Mezuna kalmak pişmanlık mıdır?

Istedigin kadar tekrarlayabildigin bir sinavda stres yapmana luzum yok. Universite sinavi hayatindaki en kolay sinavlardan birisi cunku tekrar deneyebiliyorsun ve sorularin kapsami belli.

Eger hayalindeki hedefe ulasacaksan mezuna kalmak zaman bile kazanmaktir, cunku diger turlu cop bir yerde daha cok zaman kaybedeceksin.

Sinava ne kadar var bilmiyorum ama bahar ayinda "benden bu sene olmayacak galiba" endisesiyle tembellik de yapma. Son sansinmis gibi calis, elinden geleni yap. Yoksa fikren maglup olursun.

Mezunum, hayatımda yaptığım en kötü karar mezuna kalmaktı daha iyisini yapabileceğimi düşünerek. Geçen sene ki YKS'den beri zaten yüksek yaptığım TYT dışında hiçbir şey çalışmadım, konuları bildiğimden sadece oturup arada soru çözdüm konu eksiklerimi kapattım.
Bana kalırsa elinden geleni yap mezuna kalmamak için, büyük bir hedefin yoksa pişman olmayacağın, ilgi alanım dediğin bölümlere tercih yap şansını dene eğer olmazsa mezuna kalırsın.
Mezun senesinin en büyük sıkıntısı sınav bittikten sonra önünde 1 sene oluyor, bu sürenin rahatlığına giriyorsun aylar geçtikçe ne olacak zaten şu kadar ay var diyorsun, bunu yapma.

Bence saçma sapan bir üniversiteye gitmek yerine 1-2 yıl daha feda edip güzel bir üniversiteye gitmek tabii ki de mantıklı. Hayat kaliteni değiştirecek bir seçim ne de olsa.

Son düzenleme:
Güzel bir üniversite için mezuna bırakmak pişmanlık mıdır? Her türlü fikrinizi yazabilirsiniz.
24 bin sıralama ile mezuna kalmayı tercih ettim, hayatımdaki en büyük risklerden biriydi. Diş hekimliği istiyordum ve benim zamanımda bu sıralama ile imkansızdı. 1 yıl mezuna kaldım ve amacıma ulaştım. Pişman değilim.

Güzel bir konuya değinilmiş ben de izninizle kendi fikrimden bahsediyim.
Arkadaşlar öncelikle mezuna kalınır mı sorusu bence doğru bir soru değil. İlk olarak bu hayattaki amacınızı belirlemelisiniz. Hayatındaki tutkun ne, gelecekteki hedeflerin neler hayatın boyunca yapmak istediğin kendini mutlu hissettiğin meslek ne? Sınava sadece sıralamalara bakarak sayılardan ibaret görmeyin. Bu sınav sizin ileriki hayatınızdaki amacınıza ulaşmanızı sağlayacak bir aracı sadece. Eğer hayalin, amacın tıp okumaksa tıp okumak için mezuna kalırsın ama bambaşka bir hayalin tutkun vardır belki onun için mezuna kalmana gerek kalmaz. Belki de 100k sıralama yaptın daha iyi bir mühendislik için mezuna kaldın bu da gayet olabilir. Biraz dolandırmış olabilirim ama anlatmak istediğim konu tamamiyle kişisel bir konu ve elbette ki mezun senesi fazlasıyla zorlu geçecek ama sonucunda siz hayattaki amacınıza bir adım daha yaklaşacaksınız ve bunun verdiği güçle bütün engeller sizin için sorun olmaktan kalkacak.

Ben mezuna kalmak yerine iki yıl okuyup DGS ile geçiş yaptım. Önermiyorum bunu, mezuna kalıp çok daha iyi yerlere gidebilirdim. Şimdi konuştuğum insanlar "senden de ne profesör olur, ne doktor olurdu" yakıştırması yaptıkça keşke bir yılımı daha feda edip kıçımı kırıp da çalışsaydım dediğim oluyor. Şu an durumum iyi çok şükür ama daha iyi de olabilirdi. Seçim sizin.

Son düzenleme:
Olacak senaryoyu anlatiyorum negatiflik pompalamiyorum diyerek baslamak istiyorum.
40 yil asgari ucret ile surunmek mi? yoksa babani bu sene basaracagina dair ikna edip 1 yil aklini basina alip calismak mi? Ben sahsen surunmek yerine derse calismayi tercih ettim. Su an bir mezunum, mezun senem bayagi kotu gecti lakin 1 haftadir yaklasik 10-12 saat sure tutarak verimli bir sekilde calisiyorum, inaniyorum ki basaracagim. 3 ay sonra istedigim siralamayi yapacagim, yapamadigim bir senaryoyu dusunmuyorum, yapamazsam o zaman bakarim.

Babam'in meslegi Guvenlik ve bana sey demisti "dersine calis oglum, calismazsan benim gibi yuksek olmayan maaslara surunursun(hakli)".
Ben de dedim "evet baba 40 yil surunmek yerine 1 2 sene dersime abanmayi tercih ediyorum".
Babam da dedi "eger bunun farkindaysan ne mutlu".
Ailen "okuyamazsin senden hicbir sey olmaz, adam olmazsin lan sen" kafasinda degiller, bu hayatta donup dolasirsin yine en iyi anlasacagin kisiler -yobaz olsalar bile- ailendir. Onlarla iyi gecinmene bak, kotu soz soyleme, karsi gelme. Emin ol onlar kotu mevkiilerde olmanin acisini cektiklerinden mutevellit senin yuksek yerlerde oldugunu gormeyi isterler, gurur duyarlar. Onlara guven basaracagini asila(calis ama bi' zahmet).

Eger mezuna kaldiysan, basarisiz hissediyorsan, yapamayacagina inandiriyorsan surekli kendini, bence bunu yapma otur ve calis. Okul birinciligimle mezuna biraktigimda mudur yardimcisi hoca demisti "yapamayacaksin gibi gorunuyor, bence tercihini yap okul birinciligi kontenjanindan faydalan". Ben de dedim hayir zaten 5k fark ediyor o okul birinciligi kontenjani ve guzel olmayan bolumler var. Ben istemedigim dusuk bir bolumde okumayi istemiyorum, biraktim. Ogretmen hakliydi bayagi ay tembellik yaptim, calismadim. Bazi insanlarin akli sonradan geliyor, Akilsiz basin cezasini burada akil cekiyor gercekten. Eger 100 gunluk kalan zamanda full time basarsan sinavdan sonra rahatlarsin istedigin Uni'de rutin bir hayat kurar rahat rahat okursun.

Yeni konular

Geri
Yukarı