Neden Linux kullanmıyorsunuz?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
4) Ticari ürün tabii ki kapalı kaynak kod kullanır. Yazılım taklidi olmaması için. IPhone'da kapalı kaynak kod mevcut o zaman Android açık kaynak kodlu olduğu için iPhone kötü.
Android de Linux tabanlı zaten. Bir de x86'nın karşısında ARM örnek göstermek garip olmuş.
 
Hata hakkında konu açabilirseniz, yardımcı olmaya çalışırız. Görünüm konusuna gelirsek çok iş değil, çoğu Linux masaüstü ortamında 20 dakika içinde güzel bir şey ortaya çıkarabiliyorsunuz. Bence değer. Ama eğer yapamam diyorsanız sizin gibi görünümü özelleştirmek istemeyenler için de distrolar mevcut.
Hata hakkında nasıl konu açabilirim ki? Sebep bile belirtmiyor, dediği tek şey "bu diske kurulamadı" oluyor. Disk zaten sorunlu baya. Badsectorler ile dolu. Sadece Windows kuruluyor ve o da 8.1 dışında düzgün çalışmıyor. Muhtemelen diskten dolayı kuramıyorum. Kurulabilse denemeyi istemiştim aslında.
 
Hata hakkında nasıl konu açabilirim ki? Sebep bile belirtmiyor, dediği tek şey "bu diske kurulamadı" oluyor. Disk zaten sorunlu bayağı. Badsectorler ile dolu. Sadece Windows kuruluyor ve o da 8.1 dışında düzgün çalışmıyor. Muhtemelen diskten dolayı kuramıyorum. Kurulabilse denemeyi istemiştim aslında.
Illaki onun tam bir hatasi vardir. Kurucunun loglarindan bakarak anlasilir diye tahmin ediyorum. Bence siz yine de sansinizi deneyin, denemedim demezsiniz en kotu.
 
Oyun... Cevap bu kadar basit.
 
illaki onun tam bir hatası vardır. Kurucunun loglarından bakarak anlaşılır diye tahmin ediyorum. Bence siz yine de şansınızı deneyin, denemedim demezsiniz en kötü.
Deneyeceğim zaman unutmazsam sizi de etiketlerim.
 
Yaklaşık 2 yıl sadece Linux kullandım ( Puppy Linux ) çünkü ya Linux kullanacaktım ya XP bilgisayarım çok güçsüzdü. Amacım sadece internette gezinmek olduğu için bana yetiyordu ama oyun oynayabileceğim bir PC alınca Windows'a kesin geçiş yaptım. Program dilleri, kodlama vs bilmeyen kişilerin Linux kullanmasının çok anlamı olacağını düşünmüyorum ve ben bunları bilmiyorum. Bilgisayardan USB belleği çıkarırken bile kod yazmam gerekiyordu aksi takdirde PC kilitlenip kapanmıyordu Linux'ta yani çok pratik değil. Açık kaynaklı çok güvenli diyenlere cevabım tüm kaynak kodlarını inceleyip anladın mı diye sormak olabilir. Virüs bulaşmıyor sanıyordum kullanırken ama Clamav'ı görünce virüs tehtidi var ki antivirüs var diye düşündüm ama tabii Windows ile kıyaslanamayacak derecede düşüktür. Bir ara Tails OS kullandım canlı USB olarak Linux hasretimi gideriyor :D.
 
Profesyonel çalışma hayatında uygulamalarım Windows uyumlu olduğu için Windows kullanıyorum. Oyunların Windows skalası geniş olduğu için Windows kullanıyorum.
 
Linuxa geçilirde ekran kartı sürücüsü nasıl olacak ve ses sürücüsü nasıl olacak daha doğrusu Windows 11 de kurduğum Intel yonga setini nasıl kuracağım ve özellikle kendi ana kartım için gereken sürücüleri nasıl kuracağım sadece Windows 10 ve 11 yazıyor Linux yok.
Linux'ta sürücü kurma derdi yok otomatik kuruyor. Eğer Nvdia kullanıyorsan işletim sisteminin Ndvidia için özel sürümü oluyor genelde.
 
Android de Linux tabanlı zaten. Bir de X86'nın karşısında ARM örnek göstermek garip olmuş.

Konu mesajında Windows kapalı ürün diye belirtmiş. Linux açık kaynak kodlu olması ile Windows'a göre üstün anlatılmaya çalışılmış. Bu mantıkla IPhone'da kapalı kaynak kodlu tasarlandığı için o zaman Android açık kaynak kodlu olduğu için iPhone kıyasla üstün mantığı belirttim. Amacım X86 ile ARM kıyaslaması yapmak değil zaten.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yeni konular

Geri
Yukarı