Linux'un Windows'tan üstün olduğu noktalar

Sunucuda Linux'un iyi olması normal bir kullanıcıya ne katar? Bir şey kullanıcı deneyimi açısından konforlu değilse ona iyi diyemem.
Bir şey katar demedim. Hatasız olsa dünyadaki bir sürü sunucu Linux kullanır mıydı?

Bedava'ya alabilmenin tek yolu korsan almak bildiğim kadarıyla.

Mint, Manjaro ve Ubuntu kullandım.
Ben ilk GNU/Linux kullanmaya başladığımda üçünü de kullandım ve hiç meşakkatli olduğunu hatırlamıyorum. Eğer sana bir arayüzde "kur" tuşuna tıklamak meşakkatli geliyorsa onu bilemem.

Hız konusunda benim fark edebildiğim bir fark yok.
Ben ve gördüğüm bir sürü kişide fark oluyor, sizde hiç olmaması ilginç geldi.

Saldırgan falan değilim. Mesajlarımda hakaret yok. Ben her zaman böyle konuşurum, eğer alınacaksan beni göz ardı edebilirsin.
 
Tasarım ve özelleştirilebilirlik. Şunu sürekli atasım geliyor bir yerlere. :D

Ancak Windows'ta alışık olduğumuz bazı şeylerin olmaması üzücü. Örneğin fotoğrafı tarayıcıdan sağ alt köşeye sürükleyerek masaüstüne kaydetmek çok rahat oluyordu.
Eki Görüntüle 1011235

Bu macOS değil mi? İşletim sistemlerini pek anlamam da değilse kusura bakmayın.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Sunucuda Linux'un iyi olması normal bir kullanıcıya ne katar? Bir şey kullanıcı deneyimi açısından konforlu değilse ona iyi diyemem.

Tamamen kendi kullanıcı deneyimimden bahsedeyim öyleyse. Öncelikle güncelleştirmelere bakalım.

1-) Windows her güncelleştirmeyi kafaya silah dayar gibi zorla yapıyor ve bu güncelleştirmelere sürücü güncelleştirmeleri de dahil. Yine benden habersiz kafasına göre yaptığı bir sürücü güncellemesinde Radeon sürücüsünü güncellemişti fakat programı güncellemediği için açamıyordum, bu yüzden 1 saatim çöpe gitti.

2-) Yine kafaya silah dayar gibi yaptığı 3 güncelleme sistemde sorunlara neden oldu.

3-) Windows'u güç tasarrufu moduna almadan boşta mı bıraktınız? Büyük bir hata çünkü tüm işlemcinizi ve boş telemetri servisine harcayacak.

4-) Laptopum kesinlikle Windows'da daha çok ısınıyor, buna inanmayabilirsiniz ama Discord aracılığıyla size kanıtlayabilirim.

5-) Windows ile ilgili bir sorunun mu var? Geçmiş olsun 1000TL verdiğin işletim sistemiyle ilgili desteği germesi gereken Microsoft'un forumda verdiği tek cevap sfc/scannow çünkü. Masaüstü pencere yöneticisi RAM kullanımı sorununa kimse cevap bulamadı mesela.

6-) Kendi kendine Intel UHD sürücüsünü güncellemesi yüzünden yine bir sürü zamanım boşa gitti.

7-) Özelleştirme seçeneği aşırı kıt ve yok arayüzü bence kötü ve işlevsiz. Özellikle modern uygulama dedikleri şeyler asla kararlı değil.

Bir de GNU/Linux'a bakalım

1-) Güncelleştirmeleri kendim seçiyorum bu sayede istemediğim bir şey varsa direkt güncellememe şansım oluyor.

2-) Şu ana kadar gelen hiçbir güncelleme sorun yaşatmadı. Zaten yapmama hakkım da var.

3-) Boşta sorunsuz 40 derecede işlemci kullanmadan çalışıyor.

4-) Evet daha az ısınıyor Windows'da virüs yok.

5-) Sorun mu var? Muhtemelen çoktan çözümü vardır bedava aldığın işletim sisteminin forumu 1000 TL verilen işletim sistemini 5'e katlar.

6-) sürücü güncellemeleri için ayrı bir penceresi var.

7-) Özelleştirme konusuna girmeme gerek yoktur sanırım.
 
Bedava'ya alabilmenin tek yolu korsan almak bildiğim kadarıyla.

Öncelikle ne düşündüğünüzü bilmiyorum fakat kendi kafanızdan bir şeyler uydurmayın.
Benim yazdığım:

4-ev kullanıcısı yazılım yöneticisi dışından pek bir şey indiremediği için virüssüz ve güvenli. Bir de pazar payının az olmasından.

Sizin buna cevabınız korsan dediniz, şimdi de bedava. Ama benim mesajımda değil böyle yazı, böyle bir anlam bulunmuyor.
 
Benim bilgisayarımda 3 işletim sistemi yüklü. (sanal bilgisayar değil) bunlardan biri Linux dağıtımı olan Pardus. Her şey iyi hoşta telefonuma ROM root atacağım zaman ki bu çok kullandığım bir şey, bunu Linux'ta yapmak padişahın kızını almak kadar zor ya da imkansız. Diğer türlü kullanışlı. Yalan değil.
 
Arkadaşım sen korsan indiriyorsun diyerek ne yazdığını bilmiyorsun. Çok ucuza Windows alabilirsin. Bunun virüslü bir şey ile indirmenin alakası yok.
1- Virüslü bir şey demedim.
çoğu insan zaten Windows'u para vermeden kullanıyor,
2- Dediğin bu kısımdan bahsediyorum. Para vermeden kullanıyorsa korsandır, korsan olmayan bir yöntem bilmiyorum. Ya okuma bilmiyorsun, ya da okuma bilmiyormuş gibi davranıyorsun.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı