Neden crack oyuna bu kadar karşısınız?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Grand Theft Auto serisinin yavaş ilerlemesine sebep olan durumdur ki Crysis 2 daha çıkmadan korsan olarak sürüldü diye biliyorum. Oyun yapımcıları gecesini gündüzüne katıp en iyi şekilde kaliteli oyun çıkarmaya çalışırlar, bunun sonucunda da verdikleri emeğin karşılığını isterler. Sizin o oyunu orijinal olarak temin etmeniz (güncellemeyi ve desteği bir kenara bırakalım) insani bir davranış olacaktır. “Bizim korsan olarak temin etmemiz onlara zarar vermez, o zaman pahalıya satmasınlar oyunu.” gibi söylemlere şu cevabı vermek doğru olacaktır: Biraz empati kur, o kadar emek sarf ediyorsun ve sonucunda para istiyorsun fakat ne idüğü belirsiz bazı insanlar senin yaptığın oyunu korsan temin edip emek hırsızlığı yapıyorlar. Sonra da oyunla ilgili bir sorun çıktığında (örneğin giriş esnasında hata verebilir) bu sefer de yapımcılara sövüyorlar neden hatalı oyun yaptınız diye. Eğer o yapımcılar zarar görmeyecek olsa zaten ücretsiz kategorisi altında dağıtırlar oyunu.
 
Bazı kişiler duyar olarak nitelendirebilir ama bu oyunlarının yapımına aylarca zaman harcanıyor. Adamlar vakti zamanı gelince indirimini de yapıyor. Bu yüzden almak en doğrusu. Ben zamanında Skyrim'i bir süre crack oynadıktan sonra emeğe saygı diyerek oyunu indirimde satın almıştım. Denemek için crack indirip beğenirsen almak da bir seçenek bence. Ki böyle bir duruma da gerek yok çünkü 2 saat deneyip iade edebilme seçeneğin de bulunuyor.
 
RDR2'nin yapımı 950+ Milyon Dolar tuttu, ve bu oyun şu an 300-400 TL arası satışa sunuldu. Şimdi şöyle birşey demişsin;
"Koy 50-60 liradan herkes faydalansın."
O adam o oyunu 60 liradan satsa, bu adam kendi zararını nasıl karşılayacak? Ben tutup "Gidin 400 liradan alın." demiyorum. Sadece bu fiyatlandırmaya kazık demeyin.
Bir de 1000 kişi çalışan var diyorlardı :D İyi sallamışlar sanki tarihi film çekiyorlar. Maliyeti yükseltmek için şişirilmiş bir rakamdan ibaret olduğunu aşikâr
 
Aaa ben birşeyi unuttum:
Ben bu kadar edebiyat kastım ama odamda arkadaşımdan çaldığım The Last Of Us duruyor 😂😂😂.
 
FECAF4D8-A150-4E6B-A7E4-A90D645AC308.jpeg
 
Oyunların pahalı olmasının sebebi yapımcı firmalar değil. Ülkemizdeki vergilerin çok yüsek olması ve para birimimizin dolar karşında zayıf kalması. Korsan olayına gelince ben sinema dizi sektöründe prodüksiyon amirliği yapıyorum. Günümüzde en düşük sinema filmi bütçesi 700-800.000 TL yüksek bütçeli filmler 20.000.000 TL civarlarına kadar çıkıyor. Bu çekmiş olduğumuz sinema filmi sinemada izlenmeyip korsan CD ile evlerde izlendiği zaman iş veren yapımcı firma inanılmaz zarar ettiği için başka proje çekemiyor. Hal böyleyken bizde iş bulmakta zorlanıyoruz. Oyunlar içinde bu böyle.
 
Yıllar önce kötünün iyisi bir bilgisayara sahip ama parası pek olmayan biriyken korsan oyuna ben de hayır demiyordum. Çünkü oynamak istiyordum. Bir vakitten sonra bazı etik kavramların ne anlam ifade ettiğini daha iyi fark edince orijinal almaya özen gösterdim. Maddi durumum yetersizse de almıyordum. Sonuçta bir işe emek harcayan ve bu emeğin karşılığını alması gereken insanlar var. Empati yapıldığında ben de X bir oyun şirketinde çalışsam ve yapım aşamasında bulunduğum bir oyun; korsan olarak yayılsa, büyük kitlelere ulaşsa ancak kazancımız düşük olsa baya tepki gösterirdim.
 
Bakın crack oyunlara fazla karşı değiliz ama crack oyun oynuyorsanız o oyunu paranız olduğunda satın alın ki yapan ekibe emeğinin karşılığını verin.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Geri
Yukarı