Nasıl yokluktan var olduk?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Düşünemeyeceğimiz güçte bir tanrı neden şükür istesin ki? Egoist midir?
Yüce Allah şöye buyurur 'Ben bir hazineydim bilinmek istedim insanı yarattım'
Bir sıkıntınız mi var hocam? Sizleri rahatsız mı ediyoruz? Buyrun hemen yardımcı olalım.

Bu vatan şehitlerimizin kanıyla yıkanmıştır. Siz isterseniz başka bir ülkeye vize çıkartınız.
 
Bir sıkıntınız mi var hocam? Sizleri rahatsız mı ediyoruz? Buyurun hemen yardımcı olalım.


Ne sıkıntısı birader bir şey mi yazmışım. Ne kadar ateist var demişim yalan mı? Ben senin bir şeye inanmayışına bir şey dememişim ki neden böyle durduk yere polemik çıkarmaya çalışıyorsunuz anlamıyorum ki.
 
Kendi irademiz ile bazı kavramları algılayamayabiliriz. "Yokluk var edilebilen bir şey değildir." Belki bu doğru değil, bilemezsiniz.

Şu yazdığımı bir daha okuyun;

Bende bunu diyorum. Örnek olarak gelecekten bir eşya gelse bizim bilmediğimiz bir şey biz o eşyayı kendi bildiklerimizle yorumlamaya çalışırız halbuki o eşya bizim düşündüğümüzden daha farklı bir teknolojiye sahip.
 
2 Büyük deprem olsa Allah'a ibadetlerini aksatmayacak tiplerdendir çoğu.
Hayır hocam. Depremin sebebinin tektonik hareketler olduğunu, fay hatlarinin birbirine çarpması sonucu kırılıp yaydıkları şok dalgasi kaynaklı yaşandığını bilecek kadar akıllıyız. Siz 'gunahlariniz' kaynaklı Tanrı(?)'nın size ceza olarak gönderdiğini düşünün. Zaten cehennem yok muydu bunun için sonsuz azab olan?
 
Bir sıkıntınız mi var hocam? Sizleri rahatsız mı ediyoruz? Buyrun hemen yardımcı olalım.

Evet sıkıntı var gidin ne düşünüyorsanız düşünün bizi ilgilendirmez. Ve şöyle konuların da onaylanmamasindan yanayim.
 
Islama veya başka bir dine inanmıyorum, kendisine ibadet etmemizi isteyen, etmeyince cezalandıran, merhametliyim diyip %80 nufusu cehennemde yakacak olan, Kadınların şahitliğine inanmayan....... bir dine inanmak bana güç geliyor.

Burda kimsenin dinine bir saldırı veya kötü niyetli bir girişimde bulunmuyorum kendi fikirlerim ve kendi çıkarımlarım. Yoruma eleştiriye açığım.
😂 😂 😂 😂 Sen bu bahsettiklerinin islam olduğunu mu sanıyorsun? Kim öğretti bu yanlış bilgileri sana? Hayır yani kendin acaba doğrusu nedir diye açıp okuyup araştırıp bilgi sahibi olmuş biri misin ki gelip burada yaratıcı %80 i cezalandıracak kadınların şahitliğine inanmıyor falan fişman bol keseden sallıyorsun? Sana bunları açıklardım ama inanki peygamber değilim ve bana da kimse açıklamadı ben kendim araştırıp öğrendim gerçekleri, ama seni şu konuda aydınlatayım bari belki sevaba girerim. Kadınların şahitliği islamda geçerlidir. Ama o zamanın şartlarında arap kültüründe değil kadının şahitliği kadın insan yerine bile konmuyordu. Dolayısıyla tamamen başka bir inanca mensup insanların tüm inançlarını hop 1 günde değiştiremezsin, kim olursan ol. O zamanki yasalara göre peygamber insanlara herşeyi tatlı tatlı yavaş yavaş empoze ederek uyum ve güven içerisinde doğruluğu ve demokrasiyi sağlamak amacı ile öce 3 kadının şahitliği sonra 2 1 derken günümüzde bir islam ülkesi olan Türkiye'de 1 kadının şahitliği tamamen yeter ve artar hale gelmiştir. E şimdi türkiyenin %80 ne o zaman ? Senin bu yukarda bilgisizce saydırdıklarına göre islam kafa kesen kadını insandan saymayan ölenlerin %80 i cehenneme atan bir yaratıcıya sahip. Sana teelvizyonlarda ve sosyal medyada öğretilen yanlış ve tamamen islama aykırı bilgilerle gelip burada birşeyleri savunma derdine düşme, git adam akıllı eğitimini yap öğren öyle gel konuşalım karşılıklı.





Çırak Foma, ustası Rublev’e, “Ben maviyi herkesten daha iyi görüyorum.” der. Bunun üzerine Rublev de “Sana artık bir şey öğretemem çünkü sen her şeyi bildiğini sanıyorsun.” diye karşılık verir.

Becerisini kutsayan kişi kendini bilgiye kapatmıştır

HUMAN ONLY
 
Yüce Allah şöye buyurur 'Ben bir hazineydim bilinmek istedim insanı yarattım'

Bu vatan şehitlerimizin kanıyla yıkanmıştır. Siz isterseniz başka bir ülkeye vize çıkartınız.
Milliyetçilik? burası o şehitlerin kanıyla kurulmuş olan bir SEKULER devlettir. Dininizin kanunlariyla yaşamak istiyorsaniz başka devletlerde yaşayabilirsiniz :)
 
Kendi irademiz ile bazı kavramları algılayamayabiliriz. "Yokluk var edilebilen bir şey değildir." Belki bu doğru değil, bilemezsiniz.

Şu yazdığımı bir daha okuyun;
Tanrının varlığı/yokluğu hakkında bir yorum yapmadım. Ben felsefe üzerinden konuşuyorum. "Yokluk var edilebilen bir şey değildir." benim çıkarımım değil.
 
Hayır hocam. Depremin sebebinin tektonik hareketler olduğunu, fay hatlarinin birbirine çarpması sonucu kırılıp yaydıkları şok dalgasi kaynaklı yaşandığını bilecek kadar akıllıyız. Siz 'gunahlariniz' kaynaklı tanrı(?)'Nın size ceza olarak gönderdiğini düşünün. Zaten cehennem yok muydu bunun için sonsuz azab olan?

Helak olan kavimler? Mesela deli gibi savundukları LGBT.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Geri
Yukarı