Neden Android'ler iOS kadar ileriye dönük ve güçlü olamıyor?

Benim anlamadığım bir konu. Neden Android telefonlar iOS kadar ileriye dönük ve güçlü olamıyor? Mesela ben 2017 yılında Casper VIA M3 aldım. İçerisinde Android 7 var. Ama ben bunu Android 10'a yükseltemiyorum. Ama 2017 yılı içerisinde iPhone 7 alan biri. Bu gün iOS 14 terfi edebiliyor. Ama ben yıllar öncesi Android'de kaldım. Google Play'de adam akıllı yeni çıkan oyunlar, uygulamalar gözükmüyor. Cihaz sürümü ile uyumlu değil diyor. İğrenç bir şey. Aynı zamanda kamera olayı. Sözde 2 tane arka kamerası olan P Smart 2019. ama 5 yıllık iPhone 6 daha iyi çekiyor. Hem de bana göre daha seri hareket eden bir telefon. Yani ben öyle gözlemledim. Kağıt üzerinde 1 GB RAM var. Ama telefon kaymak gibi akıyor. O ara sayfalarda, uygulama geçişlerinde yap gibi telefon.
Birisi Android, diğeri iOS. Ne bekliyordun? Her ne kadar Google geliştirse de açık kaynak, Linux tabanlı bir işletim sistemiyle Apple'ı karşılaştıramazsın.

Sorunun telefon modeliyle alakalı olduğunu sanmıyorum. İşletim sistemlerinin performansıyla ilgilidir.
 
Soru yanlış bir varsayım üzerinden gittiği için hatalı. Android cihazların iOS cihazlara göre daha ileriye dönük ve güçlü olduğunu düşünüyorum. Ben iPhone kullanmıyorum. Evde 6S ve SE 2020 kullanan var. Ben de geçtiğimiz yaz GM5 Plus telefonumu Note 10 Lite ile değiştirdim. Her cihazı da deneyimleme fırsatım oldu. iPhone 6S her ne kadar güncelleştirmelerini almaya devam etse de stabiliteden ve hızdan çok şey kaybetti.

GM 5 Plus cihazım en son yanlış hatırlamıyorsam 2018´in sonlarında güncelleştirme almıştı. Giriş seviyesi bir cihaz olmasına rağmen iPhone´dan çok daha az baş ağrıttığını söyleyebilirim. 6S´den önce de 4S ve 3GS cihazları da kendim kullanmasam da yakınlarım kullandı ve onların kullanması nedeniyle ben de deneyimledim. Onlarda hız ve stabilite sorunları çok ama çok daha kötüydü.

Apple cihazları kasıtlı bir şekilde yavaşlattı ve bu yüzden mahkemelerle boğuştu. Cezalar da aldı. O yavaşlıkları hem 3GS, hem 4S, hem de 6S´lerde ben de hissettim. GM 5 Plus kusursuz olmasa da hızdan bir şey kaybettirmedi bana. Apple davayı kaybettikten sonra gelen güncelleştirmeler ile 6S cihazda düzelmeler oldu. Bu da bunun Apple tarafından kasıtlı bir şekilde yapıldığını zaten kanıtlıyor.

SE 2020 ve Note 10 Lite aynı anda alındılar. SE 2020 şimdiden şarj konusunda mutsuz etmeye başladı bile. Apple cihazları zaten sevmiyorum ancak haksızlık edemem. Hız konusunda SE 2020´nin şu anlık bir sorunu yok fakat 6S Plus da ilk kez alındığında böyleydi. Bakalım ilerleyen yıllarda sıkıntı çıkaracak mı?
 
Fiyatı denk olan Android veya IOS cihazlarda bariz farkın olması imkânsızdır. Gidip Casper'ın giriş seviye telefonu ile iPhone 7'yi kıyaslamanın mantığı yok.

İkinci olarak da Apple markası tüm ürünlerinde belirli bir kalite ve performansın üzerinde üretim yapıyor. Bu seviye için denk ürünlerle mukayese edilmeli. Adil ve doğru sonuç için.
 
O kadar para ekosisteme veriliyor telefonda bir sekme açarsın MacBook'una gelir veyahut pages de iPad Pro da yazı yazmaya başlarsın anında IPhone'a gelir iPad de çizim yaparsın anında MacBook'a aktarırsın ben grafik tasarımla ugraşıyorum ve Apple ürünleri bana büyük kolaylık sağlıyor aralarındaki etkileşim muazzam. Bu arada ben şahsen 3 senede yavaşlayan Apple cihaz görmedim.

Bende MacBook almak istiyorum ama Android cihaz kullanıcısıyım. Sizce iPhone olsa ne gibi artı veya eksileri olur?
 
Öncelikle her iki ekosistemin cihazları da kendine göre iyidir ve ben Android tarafını tutuyorum en küçük örnekten bahsedersek A14 işlemciye 60 Hz ekran koymuşlar 😂😂 AnTuTu'dan 668.600 puan alan cihaza 60 Hz ekran koymuşlar yahu 😂😂
 

Geri
Yukarı