Ne zaman güzel bir ülke olacağız?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Hiçbir yere kadar iyi değildi. Milleten 10 alıp 1 verdiler hiçbir zaman verdiğimiz verginin karşılığını alamadık yaşadığımız ülkenin tadını çıkaramadık. Tabi zengin doğarsan işler değişir.
2002-2012 arasında Türkiye'nin durumu gayet iyiydi. Şu an kaç yaşındasın bilmiyorum ama 1990'ların sonunda veya 2000'li yıllarda doğan birisine sor hangi zamana gitmek istersin diye. Sana 2000-2010 yılı arasında bir tarih söyler. Çünkü o zamanlar dolar ve TL neredeyse eşit durumdaydı. Ekonomi iyiydi. Ama şimdi ekonomi batmaya doğru yol alıyor.
 
Avrupa'yı örnek almadığımız ve bu zihniyetinde değişmediği sürece olamayacağız. Zihniyetin değişmesi için de yabancılara da hitap eden bir ülke olmalıyız ki onları ülkemize çekebilelim. Böyle böyle farklı milletler de gelmeye başlayacak ve zihniyet olarak daha da ilerleyeceğini düşünüyorum.
 
Hükümet değişikliği yeterli olur büyük ihtimal (10 yıl öncesine dönsek bile çok iyi olur) veya çok büyük bir teknoloji bulup bunu satarsak-kullanırsak yine çok olumlu gelişmeler yaşarız. Bu arada yok coğrafi konummuş, yok halkımızdan dolayıymış, asla güzel bir ülke olamayacakmışız falan siz sütünüzü içip uyusanıza ballarım benim bu tür konuşmaları bilgili arkadaşlara bırakalım. Toplumu karamsarlığa düşürüp ülkenin geleceğini kurtarmak isteyenlerin düşüncelerini yıkmanız, burada dalga geçtiğiniz insanlarla aranızda büyük bir fark olmadığını gösteriyor. Siz Diğer ülkelerin coğrafyasının çok iyi olduğunu veya insanının çok mu akıllı olduğunu düşünüyorsunuz? Ahh yavrularım benim..
 
Çalıştıkça. Çalışmayana ekmek yok. Kötü bir ülke mi? Hayır. Potansiyeline göre kötü bir yerde mi? Evet. Bunu değiştirmek bizim elimizde mi? Evet.

Peki değiştirmek istiyor muyuz?

İşte bunun cevabını vermeli insan. Kendinizi geliştirdikçe, bu ülkeye de bir şeyler katmaya başlamış olursunuz. "Güzel bir ülke" kavramı öznel olmakla beraber, coğrafyaya göre değişen bir kavram.

1000 yıl önce. Fazla tarih dizisi izliyorsun anlaşılan. Gerçeklik algısı sıfır.

1000 sene önce bu topraklarda yoktun bile. Eleştiriyorsun ama eleştirdiğinden farksız değilsin sanki?
 
Ne Avrupa'yı kurtuluş olarak göreceğiz, ne Doğu'yu kurtuluş olarak göreceğiz. Türk milleti olarak bu medeniyetlerin iyi yanlarını aldığımızda güzel bir ülke olacağız :)
 
Yaşın maksimum 14 o yüzden cahil ile tartışmaya girmiyorum :)

O muhabbet geldi zaten.

Akıl yaşta değil, baştadır. Kimsenin kimseye yaşı küçük diye cahil vb. hitablarda bulunmaya hakkı yoktur. Bende 16 yaşıma gireceğim. Aslında Umut'un yazdığı cümle çok haklı bir cümle. Hep vergilerimizi alıp bizde hiçbir iyilik yapmadılar uzay ajansına yatırım yaptılar neymiş " Ay'a ayak basacağız" tabi basarız fakat nerede biliyor musun? R Ü Y A M I Z D A.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Geri
Yukarı