Neden Linux kullanıyorsunuz?

Oyun oynamak da sorun değil ki artık. Işinizi halledip sonra çok rahat eğlence ihtiyacınızı karşılayabilirsiniz. Çok geniş bir yelpazede oyunlar çalışıyor. Cinnamon DE'si hariç input lag ve sistem gecikmesi sorunları kalmadı. DXVK'ya eklenen senkron olmayan gölgelendirme derlemesi gibi ek işlevlerle FPS dalgalanmaları yok denecek kadar az. Artık Steam'dan oyun alırken çalışacak mı diye bakmıyorum bile. Oyna'ya basınca çalışıyor. Hala eksikler vardır illa ki ama çok iyi yere geldi. C# ve .NET geliştiricisi değilseniz ana cihazınızda da Linux için bir şans verebilirsiniz.

Ben hala WoW, Diablo, heroes3, might and magic 7 oynuyorum malesef :)

Ben hala WoW, Diablo, heroes3, might and magic 7 oynuyorum maalesef :)
Battle.net ha? :) Spencer'ciğim lütfen şunları da önce Microsoft mağazasına, sonra da Steam'a getir. Bir şey olmaz, illa ki harici ekran kartınız vardır? QEMU ile passthrough yapmak? VT-d ve AMD-Vi ile overhead yok denecek kadar az. Tabii ekmeğinizi bilgisayardan kazandığınız için tinkering ile uğraşmak ister misiniz orası kişisel tercihiniz. O zaman bir şey diyemem.

Battle.net ha? :) Spencer'ciğim lütfen şunları da önce Microsoft mağazasına, sonra da Steam'a getir. Bir şey olmaz, illa ki harici ekran kartınız vardır? QEMU ile passthrough yapmak? VT-d ve AMD-Vi ile overhead yok denecek kadar az. Tabii ekmeğinizi bilgisayardan kazandığınız için tinkering ile uğraşmak ister misiniz orası kişisel tercihiniz. O zaman bir şey diyemem.

Yok, calistigim cihazda ext GPU kullanmadan ( sistemi gereksiz isitan ve enerji tuketen component ) isimi gorup sadece oyun oynadigim cihazda kullanmak daha mantikli geliyor.

Eh, o zaman da o cihazda da hic takla atmadan windows kullanmak en mantiklisi oluyor.

Zaten cani burnunda makinenin :)

1690306527763.png

Yok, calistigim cihazda ext GPU kullanmadan ( sistemi gereksiz isitan ve enerji tuketen component ) isimi gorup sadece oyun oynadigim cihazda kullanmak daha mantikli geliyor.

Eh, o zaman da o cihazda da hic takla atmadan windows kullanmak en mantiklisi oluyor.

Zaten cani burnunda makinenin :)

Eki Görüntüle 1876390
Yüksek seviye dillerin kuyruk acısı, asla kullanmam alternatifi varsa. 64 lazım size. :)
Yazmaya da tenezzül etmem. Berbat bir deneyimdi. Sadece örnek olsun diye bırakıyorum;

Ekran Görüntüsü - 2023-07-25 20-36-41.png

Aynı uygulamanın C# ve C portu arasındaki farkları. 100 kat bellek farkı var, aynı işi yapıyorlar ve ikisinin de birbirinden işlev bakımından hiçbir eksiği yok. Genel olarak yazması ve memory-safe sağlamak çok daha zor ama o performans farkı noktayı koyuyor. İdealde çok mümkün değil ama her şeyi yazmak ama olsun, low level programming > her şey.

Son düzenleme:
Yüksek seviye dillerin kuyruk acısı, asla kullanmam alternatifi varsa. 64 lazım size. :)
Yazmaya da tenezzül etmem. Berbat bir deneyimdi. Sadece örnek olsun diye bırakıyorum;

Eki Görüntüle 1876393

Aynı uygulamanın C# ve C portu arasındaki farkları. 100 kat bellek farkı var, aynı işi yapıyorlar ve ikisinin de birbirinden işlev bakımından hiçbir eksiği yok. Genel olarak yazması ve memory-safe sağlamak çok daha zor ama o performans farkı noktayı koyuyor. İdealde çok mümkün değil ama her şeyi yazmak ama olsun, low level programming > her şey.

Aynen oyle. Bu noktadan sonra istesem de yazamam low-level ile, proje almis yurumus, gecmis olsun :)
Parca parca bolup yazilabilir o da zor.

Tam adamina denk geldin diyim o zaman.

Divinity OS2'de Red Prince mainlememiştim ben ama partimde kesin vardı. Çok güzel yazılmış karakter.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı