Neden Linux kullanıyorsunuz?

İşte ön portlarımda sorun yaşamasam dualboot kuruluydu zaten. Ne yaparsak yapalım ön portlarımı algılamadı, Fedora kurmuştum. Arkadaşım epey anlıyor onunla beraber yapmıştık.

Bir dahaki deneyişimde muhtemelen dualboot falan uğraşmayıp komple Linux'e geçerim. Belki başka bir dağıtım, belki aynısı tekrardan...
Öyleyse şimdiden umarım dilediğiniz gibi olur. 🥰 Son olarak şunu da söyleyeyim:
Kullanacaksanız bence dağıtımdan dağıtıma geçin hızlı öğrenmeye sebebiyet veriyor.
Linux Mint>Fedora>Manjaro>EndeavourOS
Sonrasını siz bilirsiniz. Oyun falan yüklemeyin, bu macera bitince oyunlarınızı yüklemeyi deneyin. Şimdilik sadece uygulamalarınızı indirmeyi ve günlük kullanmayı öğrenin. Yolculuk bitince EndeavourOS'ta işte o zaman tüm ipleri tutmaya çalışın Windows'taki gibi. Baya öğrenirsiniz EndeavourOS'ta. 3 günde oldukça iyi Linux deneyimi kazanırsınız.

Teşekkür ediyorum. Bunu epey duydum, arkadaşım da önermişti. Oyun işi can sıkabiliyor bir de evet. Zaten tüm günüm dolu, akşam troubleshooting hiç çekilmiyor bazen... Windows o konuda epey rahattı.
Bir yerden sonra Troubleshooting ihtiyacı inanılmaz azalıyor. Şimdiye dek 100'den fazla kez Arch kurmuş kurcalamış, hata ayıklamayı denemiş biri olarak söylüyorum. Ama evet Windows daha rahattır o konuda. Ama doğrusu ben kolay olmamasını seviyorum Linux'un.

Bir yerden sonra Troubleshooting ihtiyacı inanılmaz azalıyor. Şimdiye dek 100'den fazla kez Arch kurmuş kurcalamış, hata ayıklamayı denemiş biri olarak söylüyorum. Ama evet Windows daha rahattır o konuda. Ama doğrusu ben kolay olmamasını seviyorum Linux'un.

Fedora kurduğumda şey dikkatimi çekti. Bilgisayarı açtım, postu geçti, Login ekranına geldim. Bir baktım monitörüm hala 60 Hz. 165'e almamış. Bir sıkıntı var herhalde dedim neyse şifreyi girdim. Monitör Login'e bastıktan sonra 165 Hz'e çekti kendisini. Sordum işte normal olduğunu söyledi. Login ekranı nasıl diyeyim, OS'dan aşırı bağımsız ve scrict dedi bana. Zaten güzel yanlarından birisi de buymuş.

Onu 165 yapmak iyi olur, çünkü her defasında monitörün git gel yapması az germiyor değil... Sizde de böyle bir şey var mı?

Ama doğrusu ben kolay olmamasını seviyorum Linux'un.

Evet zaten Linux'e geçen bir kullanıcı için bir süre sonra keyif oluyordur bunlar onu tahmin edebiliyorum.

Onu 165 yapmak iyi olur, çünkü her defasında monitörün git gel yapması az germiyor değil... Sizde de böyle bir şey var mı?
Ben laptop kullandığım için 60 Hz ekran ile, böyle bir şey varsa da bilmem pek mümkün değil. Display Manager'ın ile de alakalı olabilir o biraz bu arada. GDM kullanıyor Fedora. Ben LightDM ile GNOME kullanıyorum. O yüzden de dikkatimi çekmemiş olabilir.

Bu arada o dediğinizin muhtemelen çok basit bir çözümü vardır.

Şimdi baktım evet ArchWiki üzerinde GDM sayfasında Varsayılan Monitör Ayarlarını Kurma diye bir bölüm var. Muhtemelen oralarda yapılıyordur veya bir conf dosyasına erişip oradan ayarlanıyordur. 🥰

Ben laptop kullandığım için 60 Hz ekran ile, böyle bir şey varsa da bilmem pek mümkün değil. Display Manager'ın ile de alakalı olabilir o biraz bu arada. GDM kullanıyor Fedora. Ben LightDM ile GNOME kullanıyorum. O yüzden de dikkatimi çekmemiş olabilir.

Bu arada o dediğinizin muhtemelen çok basit bir çözümü vardır.

Şimdi baktım evet ArchWiki üzerinde GDM sayfasında Varsayılan Monitör Ayarlarını Kurma diye bir bölüm var. Muhtemelen oralarda yapılıyordur veya bir conf dosyasına erişip oradan ayarlanıyordur. 🥰

İyi o halde. Artık kurduğum vakit konu açıp rahatsızlık veririm. 💁‍♀️

Son düzenleme:
Ben Windows'ta silinmeyen dosyalar oldugu icin Linux kullanıyorum.

Sudo-Rm-Rf-shirt.png

"Microsoft 365" reklamına denk gelmediniz mi hiç?

Hiç denk gelmedim vallahi.

Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı