Mezuna kalmak pişmanlık mıdır?

Çok takıntı yapan biri değilim, İlk 100K'yı göreceğim gibi bir niyetim de yok açıkçası sadece sırf üniversite okudum demek için okumak yerine bunun daha mantıklı olacağını düşündüm. 2024 YKS sonrası bu aylara kadar neredeyse çalıştığımdan dolayı, boş geçti ama halen 3 ay var imkansız olmasa da güzel bir yere varılabilir.

Mezuna kalmak gibi bir fikri kafanızdan silerek 3 ayda elinizden geleni yapın. Fakat şöyle bir şey var ki eğer konularınız yarım yamalak veya bitmemişse örneğin AYT hiç başlanmamışsa bu oldukça zor olacaktır. Zamanım var diyorsanız şimdiki zamanda TYT ve yazın da halledip eylül Ekim mezuna kalınca AYT ile gazlamak iyi olur.

Güzel bir üniversite için mezuna bırakmak pişmanlık mıdır? Her türlü fikrinizi yazabilirsiniz.
İşin ucunda kazanamazsan pişman olmak var tabi ki. Tekrar mezuna kalacaksan kazanman gerekiyor yoksa pişman olursun çünkü insanız ve emek vermiş olacaksın. Bu söylediklerim mezuna bırakma anlamında değil. Bu senin karar vermen gereken bir şey. İçinde o enerji ve tutku varsa çalış ve şansını dene ama hayatını ortaya koyarak çalış ki en azından kaybedersen sadece 1 yılın boşa gitmiş olduğuna pişman olursun aksi takdirde acaba daha iyi çalışabilir mıydım pişmanlığını da yaşarsın.

Elinizden geleni yapın. Mezuna kalıp kalmayacağınız da son seçenek olsun. Şimdiden düşünerekten ne psikolojiyi ne de moral, motivenizi bozmanızı tavsiye ederim. Eğer değerlendirebilirseniz de başarılı olursunuz.

1 senelik vereceğin karar kalan bütün hayatını şekillendireceği için evet, mantıklı. Gerekirse 2 sene bile mezuna kalınır. Ömür çok uzun. 1 sene kalmamanın pişmanlığını ileride çekmektense 1 sene daha denemek daha iyi gelir.

Stress'i eğer ki bunun son şansınız olduğunu düşünüyorsanız yaparsanız. Her sene yapılan bir olay için bu kadar Stress'e gerek yok bence.

Hocam 2 sene mezuna bırakmak sağlam mental ister ayrıca ailesinin maddi durumu iyi değilse buna muhtemelen izin vermezler hadi maddiyatı da geçtim manevi olarak sürekli aynı şeyleri yapmak ciddi bunalıma yol açar.

Tamamen kisiye bagli bir durum. Ben su an biraz pismanim bir yil bosluk birakmadigima. Kafami vesaire azicik daha toplayip bazi heveslerimi alip universiteye baslasaydim cok daha iyi olurdu diye dusunuyorum. Bunun icin bile bir yil bosluk birakmak mantikliyken neden daha fazla calisip daha iyisini yapmak icin olmasin ki? Kendi ic disiplinini saglayabileceksen fevkalade mantikli bir karar.

Şanslıysan 70 sene yaşayacaksın. Bu 70 senenin 1 veya 2 senesini mezuna vermek bence istemediğin bölümü okumaktan daha küçük bir kayıp. Hatta bir taraftan hiç kayıp değil, yararına olur. Mezuna bırakmak mantıklıdır, pişmanlık değildir.

Güzel bir üniversite için mezuna bırakmak pişmanlık mıdır? Her türlü fikrinizi yazabilirsiniz.
Yani mezuna kalmamak için geçerli bir sebebin var mı? Ev mi geçindiriyorsun? Askerlik tecilinin sonuna mı geldin? Yani neden acilen üniversiteye girmen gerek? Belli ki içine sinen bir puan almamışsın/alamayacaksın. Otur çalış işte.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı