Linux'un Ayrıcalıkları/Faydaları

• Konuyu başlatan Blap
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 72
  • Görüntüleme 4.807
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Linux tamamen özgür ve açık kaynak kodludur, ücretsizdir.

Bence evet.

sudo apt-get update komutunu uygulayıp yeniden başlatmalısın.

Hepsinin kullanım amaçları, performanları farklıdır.

Ciddi fark olmaz, yakın değerlerde olur.

Doğru dağıtımı seçersen evet.
Peki Linux işletim sistemini bilgisayarıma kurarken aynı Windows'taki gibi USB üzerinden mi kurmam gerekiyor?

İstediğini kullan ya hahahahahah, senin yaşadığını bile bilmeyen, gram önemsemeyen insanlar için niye kendinizi yiyorsunuz ki?
Benim yaşamımı önemseyenlerin olmaması değil benim yaşamımı önemsemem gerekiyor ve bende günlük yaşamımın çoğunu bilgisayar başında geçirdiğim için kaliteli bir süreç yaşamak için araştırma yapıyorum, sizlerden yardım istiyorum.

Ben pilotken güvenilmez olurum. Kafam döner biraz. :) Bana hizmet edecek bir cihaz için onun kölesi olamam. Amerika'yı yeniden keşfetmeye gerek yok. Ben de bir kullanıcıyım. İki tarafı da denedim. Yorumumu "hayır, yalan söylüyorsun" diye karşılamak hiçbir fayda sağlamaz. Yırtınmak da bir işe yaramaz. Linux insanlara bir türlü inebilen bir sistem olamadı ve olamayacak bu kafayla.
Bence emin olma. Kim bilir belki de Linux'u deviren başka bir işletim sistemi çıkar :D?

-İ5 4210U işlemci.
-GTX 820M ekran kartı.
-240GB SSD.
-4GB RAM.
-DELL markalıdır.

DELL doğrudan Linux desteği olan firmalardan bir tanesidir. Hatta Linux sistemine dinamik sürücü modülü ekleme desteği (DKMS) dahi DELL firması tarafından geliştirilerek eklendi. Bu aygıt ile Linux dağıtımlarında çok fazla sorun yaşayacağını sanmıyorum. Denemek için aşağıdaki bağlantıdaki Linux Mint Cinnamon'u indirip, ISO dosyasını USB belleğe yazdırabilirsin. Bu şekilde sistem çalışan olarak açılabilir, aynı kurulum yapmış gibi Linux Mint'i deneyebilirsin. Bu diğer bir çok Linux dağıtımında da böyledir.

Çok fazla yabancılık çekeceğini sanmıyorum. Özellikle bankacılık vb. güven gerektiren işlemlerini Linux üzerinden yapman daha sağlıklı olacaktır. Linux dağıtımlarında olası açıklar, diğer işletim sistemlerine göre çok daha hızlı kapatılır. Öncesinde de yazıldığı gibi, Linux dağıtımlarının kaynak kodları açıktır, yüzbinlerce tebrübeli geliştirici bu kaynak kodlarına erişebilimektedir. Bu da ayrı bir güven unsurudur.

Bunun haricinde, genel bir kullanıcıysan, Linux altında hemen her işini halledebilirsin. Windows'ta kullandığın her uygulamayı bulamayabilirsin, ama aynı işlevi gören bir çok uygulamayı kullanabilirsin.

Çalışan ortamda deneyimleyebileceğin üzere, Linux dağıtımlarının benzerlerinden geri kalan bir yönü yok. En azla alışık olduğun bazı uygulamaların alternatiflerini kullanmak zorunda kalırsın.

Donanım ile ilgili bir yoğun sorun Windoz tarafında da mevcut, gerek kablosuz ağ gerekse GPU sürücüsü sorunları yaşayan bir dolu kullanıcı forumlarda konular açıyor. Pek çoğunun da çözümleri olmuyor. Bu açıdan farkeden bir şey yok. Sizin aygıt DELL olduğu için, Linux tarafından donanımsal bir sorun yaşayacağınızı da sanmam. Yaşasanız bile biraz araştırarak çözümler bulabilirsiniz.

Gözünüzde büyütmeye gerek yok, deneyin; beğenirseniz kullanırsınız, beğenmezseniz geçmzsiniz.

Neyse gelecek Microsoft toxiclerine önerim, konuya tıklamadan önce altında hangi başlıkta açılmış diye baksınlar :)

Yine de gelecekseniz sizi şuraya alalım: Windows 10
Kıyaslama konularında güzel dayak atılır artık bu mantıkla. :D Neyse, güldük sağ olun. :) "VS" kategorisi açılsın bari siz öyle düşünüyorsanız.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı