Neden yaşıyoruz?

Bir sırrı yok arkadaşlar felsefe başlığında paylaşım yapılabildiğini gördüm ve felsefenin en derin sorusunu tartışmaya açtım. Teşekkürler yorumlar için

Bu cok anlamli gibi gorunen sacma bir soru aslinda.

Cunku ortak bir yasama amacimiz yok. Hayata gelmeyi biz secmedik. Nerede dogacagimiza, kime anne-baba diyecegimize biz karar vermedik. Fiziksel goruntumuze biz karar vermedik. Buyuk bir planin parcasi degiliz.

Hayatin akisina gore, hayata dair algimiza gore neden yasadigimizi biz anlamlandiriyoruz. Kimi cocuklari icin yasar, kimi zengin olmak icin, kimi hic kimsenin ayak basmadigi yerlere ayak basmak icin. Bu anlami yaratan biziz. Ortak bir "amac" yok. Ortak bir sebep yok. "Neden" sorusunu topluluga sormak bu acidan sacma. "Neden yasiyoruz?" -> Bir cevabi yok. Her bireyin kendi sebebi var, henuz belki kendisinin dahi kesfetmedigi.

Ayrica hayat adil de degil. Ucma fikrine kafayi takmis, obsesif bir sekilde insanoglu nasil ucabilir diye belki omrunu geciren DaVinci, bugun senin 40 liraya yurt ici ucak bileti alabildigini gorse ne hissederdi? Goremedi, cunku ne zaman nerede dogacagini o secmedi. Ama bu goremeyecegi bir seyi yasama amaci edinmesine engel degil.

Günümüzde yaşamak çok zor herkes için böyle değil gibi görünse de benim gördüğüm kadarıyla yaşamak için çalışmak, çeşitli engelleri aşmak lazım, bir çok faktörle mücadele etmek gerek. Bunca zorluk içerisinde neden yaşıyoruz ve intihar etmiyoruz gibi soruları hiç kendinize sordunuz mu? Ne için bu emek. Benim kendimce cevabım var ama siz ne düşünüyorsunuz?
Ben şöyle düşünüyorum:Nasıl olsa elinde sonunda öleceğiz. Dediğin engelleri yaratan insanların kendisi hayat değil. Oku,evlen,çocuk yap... ama açıkcası daha genç olduğum için göreceğim çok şey olduğunu düşünüyorum iyisiyle kötüsüyle bu yüzden zaten gerçekleşecek bir şeyi (ölüm) neden erken vakte çekeyim ki ? İnsanlar dinleri bu tarz şeyler için oluştururlar onlar da bu sorunlara neden katlandıklarını anlamadıkları için tanrı için tarzı şeylere bağlandılar. Fakat ben hayallerim için yaşıyorum benim daha gerçekleşmeyi bekleyen hayallerim var size tavsiyem hayal edinin bir amaç oluşturun kendinize bu amaca ulaşırken önünüze tabii ki engeller çıkacak bu da tuzu biberi bence. Örneğin: İyi bir doktor olmak istiyorsan okuma engellini geçmelisin.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı