Modemi gece açık bırakmak

CDhZQT2UUAAfoCP.jpg

@SARS-CoV-2 Sen nükleer serpintiden örnek veriyorsun, ben ise dalga boylarının uzunlukları ve enerjilerine göre olan etkilerinden. Modemlerdeki dalga boylarının uzunluğu ve enerjisi, senin günlük yaptığın çoğu şeyden daha az bir radyasyon düzeyine sahip! Buna muz yemekten tut, birinin yanında temas halinde uyumak dahil.

Çeyrek asırdır kablosuz teknoloji her yerde yaygınlaştı, her yerden radyo dalgalarına maruz kalıyoruz. Madem bu cihazlar tehlikeli, nasıl oluyor da beyin kanseri vakalarında şeker, domates ve turşunun daha şüpheli olduğu 100,000'de 0.5'lik bir dalgalanma var sadece?

Sen kendi odandaki modemi kapatsan ne olacak? Onlarca da değil, binlerce farklı radyo dalgasını istesen de istemesen de vücuduna alıyorsun, bahsi geçen radyo dalgaları ise senin derinde soğuruluyor çünkü enerji düzeyleri inanılmaz derece düşük. Başka birinin senin yanındayken yaydığı radyasyon düzeyi, modemlerdeki dalga boylarından daha yüksek diyorum, sen bana bir sürü makale okudum diyorsun.

Akademik çalışma nasıl olur biliyor musun? Her 2 farklı fikirde de binlerce sayfa okursun, ondan sonra gidersin yüzlerce farklı konuda istatistiğe bakarsın ve hangisinin doğru olduğunu görürsün. Okuduğum binlerce sayfanın ne kadarını okudun? Benim Rochester'da yaptığım ödevin ne kadarına hakimsin? Benim kurumlardan aldığım kanser vakalarının kadın-erkek hatta siyahi-beyaz detaylarına kadar hakim olan istatistiklerden hangisini aldın?

Bu kadar detaylı bir araştırmayı üstelik ABD gibi üniversitelerin "üniversite" olduğu yerde 8 ay boyunca yaptım, hiçbir çekincem olmadan BT kulaklık bile kullanıyorum. Çünkü bu radyo dalga tipi, senin gibi bir şeyleri okuduğunu zannedenlerin sandığının milyonda biri kadar bile vücutta etkili değil.

Senin o uzman dediklerini de biliyoruz, X ışınlarının kullanıldığı alandaki radyologlardan duyduğunu kalkıp her şeye yayıyorlar. Arada enerji düzeyi olarak milyonlarca kat fark var modemlerdeki radyo dalgasıyla X ışınları arasında. Senin o uzman dediklerini getir bakalım hangi radyo dalgalarının ne kadar enerjisi olduğundan ve etkileşim tiplerinden haberi var mı görelim... Uzman dediklerin deprem zamanında televizyona X üniversitede profesörüm deyip çıkarılan aslında alakasız biri olması gibi olmasın? :D

Modemlerde kullanılan dalga boylarının beyin dahil olmak üzere, direkt temas halinde ısınmaya bile yol açabilecek kadar enerji düzeyi olduğunu kanıtlayabilen tek bir tane bile "akademik" çalışma yok. Yüzlerce kurum yıllar önce tersi sonuç umarak çalışmalar yaptı, hiçbiri buna ait bir kanıt ya da gözlemde bulunamadı. Televizyon kulelerindeki vericinin gücü ve dalga yoğunluğundan dolayı yakın mesafede anemiye neden olabildiğini gösteren çalışma da var, telefonların direkt teması hariç ve modemlerde yayılan dalga boyundaki radyo dalgasının bir etkiye sahip olduğuna dair tek bir kanıt yok.

Sana matematiksel bir istatistik veriyorum işte; madem ki bu radyo dalgaları beyin için zararlı, nasıl oluyor da son çeyrek asırda beyin kanseri vakaları nüfus oranına göre aynı dalgalanma düzeyinde kalıyor? 1970'lerden sonra özellikle 1994 yılından itibaren her yerden bir sürü farklı radyo dalgasına maruz kalıyorsun ve istatistikler ortada...
Senin dalga geçtiğin uzmanlar Amerikalı akademisyenler haberin olsun. Hâlâ aynı şeyleri söylüyorsun, kimse beyin kanseri olmamış da falan filan... Aynen kimse kanser olmadı, o yüzden hiçbir zararı yok. Faydalı hatta. Bu arada sen de film çektirerek vücuduna aldigin radyasyonla modemin yaydığı radyasyonu karsilastiriyorsun. Absürt olsun diye atom bombası örneği verdim ama senin algılamada sıkıntı var sanırım. Sen daha radyasyonun zararlarından haberdar değilsin. Kanser olmak sanıyorsun her şeyi. Neyse kardeş senin dediğin gibi olsun. Aynı lafları tekrar yetistiremeyecegim sana. Yazdıklarım boşluğa gidiyor çünkü. Turşuya domatese devam...

Modemden değil de evinin bitişik nizamına veya tepene getirip baz istasyonu koyarlarsa ondan kork.
Ben hemen hemen her zaman açık bırakabiliyorum bir şey olmuyor. :D

Senin dalga geçtiğin uzmanlar Amerikalı akademisyenler haberin olsun. Hâlâ aynı şeyleri söylüyorsun, kimse beyin kanseri olmamış da falan filan... Aynen kimse kanser olmadı, o yüzden hiçbir zararı yok. Faydalı hatta. Bu arada sen de film çektirerek vücuduna aldigin radyasyonla modemin yaydığı radyasyonu karsilastiriyorsun. Absürt olsun diye atom bombası örneği verdim ama senin algılamada sıkıntı var sanırım. Sen daha radyasyonun zararlarından haberdar değilsin. Kanser olmak sanıyorsun her şeyi. Neyse kardeş senin dediğin gibi olsun. Aynı lafları tekrar yetistiremeyecegim sana. Yazdıklarım boşluğa gidiyor çünkü. Turşuya domatese devam...
Kardeşim yazdıklarını lise fizik öğretmeni görse gülmekten karnına ağrılar girer. Hala bu kadar sığ düşünen, medyanın satın alıp sansasyon haber yaptırdığı sözde "akademisyen" denilen adamlara inanıyorsun vay haline! "Çip takacaklar çip çipp!!!" kafası bu. :D

Senin dalga geçtiğin uzmanlar Amerikalı akademisyenler haberin olsun.
2 farklı tezi savunan binlerce sayfa okudum, negatif tezlerin destek aldığı tek bir "akademik" çalışma yok sadece çıkarımdan ibaretler.

Hâlâ aynı şeyleri söylüyorsun, kimse beyin kanseri olmamış da falan filan...
Beyin kanseri istatistikleri ortada, madem modemlerdeki dalga boyu dediğin kadar zararlı, bu kadar yaygın kullanılıyorken o oranların kat kat artması gerekiyordu. Artmadığına göre vücut, bu dalgaların enerjisini daha deri düzeyindeyken absorbe edebiliyor demek ki. Sen hiç üniversite öğrencisi sıfatıyla ödev için Johns Hopkins, UCLA, Mayo Clinic gibi hastanelerden istatistik verilerini almak için aylarca uğraştın mı? Kulaktan dolma, sadece tek taraflı olan ve hiçbir fiziksel akademik çalışmayla desteklenmemiş hipotezlerle yazılmış şeylere "inanmışsın" ama bilim dediğin şey inançla olmuyor. Gidip kendin aylarca araştırırsın, binlerce sayfa yüzlerce istatistik kıyaslarsın. Ben 8 ay boyunca ödev için bunları yaptım da bunu savunuyorum, senin ne yapmadığını da görüyoruz burada.

Bu arada sen de film çektirerek vücuduna aldigin radyasyonla modemin yaydığı radyasyonu karsilastiriyorsun.
Sen daha radyasyonun zararlarından haberdar değilsin.
Radyologların, kendi alanlarında kullandığı dalga tipleri dışındaki dalgaların enerji düzeylerinden ve etkileşim sistemlerinden haberleri yok. Bu kişilerin yaydığı yanlış bilgiyi hepiniz hiçbir araştırma yapmadan kabul etmişsiniz. Radyasyon tamamen zararlı bir şey değil, sen sokakta yürürken bile filtrelenmiş kozmik radyasyona maruz kalıyorsun, başka radyo dalgalarının (uydular dahil) radyasyonuna maruz kalıyorsun, ışığın bile radyasyonuna maruz kalıyorsun. Senin protein yapını etkilemeyecek düzeydeki radyasyon senin için tehlikeli değil, yanındaki insanın ısısı bile senin için bir radyasyon kaynağı. Radyasyonun ne olduğundan haberin bile yok.

Doğru, Rochester'da A+ aldığım 8 aylık emeğe karşı radyasyonun zararından haberdar olmayan ben oluyorum öyle mi? :D Hayatınızda hiçbir şey yapmadan konuşmayı amma çok seviyorsunuz... Protein yapını etkilemeyecek düzeydeki radyasyon absorbe edilebiliyor. Modemlerde kullanılan dalga frekansı uzunluğu ve enerji düzeyi de bu kabiliyetimizin kat kat altında kalıyor.

Neyse kardeş senin dediğin gibi olsun. Aynı lafları tekrar yetistiremeyecegim sana.
Kardeş dediğin adam sen daha ilkokuldayken bu ödevi hazırladı. Sen kendi "inançlarınla" bir şeyleri geveliyorsun, ben ise akademik kabul almış aylar süren bir çalışmamla sana bir şeyler anlatıyorum. Sen anlamıyorsun. Odandaki o modemin senin vücuduna etkisi olduğunu kanıtlayan tek 1 tane bile "akademik" araştırma yok, bunu kanıtlamak için yapılan bütün çalışmalar sonuçsuz kaldı. Benimki de dahil... Zaten bana laf yetiştirecek durumda değilsin, benim konuştuğum perde belli, seninki belli. "Akademik" araştırma yapmayı öğrenmeden, 2 farklı tez sunan binlerce sayfalık çalışmaları kıyaslamadan, resmi istatistiklere ulaşmadan bu konuda yorum yapmanı tavsiye etmem. Böyle desteksiz oluyor işte.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı
09:05:00