Neden Linux Kullanıyorsunuz?

İhtiyaca göre kullanırım. Ayrıca stabil, hızlı, destekli olup kolay kullanım sunmasına bakarım.

Linux'a kötü diyen yok ki. Geliştirilmesi lazım sadece. Windows'a sıkışmak isteyen yok zaten.

Bir gün gelişimi tamamlanırsa en son bırakacak benim zaten.
Hocam bizim türk milleti eleştiri açık değil maalesef. 🤷🏻‍♂️

Ayrıca stabil, hızlı, destekli olup kolay kullanım sunmasına bakarım.
Baktığın şeyler GNU/Linux'ta da var. Sana bir sır vereyim; ben Void ile GNU/Linux kullanmaya başlamadım. Ubuntu ile başladım, çoğu insan gibi. O zaman da GNU/Linux stabil, hızlı ve destek görüyordu, şimdi de görüyor.

Bir gün gelişimi tamamlanırsa.
Gelişim tamamlanabilecek bir şey değil. Gelişmek sonsuza kadar sürer.

Baktığın şeyler GNU/Linux'ta da var. Sana bir sır vereyim; ben Void ile GNU/Linux kullanmaya başlamadım. Ubuntu ile başladım, çoğu insan gibi. O zaman da GNU/Linux stabil, hızlı ve destek görüyordu, şimdi de görüyor.

Gelişim tamamlanabilecek bir şey değil. Gelişmek sonsuza kadar sürer.

Denedim ama beklediğim gibi olmadı.

Gelişmek derken Windows gibi kullanıcıya her şeyi sunsun, çoğu şeye destek versin isterim.

Oyun konusunda Linux'un geride olduğu çok açık bir şey. İş konusunda yeterli düzeyde sayılır.

Yıllardır Windows'a alışmışım hem, değişim hiç yaramadı. Her şey Windows üzerine kuruluyor.

Son düzenleme:
Gelişmek derken Windows gibi kullanıcıya her şeyi sunsun, çoğu şeye destek versin isterim.
Her şeyi sunuyor zaten.
Çoğu şeye de destek veriyor, eğer beklentiniz her Windows programın GNU/Linux'ta çalışması ise işletim sistemi değiştirmek öyle olmuyor. İşletim sistemi değiştirmek yeni yazılım denemek, yeni şeylere alışmak demekdir. Bunu yapamıyorsanız zaten işletim sistemi değiştirmek size göre değil. MacOS'de de her program yok, çünkü Windows değil, farklı bir işletim sistemi.

Oyun konusunda Linux'un geride olduğu çok açık bir şey. İş konusunda yeterli düzeyde sayılır.
Birçok insan için yeteceğini düşünüyorum, Valorant tarzı oyunlar oynamadığı sürece.

Yıllardır Windows'a alışmışım hem, değişim hiç yaramadı. Her şey Windows üzerine kuruluyor.
Her şey Windows üzerine kurulmuyor, sadece Windows'ta olan programları kullandığından ve alışma sürecine girmemeye çalıştığından dolayı GNU/Linux'ta program olmadığını zannediyorsun, ama gerçekte GNU/Linux'ta tonla yazılım bulunuyor.

Her şeyi sunuyor zaten.
Çoğu şeye de destek veriyor, eğer beklentiniz her Windows programın GNU/Linux'ta çalışması ise işletim sistemi değiştirmek öyle olmuyor. İşletim sistemi değiştirmek yeni yazılım denemek, yeni şeylere alışmak demekdir. Bunu yapamıyorsanız zaten işletim sistemi değiştirmek size göre değil. MacOS'de de her program yok, çünkü Windows değil, farklı bir işletim sistemi.

Birçok insan için yeteceğini düşünüyorum, Valorant tarzı oyunlar oynamadığı sürece.

Her şey Windows üzerine kurulmuyor, sadece Windows'ta olan programları kullandığından ve alışma sürecine girmemeye çalıştığından dolayı GNU/Linux'ta program olmadığını zannediyorsun, ama gerçekte GNU/Linux'ta tonla yazılım bulunuyor.

İstediğim oyunları oynayamıyorum veya az da olsa performans kaybıyla oynamak istemiyorum.

Bir çok yazılım bulundurduğunu, en çok kullanılan işletim sistemi olan Windows'un eksiklerini kapattığını da biliyorum.

Kullanım amacına göre değişir tabii. Ayrıca her sistemde stabil, düzgün çalışmıyor diğer işletim sistemlerinde ki gibi. Bende stabil, düzgün çalışmadı Windows'a geçmem en mantıklısı olur.

Sunucu dışında kullanılmaması gerektiğini fazla abartmışım. Oyun konusunda gelişiyor onun dışında internette dolaşmak, video - film izlemek vs. için gayet iyi. Hem kaynak kullanımı az hem hafif.

İstediğim oyunları oynayamıyorum veya az da olsa performans kaybıyla oynamak istemiyorum.
Oynayamıyosan dualboot adlı bir nimet var. Performans kaybını bahane edenleri ciddiye alamıyorum, fark o kadar az ki FPS manyağı olan ben bile bunu farkedemiyorsam insanların %99u farkedemez.

Ayrıca her sistemde stabil, düzgün çalışmıyor diğer işletim sistemlerinde ki gibi.
Windows'da da öyle. Fakat bunu Windows'a karşı argüman olarak sununca fanboylar üzerine atlıyor hepsinde öyle diye...

Oynayamıyosan dualboot adlı bir nimet var. Performans kaybını bahane edenleri ciddiye alamıyorum, fark o kadar az ki FPS manyağı olan ben bile bunu farkedemiyorsam insanların %99u farkedemez.

Windows'da da öyle. Fakat bunu Windows'a karşı argüman olarak sununca fanboylar üzerine atlıyor hepsinde öyle diye...

Bende FPS, Performans manyağıyım. Sırf bu yüzden SSD'imin ömrünü dolduracağım. 🙁

Oyundan oyuna değişebilir performans kaybı. LoL oynayan bir arkadaşın konusu vardı hatta kayıpsız oynadığını belirtiyordu.

Dual-boot ile uğraşmak içimden gelmiyor hiç. Eninde sonunda Windows'u görüyorsun çünkü. 😕

Ama bir de OEM sorunları var.
Coğu bilgisayar üreticileri, sektöründeki üreticiler sürücü desteği sağlamıyor. Mühendislik şirketi AMD firmasına müteşekkürüm sürücü desteği sunuyor ama bu sorunlar oldukça biraz sıkıntı çıkarıyor.

Bir de 12. nesil Intel işlemcilerde Windows 11 performansta Linux'u geçmiş diyorlar ama bunun arka planı farklı sonuçta Intel'in ve Microsoft'un illegal işleri ve buna dair belgeler bile var.
Intel+Windows = wintel.
Ama AMD işlemcilerinde durum farklı performans olarak Linux Windows'u solluyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı