Neden Dinlerde Kadın Değersizleştiriliyor?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Hatice ile evliyken benim bildiğim başka kadınlarla evlenmedi ama o öldükten sonra evlendi. Cariyeleri vardı Hatice zamanında da. Hatice güçlü bir kadındı kolay değildi onun üstüne kuma getirmek.
Benim bildiğim sahiplendiği veya sahip çıktığı bütün kadın ve şehit eşleri ile dini nikahlıydı. Başka türlü çünkü kendi evinde tutamazdı mantıken.
Avesta'yı oku, şaşırıp kalırsın. Hala bu dini benimseyenler var ama yaygın değil elbet. Yahudiler mi yok etti, Müslümanlar mı bilemiyorum. Bana sanki Müslümanlar bunlara darbe vurdu gibi geliyor ama emin değilim açıkçası.
Bir döneme kadar İran ve Babil bölgesinde dayandı ama sonra ya yok oldular ya da çok az kaldılar.
Ben şundan emin olamadım. Birkaç ayet kadına önem veriyor, birkaç ayet ise kadını küçük görüyor doğru mu anladım?
Yorum farkı maalesef. Kur'an çok fazla farklı yorumlanıyor. Çünkü tek dilde ve bu yorumu karmaşıklaştırıyor.
 
Konudan bağımsız olarak @BERWAR senin ekonomik düsturun nedir? Hangi ekonomik fikrin çözüme dair olduğunu düşünüyorsun?
 
Kafamda hala soru işaretleri var. Sonuç olarak kadın değersiz mi görülüyor? Genelin '' kadını eşit gösteriyor'' olarak yorumladığı ayetler sizce yanlış mı yorumlanıyor? Arkadaş yukarıda ayet ve hadis yollamıştı sanırsam. Örnek verebilirmisiniz yorumlama hakkında.
 
Kafamda hala soru işaretleri var. Sonuç olarak kadın değersiz mi görülüyor? Genelin '' kadını eşit gösteriyor'' olarak yorumladığı ayetler sizce yanlış mı yorumlanıyor? Arkadaş yukarıda ayet ve hadis yollamıştı sanırsam. Örnek verebilirmisiniz yorumlama hakkında.
Kendin oku, kendin yorumla, başkasının fikri ile yola çıkma. Başkasının fikrinden yararlan ama sadece yararlan, etkisi altına girme.
 
Evet ben yorumladım şahsen ama başkalarının da yorumumu merak ediyorum.
Başkalarının yorumlarını merak etmen onların düşüncesinin altına girmene sebep olabilir. Bence bir ibrahimi dine mensup olmayan insandan bu tür şeylerde yorumlarını bekleme.
 
Ayetlerden ziyade dini yaşama göz atarsak maalesef bu doğru değil. Cenneti müjdelemesi için 3-4-5 kadınla evlenmek veya köleleştirmek ne kadar doğru? İslamiyet ya da başka bir din kadını korumuyor maalesef.
1 - Şimdi güzel kardeşim, Din'i ve Kuran'ı bilmediğin için burada böyle konu açıyorsun önce okumak ve araştırmak lazım.
2 - İslamiyetten önce evlenme sınırı yoktu sayısızdı ve İslamiyet bunu 4'e indirdi fakat 1'i tavsiye etti.
3 - Kesinlikle Din'imiz de Kadın & Erkek ayrımı yoktur. Her iki cinsin de farklı görevleri vardır.
4 - Kadın erkeğinin evinin ve çocuklarının hizmetçisidir, Erkek ise evinin eşinin ve çocuklarının uşağıdır. ( Not : Öyle köle maanasın da felan değil terse çekmeyin :) )
5 - Cennet ile müjdelidir.
6 - Kadın'a saygı olmasaydı Peygamber efendimiz ( S.A.V ) kızı odaya girdiğin de saygıdan ayağa kalkmaz idi.
7 - Yine Peygamber efendimiz ( S.A.V ) değer verilmeseydi kendinden yaşça büyük kadınlar ile evlenmezdi.
8 - “Kadınlar hakkında -birbirinize- iyi tavsiyeler de bulunun. Çünkü kadın kaburga kemiğinden yaratılmıştır. Kaburganın en fazla eğri olan tarafı onun üst kısmıdır. Bu sebeple, eğer onu doğrultmak istersen kırarsın, yok eğer kendi halinde bırakırsan eğri olmaya devam eder. Öyleyse kadınlar hakkında -birbirinize- iyi tavsiyeler de bulunun / birbirinize onlara iyi davranmayı tavseiye edin. (Buhari, Enbiya,1; Müslim, Reda’, 61, 62)”
Önce araştır, Önce Kuran oku, Sonra aklında ki pürüzler gitsin.
Umarım yeterli olabilir.
 
Son düzenleme:
Kafamda hala soru işaretleri var. Sonuç olarak kadın değersiz mi görülüyor? Genelin '' kadını eşit gösteriyor'' olarak yorumladığı ayetler sizce yanlış mı yorumlanıyor? Arkadaş yukarıda ayet ve hadis yollamıştı sanırsam. Örnek verebilir misiniz yorumlama hakkında.
Araştır:) Yani tek kaynak veya yanlı kaynaklara değil geneli incele bence. Mesela bir İncil'e bakıyorsun Mecdelli Meryem fahişe oluyor bir İncil'e bakıyorsun Mecdelli Meryem yoldaşı oluyor:) Gerçeğe nasıl karar vereceğiz?

Madagaskar'da bir ağaç devrildi desem sence devrilmiş midir? Belki evet belki hayır. Çünkü orda yoktuk:) Dini konular da böyledir maalesef. Kesin kanı veya kanıtlar bulmak imkansızdır bence.
 
Ben şundan emin olamadım. Birkaç ayet kadına önem veriyor, birkaç ayet ise kadını küçük görüyor doğru mu anladım? Küçük gördüğü ayetlere rastlamadım.
Değer verseydi cariyelik diye bir şey olmazdı, kadını dövün gibi ayetler olmazdı, iki kadının şahitliğini bir erkekle bir tutan olmazdı. Sırf bunlara bakmaya gerek yok, şeriat ile yönetilen ülkelere bakman yeterlidir.

Mesela aynısı hristiyanların bağnaz mezheplerinde de var. Sadece İslam değil. Suudi Arabistan'ın resmen Amerika şubesi var kırsallarında.
Hristiyan mezhepleriyle ilgim yok açıkçası. ABD halkı çok bağnaz bunu biliyorum.😀

Benim bildiğim sahiplendiği veya sahip çıktığı bütün kadın ve şehit eşleri ile dini nikahlıydı. Başka türlü çünkü kendi evinde tutamazdı mantıken.
Olabilir, göz gezdirmem gerek, B12 eksikliği hafızamı kötü yönde etkilemiş, eskisi gibi pek hatırlama kapasitem yok.

@Andar Han Bir dini benimseme ihtiyacı hissetseydim akla mantığa uygun tek din bana göre Zerdüştlük. Ülkeler din yerine bilime önem vermelidir, gelişmiş bir ülke istiyorsan bilimle var olsun dinle değil maalesef. Yani kısaca devletlerin dini olmamalıdır.

Sonuç olarak kadın değersiz mi görülüyor?
Elbette, bunu bilmek için kahin olmaya gerek yok.

1579905955755.png


1579905967771.png


1579905991116.png
 
Ben şahsen Kuran-ı Kerim'in doğru bir kaynak olduğu düşüncesindeyim. Birçok alim(onlarca hatta yüzlerce) bir araya gelip ezberlediği ayetleri(ayetten kastım bütün kitap yani Kuran) doğrulamak suretiyle kitap haline getirirmiş Kuran'ı. Yani herkes ortak bir kanıya ulaşır ki bu ortak kanı yüzlerce alim tarafından onaylanır ki yanlış olması neredeyse imkansız. Ama maalesef de Kuran yanlış yorumlanabilir.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Geri
Yukarı