFCE kurdum. Ve bahsettiğim sorunu yaşadım.

Normalde VM üzerinden kullandığım için font gibi görsel şeylere takılmam.
Konusu için uzun süre sonrasında tekrardan Native olarak Manjaro XFCE kurdum. Ve bahsettiğim sorunu yaşadım.
Aa benim konum :).

Bir font sorunu söz konusu değil Lutris'te. Yani ben hiç yaşamadım daha doğrusu.[/QUOTE]

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı