Olacak senaryoyu anlatiyorum negatiflik pompalamiyorum diyerek baslamak istiyorum.
40 yil asgari ucret ile surunmek mi? yoksa babani bu sene basaracagina dair ikna edip 1 yil aklini basina alip calismak mi? Ben sahsen surunmek yerine derse calismayi tercih ettim. Su an bir mezunum, mezun senem bayagi kotu gecti lakin 1 haftadir yaklasik 10-12 saat sure tutarak verimli bir sekilde calisiyorum, inaniyorum ki basaracagim. 3 ay sonra istedigim siralamayi yapacagim, yapamadigim bir senaryoyu dusunmuyorum, yapamazsam o zaman bakarim.
Babam'in meslegi Guvenlik ve bana sey demisti "dersine calis oglum, calismazsan benim gibi yuksek olmayan maaslara surunursun(hakli)".
Ben de dedim "evet baba 40 yil surunmek yerine 1 2 sene dersime abanmayi tercih ediyorum".
Babam da dedi "eger bunun farkindaysan ne mutlu".
Ailen "okuyamazsin senden hicbir sey olmaz, adam olmazsin lan sen" kafasinda degiller, bu hayatta donup dolasirsin yine en iyi anlasacagin kisiler -yobaz olsalar bile- ailendir. Onlarla iyi gecinmene bak, kotu soz soyleme, karsi gelme. Emin ol onlar kotu mevkiilerde olmanin acisini cektiklerinden mutevellit senin yuksek yerlerde oldugunu gormeyi isterler, gurur duyarlar. Onlara guven basaracagini asila(calis ama bi' zahmet).
Eger mezuna kaldiysan, basarisiz hissediyorsan, yapamayacagina inandiriyorsan surekli kendini, bence bunu yapma otur ve calis. Okul birinciligimle mezuna biraktigimda mudur yardimcisi hoca demisti "yapamayacaksin gibi gorunuyor, bence tercihini yap okul birinciligi kontenjanindan faydalan". Ben de dedim hayir zaten 5k fark ediyor o okul birinciligi kontenjani ve guzel olmayan bolumler var. Ben istemedigim dusuk bir bolumde okumayi istemiyorum, biraktim. Ogretmen hakliydi bayagi ay tembellik yaptim, calismadim. Bazi insanlarin akli sonradan geliyor, Akilsiz basin cezasini burada akil cekiyor gercekten. Eger 100 gunluk kalan zamanda full time basarsan sinavdan sonra rahatlarsin istedigin Uni'de rutin bir hayat kurar rahat rahat okursun.