Linux'un Windows'tan üstün olduğu noktalar

Deneme sürümü var Windows'un, belki ondan bahsetmiştir.
Olabilir, ben lisanslı Windows'tan bahsediyorum. Deneme sürümü kısıtlı.

Benim bilgisayarımda 3 işletim sistemi yüklü. (sanal bilgisayar değil) bunlardan biri Linux dağıtımı olan Pardus. Her şey iyi hoşta telefonuma ROM root atacağım zaman ki bu çok kullandığım bir şey, bunu Linux'ta yapmak padişahın kızını almak kadar zor ya da imkansız. Diğer türlü kullanışlı. Yalan değil.
ROM kullanıyorum, TWRP atmadan önce Windows kullanmam gerekti TWRP'yi atmam için, ama sonrasında hiç Windows'a geri dönme ihtiyacım olmadı.
 
Ya neyini tartışıyorsunuz anlamadım ki. Kaç tane dağıtım var, siz neye göre yargılıyorsunuz? Parası olan RHEL kullanır, bilgisi olan Gentoo kullanır, uğraşmak isteyen Arch kullanır, Pentesterlar Kali, Parrot kullanır, kolay olsun diyen Mint, Ubuntu kullanır, sıkıldım diyen Debian kullanır ve daha bilmediğim bir sürü dağıtım var. Siz neyin peşindesiniz? RHEL ile Windows'u karşılaştırmanızın amacı nedir? Windows son kullanıcı için en basit işletim sistemi, RHEL ise bambaşka bir şey. Önce bir dağıtımların amaçlarına bakın, öyle karşılaştırma yapın. Aynı şey şöyle de oluyor, adam gitmiş Mint'le veya Windows'la Arch'ı karşılaştırıyor. Neymiş efendim, GUI'si bile yokmuş. Adama bak ya, sistemin amacının ne olduğunu bilmeden eksiye çeviriyor özelliği. Biraz mantık kurun, hangisi size göreyse seçin birini. Önünüzde onlarca nimet var, siz niye peçete yok diyorsunuz.

Bu arada @433815 hocam bir Discord isminizi dileniyorum Allah rızası için. :D
 
Güzel fakat daha çok sunucular için, yazılımlar ondan biraz eski. Eğer sorun değilse kullanılabilir. GNOME gibi bir DE ile kurabiliyorsunuz, ondan okadar da zor değil.
Hocam peki bir de Gentoo'nun el kitabında GUI ekranı da yüklenilebildiği yazıyordu. Bu mümkün mü? Biraz baktım fakat çözemedim. :D
 

Yeni konular

Geri
Yukarı