Neden oyunlarda Türkçe dil desteği yok?

Kankam biraz empati yapsan mı acaba? Ve nerede ücretsiz hikaye tabanlı oyun var söyle de oynayalım.

Hikaye tabanlılarla da neredeyse komple sistem diziliyor. Şekil A;

Bilgisayarımda yüklü korsan oyunları bugünkü fiyatlarından hesaplayınca 5.668 TL yapıyor.
Son 1 senede bilgisayara aldığım parçaları hesaplarsam 5600 TL yapıyor.
5500 XT 8 GB ekran kartı - 1750 TL
MSI B550-A Pro anakart - 1000 TL
WD Black SN750 NVMe - 650 TL
ROG Strix 550w Gold 80+ güç kaynağı - 850 TL
Philips 242E1GAJ 144Hz monitör - 1350 TL

Benim için ekonomik bir seçenek korsan oyunlar.
 
Hayır, şey diyecek: "parası yok zaten, Online oynasın.". 🤣

Epic kütüphanemde 60'a yakın oyun var bir kuruş para vermedim. 3 yılda 195 tane oyun vermiş adamlar. 195 oyunun içinde 50'ye yakın çok sağlam oyun var. Benim Steam kütüphanemde bile 120 oyun var...
 
O tür Online oyunlara getiriyorlar sadece. Online oyunlara bir bakın neredeyse hepsinde Türkçe var. Hikayeli oyunlara bakın binlerce oyun arasında 10 tane anca var 😁.

Ücretsizlerin neredeyse hepsinde var zaten. Küçük yapımlarda da Türkçe dil desteği var. Ama Rockstar, EA gibi büyük oyun yapanlarda çeviri maliyetleri olsun, az satılması olsun dil desteği gelmiyor. Büyük şirketler arasında Sony ve Xbox'dan sonra Türkiye'de resmi olarak bir şeyler yapan 3.şirket Ubisoft geliyor. Sosyal medya hesapları da var. Far Cry 6'nın Türkçe gelme ihtimali de var. Eğer gelirse Türkçe dil desteğine sahip olan büyük oyunlardan birisi olacak. Bu konuda CD PROJEKT RED çok daha iyi.
 
Doğrusu ücretsiz olmasına rağmen Valorant'ın Türkiye'den çok büyük gelir elde ettiğini düşünüyorum.
Valorant, CS:GO gibi oyunlara deli paralar akıyor. Frontside Misty’e 100 TL’yi gözü kapalı veren adam, bir oyuna 30 TL vermeye eriniyor. Çünkü hala “oyuna para mı verilir” anlayışı hakim. Özellikle bizim gibi fakir ülkelerde, insanlar oyuna, müziğe, filme yalnızca korsan olarak erişebiliyordu. O zamandan alışkanlık olarak kalıyor. Balkanlarda, Arjantin, Brezilya gibi yerlerde de durum bu.

Fakat Game Pass ve bölgesel fiyatlandırma gibi uygulamalar sayesinde insanlar bilinçlenmeye başlıyor. Dizimag çöktü, insanlar Netflix kullanıyor. Telefona mp3 atma diye bir şey artık eskisi kadar yaygın değil, çünkü Spotify var. Yavaş yavaş cloud senkronizasyonlu servisler ile korsan baya azalacak zaten.
 
Ücretsizlerin neredeyse hepsinde var zaten. Küçük yapımlarda da Türkçe dil desteği var. Ama Rockstar, EA gibi büyük oyun yapanlarda çeviri maliyetleri olsun, az satılması olsun dil desteği gelmiyor. Büyük şirketler arasında Sony ve Xbox'dan sonra Türkiye'de resmi olarak bir şeyler yapan 3.şirket Ubisoft geliyor. Sosyal medya hesapları da var. Far Cry 6'nın Türkçe gelme ihtimali de var. Eğer gelirse Türkçe dil desteğine sahip olan 3-4 büyük oyundan birisi olacak. Bu konuda CD PROJEKT RED çok daha iyi.
Far Cry 6'da Türkçe olmaz.
 
Tek ekonomiden değil hocam birçok kişinin oyun alacak parası vardır ama yani bir oyuna da 300TL vermek gerçekten de komik rakam.
Not: Gidin korsan oynayın demiyorum.

Hayır hocam Türkiye ekonomisinden dolayı önemsemiyor bizi isterseniz size bir örnek vereyim. EA şirketinin politikası Online oyun yapıp oyun içi kozmetik ve ıvır zıvırlardan para kazanmak. EA firmasının yaptığı Battlefield V'e FIFA gibi oyunlarda türkler her zaman çok yüksek bir satın alım payına sahip fakat kur farkından dolayı 7-8 kat daha pahalı oluyor bu oyun içi kozmetik ve ıvır zıvırlar ve bunlarda fazla alım yapamıyoruz. Bu da EA'in politikasına ters düştüğü için bizi önemsemiyor.
 
Valorant, CS:GO gibi oyunlara deli paralar akıyor. Frontside Misty'e 100 TL'yi gözü kapalı veren adam, bir oyuna 30 TL vermeye eriniyor. Çünkü hala “oyuna para mı verilir” anlayışı hakim. Özellikle bizim gibi fakir ülkelerde, insanlar oyuna, müziğe, filme yalnızca korsan olarak erişebiliyordu. O zamandan alışkanlık olarak kalıyor. Balkanlarda, Arjantin, Brezilya gibi yerlerde de durum bu.

Fakat Game Pass ve bölgesel fiyatlandırma gibi uygulamalar sayesinde insanlar bilinçlenmeye başlıyor. Dizimag çöktü, insanlar Netflix kullanıyor. Telefona MP3 atma diye bir şey artık eskisi kadar yaygın değil, çünkü Spotify var. Yavaş yavaş Cloud senkronizasyonlu servisler ile korsan bayağı azalacak zaten.

Zaten. Bunu en net olarak Xbox Game Pass'te gördük diyebiliriz. Artık kütüphane servisi abonelikleri geldikçe korsana duyulan ilgi azalıyor.
 

Geri
Yukarı