Neden oyunlarda Türkçe dil desteği yok?

Türkiye'den az bile olsa büyük ve bilindik, ayrıca dilini birebir konuşan farklı ülkeler de var. Dilerse herhangi bir firmaya isterse rest de çekebilir.
Rusya pazarı ile Türk pazarı aynı değil. Rusların kendi dağıtıcı şirketleri ve nüfusa oranla daha fazla alım sayısı var. Türkiye'de ki yasalar yüzünden bazı şirketler oyun bile çıkarmıyor.
 
FIFA 21'de oynayanlarda, (evet orijinalde) dünya birincisi olan Türkiye'ye spiker paketi getiremeyen EA, nasıl olur da oyuncu kitlesinin %1'ini oluşturmayan Yunanistan'a spiker paketi verir? Nasıl olur da 80 milyonluk ülkeye dil desteği gelmez de, her oyuna lehçe desteği gelir? Nasıl olur da ne kadar crack alanında tanınmış adamın harman olduğu yere, korsanın kalbine her oyunda bam güm dil desteği gelir de Türkçe'ye gelmez?

EA, Türkiye'yi görmezden geliyor resmen. Battlefield 1'de Osmanlı var diye zorla Türkçe çıkarttılar. Onun dışında bir EA oyununda Türkçe görmedim ben 🙁 (Fifa oyunları hariç).
 
Arkadaşım dün Forza Horizon 4'ün 150 TL hak ettiğini ama RDR2'nin o kadar para hak etmediğini söyledi ve crack indirdi.
Pardon ama bunu demek çok aptalca. Her oyun sanat eseridir ve her oyun ücretini hak eder. Eğer hak etmediğini düşünüyorsan Torrent'te indirmeyeceksin veya indirim bekleyeceksin, bu kadar basit.
 
Rusya pazarı ile Türk pazarı aynı değil. Rusların kendi dağıtıcı şirketleri ve nüfusa oranla daha fazla alım sayısı var. Türkiye'deki yasalar yüzünden bazı şirketler oyun bile çıkarmıyor.

Kesin sebebini bilemeyiz ama bir çevirinin maliyeti ne olabilir? İnsanlar bağış karşılığı veya ücretsiz sayısız çeviri yaptılar bu ülkede. Milyon dolarlık şirketlerin bahanesi ne olabilir kestirmek zor. Belki tüm egzotik dil konuşan ülkeler "Türkçe desteği verdin bize niye vermiyorsun" demeye başlar diye mi düşünüyorlar nedir. 6500 tane dil konuşuluyor hangi birisine çıkarsınlar o da var.
 
Pardon ama bunu demek çok aptalca. Her oyun sanat eseridir ve her oyun ücretini hak eder. Eğer hak etmediğini düşünüyorsan Torrent'te indirmeyeceksin veya indirim bekleyeceksin, bu kadar basit.

Kuzenim çok oyundan anlamaz ve sadece Tropico, MB gibi oyunları oynuyor. Onunla bu konuyu konuştuk. Suzerain oyununa 5 lira belki veririm dedi. Ama RE gibi bir oyuna 200-300 kaç liraysa veririm diyor. Sizin dediğinizi söyledim uzun uzun konuştuk ama yine de ikna olmadı. Bazı insanlar oyunları robotlar yapıyor gibi düşünüyor galiba. Çok garip.
 
Bende eskiden öyle düşünüyordum (fiyatlar daha normalken); fakat şu anda orijinal oyun almak neredeyse imkansız ve bu insanlara "Paran yoksa alma" demek, özür dilerim ama çok bencilce.
Bencilce olduğu falan yok ve bu dediğimin arkasında sonuna kadar dururum. Paran bir şeye yetmeyince, "bir şey olmaz, ben bunu para ödemeden alayım" diyor musun? Oyun oynamak ihtiyaç değildir, korsan içerik kullanımını savunanları anlayamıyorum.
Son mesajımdan görüp direkt olarak cevap verecekler varsa rica ediyorum, önceki mesajlarımı okuyup ne yazıyorsa yazsın.
 
EA, Türkiye'yi görmezden geliyor resmen. Battlefield 1'de osmanlı var diye zorla Türkçe çıkarttılar. Onun dışında bir EA oyununda Türkçe görmedim ben 🙁 (FIFA oyunları hariç).

Ona da zar zor 2016 da getirdiler. Pes de de aynı sorun var oyunun %35'ini biz oynuyorz Süper Lig daha 2019 da geldi. Ama 2022'den umutluyum. Hem spiker hem de 2.ligi göreceğiz. Sega bu konuda çok daha iyi FM21 de Türk yorumcuları falan gösterdiler. Tabii bunda Sega'nın yıllardır Türkiye'de olmasının da etkisi vardır. Adamlar en azından hakkımız olanı veriyorlar. Üstelik orada 5. Türkiye. Pes de direk oyunun 3 de 1'ini biz oynuyoruz aradaki farkı düşünün.
 

Geri
Yukarı