MSI RX 580 ARMOR Isınma Sorunu

Ahmet42

Hectopat
Daha fazla  
  • Anakart: MSI B450M PRO vdh-Plus AM4
  • İşlemci: Ryzen 5 2600
  • Ekran Kartı: MSI Armor RX 580 8 GB
  • RAM: 16 GB Corsair 3000MHz
  • Kasa: Thermaltake V200

Sistemi alalı 1 hafta oldu. CS:GO oynarken sıcaklık değerleri 74 dereceyi geçmiyor full ayarlarda lakin PUBG oynarken sıcaklıklar 84 85 dereceyi buluyor. Aslında ben de PUBG'nin bilgisayarı daha çok zorlayacağını ve daha çok ısınacağını biliyordum ama bu kadar ısınacağını tahmin etmiyordum. Bu sıcaklıkları düşürmek için ne yapabilirim?
Kasa, monitörün bulunduğu etrafı kapalı bir masanın altında yerde duruyor ve sol tarafı ile arka tarafı kapalı yani sol tarafında 5-6 CM arka tarafında bir karış falan boşluk var sadece. Bu durum da sıcaklık değerlerini etkileyebilir mi?
Not: Kasa da 3 önde 1 tane de arkada fanı bulunmakta.
Not2: Sıcaklık, FPS değerlerine bakmak için Afterburner kullanıyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kasanız masanın üstünde dursun yoksa o 4 fanın hiç bir anlamı kalmaz üstüne üstlük 2 haftada kasanız toz dolar. Masanın üstünde denemenizi tavsiye ederim.

Kasanın yerini degistirdiginde sıcaklık değerleri değişirmi bilmem ama rx serisin de o ısı değerleri normal bence fazla kafana takmamaya çalış

Aynı karta sahibim ve PUBG'de 60 dereceyi geçtiğini görmedim. Benim kasamda aynı şekilde 3 önde 1 arkada.
Fan hızını değiştirmişsin. Yoksa otomatikte o değer imkansız. Gaming X serisi bile 60 ı geçiyor çünkü.
  • Anakart: MSI B450M PRO vdh-Plus AM4
  • İşlemci: Ryzen 5 2600
  • Ekran Kartı: MSI Armor RX 580 8 GB
  • RAM: 16 GB Corsair 3000MHz
  • Kasa: Thermaltake V200

Sistemi alalı 1 hafta oldu. CS:GO oynarken sıcaklık değerleri 74 dereceyi geçmiyor full ayarlarda lakin PUBG oynarken sıcaklıklar 84 85 dereceyi buluyor. Aslında ben de PUBG'nin bilgisayarı daha çok zorlayacağını ve daha çok ısınacağını biliyordum ama bu kadar ısınacağını tahmin etmiyordum. Bu sıcaklıkları düşürmek için ne yapabilirim?
Kasa, monitörün bulunduğu etrafı kapalı bir masanın altında yerde duruyor ve sol tarafı ile arka tarafı kapalı yani sol tarafında 5-6 CM arka tarafında bir karış falan boşluk var sadece. Bu durum da sıcaklık değerlerini etkileyebilir mi?
Not: Kasa da 3 önde 1 tane de arkada fanı bulunmakta.
Not2: Sıcaklık, FPS değerlerine bakmak için Afterburner kullanıyorum.
ctrl+shift+o ya bastığınızda çoğu değerleri görebilirsin. GPU nun fan hızı kaç birde kaç saat oynadıktan sonra 84-85 i buluyor ?

Normal değil ve RX serisi ısınan bir seri de değil. Alayı kullanıcı hatası.
Msi Armor Rx570 8GB kullanıyorum bende ısınma sorunu yaşıyorum. Eskiden ısınma sorunum yoktu. Alayı kullanıcı hatası ne demek ya? Kaçıncı seviye fanboysun sen? Amd'nin dalkavukluğunu yapmak için para mı alıyorsun? Başka türlü açıklaması yok yorumunun.

Fan hızını değiştirmişsin. Yoksa otomatikte o değer imkansız. Gaming X serisi bile 60 ı geçiyor çünkü.

ctrl+shift+o ya bastığınızda çoğu değerleri görebilirsin. GPU nun fan hızı kaç birde kaç saat oynadıktan sonra 84-85 i buluyor ?
Dediğiniz doğru fakat CSGO gibi bir oyunda bile Armor kartının 74 dereceyi bulması normal şartlarda imkansız. Full stok ayarlarda ben bile maksimum 59 dereceyi görüyorum CSGO da. Kartım ise RX 570 Armor. Kartı deli gibi ısınan insanların çoğunun kasaları kötü havalandırmaya sahip.
Msi Armor Rx570 8GB kullanıyorum bende ısınma sorunu yaşıyorum. Eskiden ısınma sorunum yoktu. Alayı kullanıcı hatası ne demek ya? Kaçıncı seviye fanboysun sen? Amd'nin dalkavukluğunu yapmak için para mı alıyorsun? Başka türlü açıklaması yok yorumunun.
Bide bu kısım var. Kendiniz bir problem yaşadığınızda size aksini iddia eden birisine hemen yok AMD fanboyu yok bilmem ne fanboyu diye saldırıyorsunuz. Yalan mı söylesin adam?

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı