Neden Linux kullanıyorsunuz?

Windows'tan da 10 kat daha stabil çalışıyor, saçma sapan sizi uğraştıracak sorunlar teşkil etmiyor.
Ayrıca Linux'ta uygulamaların sadece kodla kurulduğu yanlış.

10 kat daha mı stabil? Uğraştıracak sorun yok mu? Z3735G ile Q4OS kurdum RAR veya tar.gz uzantılı dosyayı açacak uygulama yok arkadaşta. Yükleyeyim dedim 2 dakika komutla illallah ettirdi arkadaşın kendisi. 4 GB altı RAM'la çalışacak işletim sistemi ne Linux ne de Windows tarafında kalmadı gibi bir şey artık olanlarda stabil değil. Hafif olayım derken stabiliteyi yok etmiş Linux dağıtımları.

10 kat daha mı stabil? Uğraştıracak sorun yok mu? Z3735G ile Q4OS kurdum RAR veya tar.gz uzantılı dosyayı açacak uygulama yok arkadaşta. Yükleyeyim dedim 2 dakika komutla illallah ettirdi arkadaşın kendisi. 4 GB altı RAM'la çalışacak işletim sistemi ne Linux ne de Windows tarafında kalmadı gibi bir şey artık olanlarda stabil değil. Hafif olayım derken stabiliteyi yok etmiş Linux dağıtımları.
Dostum Q4OS tamamen minimallik icin gelistirilmis bir dagitim.
Ornek olarak Mint veya Fedora'da cift tiklama ile acabilirsin tum compressed dosyaları.
4GB alti ramle calisacak sistem kalmadi mi?
@Bayram Tempest
2GB Ram ve 32GB depolamaya sahip sistemim Artix Linux ile gayet stabil bir sekilde calisiyor. Bosta yaklasik 250-300 arasi ram kullaniyor.

Çoğu dağıtımda RAR veya tar.gz dosyalarını açacak uygulamalar varsayılan olarak geliyor. Kendinize uygun dağıtımlar seçmelisiniz. Ayrıca RAM konusunda Linux Mint boşta 800 MB RAM harcıyor. Bu da demek oluyor ki 2 GB RAM ile bile kullanabilirsiniz.

Dostum Q4OS tamamen minimallik icin gelistirilmis bir dagitim.
Ornek olarak Mint veya Fedora'da cift tiklama ile acabilirsin tum compressed dosyaları.
4 GB alti RAM'le calisıcak sistem kalmadi mi?
@Bayram Tempest

Ne kadar ekmek o kadar köfte bu kadar basit, Linux'te de aynı Windows'ta da, en hafif desktop environment'da yüklesen, en az RAM tüketen uygulama paketini vs. de kullansan. Tek bir tarayıcıda sekme açmaya başlamana bakıyor. Ha dersin ki az RAM tüketen tarayıcılar var, yine bir işe yaramıyor onlarda az RAM tüketiyim derken sitelerde bozulmalar, yavaş açılmalar vs. yaratıyor. Her durumda yazılım bir yere kadar donanım yetmiyorsa Linux'te yetişemiyor.

Ne kadar ekmek o kadar köfte bu kadar basit, Linux'te de aynı Windows'ta da, en hafif desktop environment'da yüklesen, en az RAM tüketen uygulama paketini vs. de kullansan. Tek bir tarayıcıda sekme açmaya başlamana bakıyor. Ha dersin ki az RAM tüketen tarayıcılar var, yine bir işe yaramıyor onlarda az RAM tüketiyim derken sitelerde bozulmalar, yavaş açılmalar vs. yaratıyor. Her durumda yazılım bir yere kadar donanım yetmiyorsa Linux'te yetişemiyor.
İşlemci yeterli oldugu sürece 2GB ram ile kolayca web browsing yapilabilir.
Benim laptop'umun islemcisi yetersiz, web browsing yaparken işlemcim %95 civarlarindayken ram'in sadece yarisi kullaniliyor.

İşlemci yeterli oldugu sürece 2 GB RAM ile kolayca web browsing yapilabilir.
Benim Laptop'umun islemcisi yetersiz, web browsing yaparken işlemcim %95 civarlarindayken RAM'in sadece yarisi kullaniliyor.

3 sekmeyle kullanıyorsan belki ama üstüne ne RAM ne işlemci dayanır, zaten 2 GB RAM takılı bir cihazın işlemcisi ya atom, Celeron tarzı eski ve girişin girişi seviye işlemcilerdir, ya da Intel'in atom Z serisi gibi sınırlandırılmış makinelerdir. Yani her iki durumda da işlemci daha başından çöptür. Ben i5 480M ve 4 GB RAM ile az acı çekmedim Mint ile.

3 sekmeyle kullanıyorsan belki ama üstüne ne RAM ne işlemci dayanır, zaten 2 GB RAM takılı bir cihazın işlemcisi ya atom, Celeron tarzı eski ve girişin girişi seviye işlemcilerdir, ya da Intel'in atom Z serisi gibi sınırlandırılmış makinelerdir. Yani her iki durumda da işlemci daha başından çöptür. Ben i5 480M ve 4 GB RAM ile az acı çekmedim Mint ile.

Benim Laptop'umun islemcisi N3050, sizin kullandiginizn islemci BayTrail onlar ayri hikaye.
2 GB RAM ve benim islemciden daha ustun bir islemcisi olan @Bayram Tempest kolayca web surfing yapabiliyor sekme sayisi fark etmeksizin. Birazdan kendisi gelip anlatir.

Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı