Neden herkes iPhone alıyor?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ve cidden ben de sıkıldım her iPhone kullanan kişiye, o telefona 60-70 bin lira vermiş gibi muamele edilmesinden. Benim yengem evde örgü örerken iPhone 6'sından dizi izliyor ne suçu var kadının? Popüler kültürün kölesi mi o da?
Aynen öyle. Iphone 11 kullanıyorum 17.000 TL olduğu zamanlar almıştım.
 
İnsanların tercihine saygı duymayarak cahil olan siz oluyorsunuz. Herkes android almak zorunda değil. Üstelik android aldıktan 1-2 yıl sonra kasmaya donmaya başlıyor hemen ancak apple’ın böyle bir sıkıntısı yok. Çünkü işlemcisi kat kat daha iyi birçok markadan.
Nerede kasmaya başlıyor. Giriş seviyesi bir Samsung kullanıyorum 4 yıldır en ufak kasma yok.
 
Ya laf temsili 70 bin dedim. 70 bin dediysem sadece Iphone 14 demek istemedim, diğer Iphone'ları da ama siz anlamak istemiyorsunuz.

Bakın hocam son kez söylüyorum 70 bin liraya iPhone 14 harici telefon yok. Diğer iPhone'lar yarı fiyatına veya biraz daha pahalı yarı fiyatından.
 
Nerede kasmaya başlıyor. Giriş seviyesi bir Samsung kullanıyorum 4 yıldır en ufak kasma yok.
A30s telefon kullandım 3 sene boyunca. Telefon bir süre sonra 2 3 dakikada açılmaya başladı.
 
Sana göre şu iki cihazın çektiği fotoğraflar eş değer yani?
Oldukça komik bir benzetme. Çünkü alakaları yok.

Diğer değindiğin konulara cevap vermeyeceğim çünkü onları zaten hepimiz biliyoruz. Ayrıca kamera ihtiyacı olan kamera alır, telefon ihtiyacı olup bunun yanında kamerasının da iyi olmasını isteyen birisi 14 Pro Max alır. Aradaki farkı anlamadan lütfen yorum yapmayın. İkisi farklı şeyler. Kamera için telefon değil kamera alınır.

Katılıyorum fakat ülkemiz şartlarında maalesef kimse lenslere bu kadar para vermez.(zengin kesim hariç.) Ayrıca bu kişinin tercihine kalmış siz öyle diyorsunuz diye bir başkası kamera almak zorunda değil. Yani bu konu hakkında kesin bir dille konuşmanız çok hatalı kalıyor.
 
Güvenilir, değer kaybetmiyor ve şık. iOS gibi bir nimete sahip artı olarak ekosistemi mükemmel çalışıyor. Türkiye'de pahalı olması bir şey değiştirmiyor.

Kimin bir telefona ne kadar verdiği kimseyi ilgilendirmez, "şu şu kadar vermiş" diye tavır alıp nitelikli eleştiri yaptığını sanan hocalarım büyük yanılıyorlar. Kimseyi ilgilendirmiyor neye ne kadar verdikleri. Her iPhone kullanıcısı cahil değildir, Android kullanan da fakir veya fukara değildir.

Keyfi istemiş kullanmış, size ne? Ya da bana ne? Kime ne? Basit bir konuda bile görüş paylaşıp birbirinize saygı duymayı öğrenemiyorsunuz hocalarım. Efendiliğiniz ile herkese örnek olmalıyken yersiz kavganızla tansiyonu arttırıyorsunuz 🙂.

Taraf tutar gibi, takım tutar gibi bir marka tutuyorsunuz ve karşıt görüşleri gördüğünüz zaman boş yere, tutarsız ve "haksız" olarak aşağıladığınızı zannedip kendinizi haklı veya üstün görüyorsunuz, çok yazık. Hiçbir markanın veya ideolojinin kölesi olmayın; özgürce yaşamayı öğrenip, hangi marka hangi model ihtiyacınızı karşılıyorsa ona yönelmeye başladığınız zaman daha seviyeli bir çıta görebiliriz.

Ama maalesef ki şu an niteliksiz ögeler ile pekiştirilip söylenen "eleştiri" adı altında aşağılamalar çok çocukça geliyor. Her iki taraf da efendi olmayı öğrendiği an o zaman bir şeyler katabilirsiniz birbirinize. Yoksa şu an da iki çocuk tarafının kavgasını izliyoruz. Lütfen böyle yapmayın ve kendinizi sorgulayın 🙂.

Bunu okuyan okumayan herkese selam, seviliyorsunuz.
 
Son düzenleme:
Android tarafından fiyat performans en ucuz cihazlardan biri S20 FE mesela, 3 yaşında telefon. Bırakın artık Android kasıyor palavralarını.

Yeter vallahi ya her Android kullanan fakir, her iPhone kullanan da cahil değildir.

S23 Ultra da Android, J7 Prime da Android.

İkisini de aynı kefeye koyup kasıyor diyen de...

Ama S23 Ultra vs 14 Pro Max gibi kapışmalarda ikisini de denemeyip Xiaomi kullanarak Android daha iyi diyen ekmek kafalılar var. Adaletli ve bizim sözümüzü dinleyen ve saygı duyan herkese saygımız ve güzel sohbetimiz var zaten. Ayıptır söylemesi her gün Android daha iyi deyip IPhone'yi gerçekte 1 kere görmemiş beyinsizler var. Diyoruz o bu var, adam diyor bana ne Android kraldır.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yeni konular

Geri
Yukarı